SEGA doplatila na hackery
Novinka SEGA doplatila na hackery

SEGA doplatila na hackery

Michal Burian

Michal Burian

13

SEGA zaznamenala neoprávněný vstup do databáze Sega Pass, kvůli bezpečnosti vypnula servery.

Reklama

Už i společnost SEGA doplatila na hackery. Včera večer rozeslalo vedení firmy registrovaným uživatelů služby Sega Pass e-mailovou zprávu. Z té se dočteme, že SEGA zaznamenala neoprávněné vstupy do své databáze během 24 hodin.

"Okamžitě jsme přijali příslušná opatření, abychom ochránili data našich zákazníků," píše se v prohlášení. "Zahájili jsme vyšetřování rozsahu škod."

"Zjistili jsme, že hackeři zaútočili na Sega Pass a získali některé e-mailové adresy našich členů, stejně jako data narození a zašifrovaná hesla. Žádné heslo ovšem nebylo bez zašifrování."

"Upozorňujeme, že neunikly žádné informace o platebních kartách. Neukládáme je k nám na server, využíváme externí platební službu, což znamená, že Vaše údaje o platbách a kreditních kartách nebyly ohroženy tímto narušením."

Společnost rovněž restartovala všechna hesla a doporučujeme všem uživatelů, kteří využívají stejné přihlašovací údaje i na jiných webových stránkách, aby se měli na pozoru a raději si změnili hesla.

V neposlední řadě prosí všechny uživatele, aby se nepokoušeli přihlásit do fóra, dokud vám nepřijde e-mail, že je služba zpět online.

"Upřímně se omlouváme za tento incident a litujeme všech nepříjemností."

Eurogamer dále zjistil, že SEGA není v současné době schopna uvést, kdo by mohl být zodpovědný za útok. Stále probíhá vyšetřování.

Mluvčí firmy dále řekl, že SEGA pracuje na obnově systému, který spustí, jakmile si budou jistí, že uničili všechna nezbytná opatření související s ochranou proti budoucímu narušení bezpečnosti.

Za nedávné útoky na Sony Pictures, Bethesdu, Nintendo a CCP je zodpovědná skupina LulzSec. K tomuto útoku se ovšem zatím nikdo nepřihlásil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama