Tvůrci Trine chystají stealth hru, kde budeme manipulovat s časem
Shadwen Novinka Tvůrci Trine chystají stealth hru, kde budeme manipulovat s časem

Tvůrci Trine chystají stealth hru, kde budeme manipulovat s časem

Michal Burian

Michal Burian

10

V titulu Shadwen máte za úkol zabít krále.

Reklama

První dva díly plošinovky Trine byly pohádkové a jednoduše povedené. Při vývoji Trine 3: The Artifacts of Power (recenze) ale vývojářům došly peníze a museli vydat hru ve fázi, která se jim vůbec nezamlouvala. Titul postupně dodělávají a mezitím ve Finsku připravují další projekt, který vypadá přinejmenším zajímavě. Jmenuje se Shadwen a bude to stealth hra, kde budeme manipulovat s časem. Vžít se máme do vraha, který má za úkol zabít krále.

Úkol je to nesnadný, nejprve se budeme muset ke králi dostat, což nebude nic jednoduché. Naštěstí se můžeme skrývat ve stínu a překvapit stráže v moment, kdy to nejméně čekají. Konfrontaci se budeme moci pochopitelně vyhnout, což Frozenbyte doporučují. Když se dostanete do problému, pomůže vám manipulace s časem. Právě čas bude hrát důležitou roli v celé hře. Budete ho moci kdykoliv zastavit, třeba i uprostřed pohybu, při skoku nebo těsně předtím než vás stráže uvidí. Pečlivé přetáčení času a jeho manipulace ovlivní vaše minulé i současné kroky. Díky tomu můžete získat výhodu nad strážemi. Ve svůj prospěch využijete i prostředí, které je zasazené do středověké provincie.

Jako další přijde na řadu fyzika a vaše lano. Těžké předměty budete moci dostat na vhodné místo a poté nechat gravitaci, aby se o vše postarala. Nemusím vám říkat, že sud a další těžké věci mohou snadno spadnout na protivníka. Trine trochu jinak :-)

K dispozici budete mít i různé pasti, do nichž nalákáte stráže. Je pouze na vás, jakým způsobem budete eliminovat nepřítele, případně ho obcházet. Každopádně si budete moci vyrobit dýmovnice, jedy, pasti a další věci.

Při cestě vás bude doprovázet malá holčička, kterou využijete nejednou při řešení hádanek. Jen na ní nezapomeňte dávat pozor, bude hodně zranitelná.

Datum vydání je naplánované na rok 2016 pro nestanovené platformy, zatím byla potvrzena pouze PC verze, alespoň tu nám vývojáři poskytli k preview. Očekáváme ale také PS4 a Xbox One. Na dojmy z hraní se můžete těšit již brzy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama