VGA 2010: Kdo se z letošních cen radoval nejvíc?
Costume Quest Novinka VGA 2010: Kdo se z letošních cen radoval nejvíc?

VGA 2010: Kdo se z letošních cen radoval nejvíc?

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

7

Jak název napovídá, Video Game Awards jsou v první řadě o předávání cen. Takže, kdo že to letos vyhrál?

Reklama

Jen málokoho asi překvapí, že navzdory rozmanitosti kategorií okupují první příčky povětšinou profláklé blockbustery, které mají po světě miliony fanoušků. A ono je to tak asi i dobře.

Gratulovat proto můžete třeba arkádě Super Mario Galaxy 2, která se stala nejlepší Wiičkovou hrou, druhému Mass Effectu, jenž si připsal vítězství ve stejné kategorii, avšak na jiné platformě (X360), a samozřejmě God of War 3. Nejlepšímu to titulu pro PS3.

PC kategorii dle očekávání ovládnul druhý Starcraft, přičemž mezi handheldy zvítězil God of War: Ghost of Sparta. Nejlepší střílečkou se stalo Call of Duty: Black Ops, nejlepší akční adventurou Assassin's Creed: Brotherhood a nejlepším RPG opět Mass Effect 2.

Mezi multiplayerovými hrami urvalo prvenství poslední Halo z klávesnic studia Bungie, jež je na trhu s podtitulem Reach. Co se individuálních sportů týče, zvítězil Tiger Woods PGA Tour 11, mezi kolektivními sporty pro změnu zabodovalo NBA 2K11.

Nejlepší závodní hrou se stal nedávno vydaný remake Need for Speed: Hot Pursuit, hudební hrou zase Rock Band 3. Nejlepším soundtrackem se prý může chlubit DJ Hero 2 a nejlepší skladbou ve hře je Far Away od José Gonzáleze.

Nejlepší vlastní hudby se dočkalo Red Dead Redemption, nejlepší grafiky God of War 3. Nejpovedenější herní adaptací byl vyhlášen Scott Pilgrim vs. the World: The Game, zatímco cenu za nejlepší herecký projev si odnesl Neil Patrick Harris za roli Petera Parkera aka Spider-Mana. Co se něžného pohlaví týče, tam zvítězila Tricia Helfer coby Sarah Kerrigan.

Za nejlepší stažitelnou hru byl označen Costume Quest, za nejlepší DLC Undead Nightmare pro Red Dead Redemption a za nejlepší nezávislou hříčku - Limbo. Nejočekávanější hrou se pak stal druhý Portal a hrou roku opět Red Dead Redemption. Studiem roku bylo po zásluze vyhlášeno Bioware.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama