Letos bude oznámen nový Tomb Raider
Rise of the Tomb Raider Novinka Letos bude oznámen nový Tomb Raider

Letos bude oznámen nový Tomb Raider

Michal Burian

Michal Burian

14

Další dobrodružství archeoložky Lary Croft.

Reklama

V březnu roku 2013 studio Crystal Dynamics restartovalo sérii Tomb Raider a přineslo hráčům mnohem akčnější a temnější dobrodružství Lary Croft. Ta jako mlaďounká a nezkušená ztroskotala u břehů neznámého ostrova. O dva roky později následovalo pokračování Rise of the Tomb Raider, které bylo stále akční, ale zároveň přineslo více hádanek.

Restart Tomb Raider se ale neprodával podle představ vydavatelství Square Enix. Rise of the Tomb Raider tak vznikalo za podpory Microsoftu, který za to získal časovou exkluzivitu pro své konzole Xbox One a Xbox 360. Už na začátku toho všeho byla plánována trilogie, třetí díl by měl být oznámen v letošním roce.

Podle divoké spekulace z loňského listopadu má třetí díl nést název Shadow of the Tomb Raider - za předpokladu, že budeme věřit fotografii pocházející údajně z metra v Montrealu.

Pro nás je dnes ovšem mnohem zajímavější, že nový Tomb Raider bude oznámen v letošním roce. Nestane se tak ale v červnu na E3 v Los Angeles, ale až později. Alespoň to slíbila komunitní manažerka. Z toho se dá usuzovat, že nevyjde do konce letošního roku, ale nejdříve v roce 2018.

Otázkou zůstává, kdo na novém Tomb Raider vlastně pracuje. Poslední dva díly dělalo studio Crystal Dynamics, trojku mají údajně mít na starost kluci a holky z Eidos Montreal - ti mají za sebou vývoj Deus Ex: Human Revolution, Thief, Deus Ex: Mankind Divided a vypomáhali s Tomb Raider a Rise of the Tomb Raider. Crystal Dynamics navíc za pomoci Eidos Montreal pracuje na dosud nepřiblížené hře Avengers.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama