Wolfenstein 2: The New Colossus přesouvá boj z Evropy do Ameriky
Novinka Wolfenstein 2: The New Colossus přesouvá boj z Evropy do Ameriky

Wolfenstein 2: The New Colossus přesouvá boj z Evropy do Ameriky

Martin Cvrček

Martin Cvrček

28

Vývojářský deník nabízí něklik nových záběrů z hraní.

Reklama

Nedávno odhalený Wolfenstein 2: The New Colossus se nám znovu představuje, tentokrát prostřednictvím vývojářského deníku. V něm vývojáři tvrdí, že ačkoliv příběh hry přímo navazuje na The New Order z roku 2014, nováčci dostanou šanci se rychle zorientovat. Veteráni mají samozřejmě výhodu v tom, že znají veškeré příběhové pozadí.

Jak už víme díky oznámení hry, protagonista BJ Blazkowicz přežil souboj s generálem Deathsheadem na konci The New Order a na začátku nového dílu se probouzí v nemocnici v roce 1961. Jeho fyzický stav sice není úplně nejlepší, ale to neznamená, že by se Blazkowicz nechal zlomit. A tak likviduje nacisty i z invalidního vozíku, přičemž jde stále o hodně přímočarou, drsnou postavu, která chce prostě zabíjet nacisty a zachránit svět, aby v něm mohli žít jeho potomci.

V tom se mu pokusí zabránit Frau Engel, jedna z postav známých z The New Order. Právě Blazkowicz ji v minulosti znetvořil a kromě toho jde o hrdinu povstání, a tak musí být samozřejmě označen za teroristu a zlikvidován všemi dostupnými prostředky.

Zatímco The New Order se zaměřoval na Evropu, The New Colossus ukáže, jak vypadá Amerika pod vládou nacistů. Z pohledu vývojářů je zajímavé ukázat zemi, která si zakládá na svobodě, pod totalitní vládou a s přítomností pokročilých technologií na obou stranách konfliktu, které jsou nesrovnatelné s technikou reálných 60. let 20. století.

Vývojáři mají podle svých slov naprostou svobodu v bláznivém a zábavném pojetí příběhu, který zároveň z hráče nedělá pitomce, naopak jeho chování respektuje. Z herního hlediska není The New Colossus nijak zjednodušený a hra by v žádném bodě neměla znevažovat své prostředí, postavy nebo samotného hráče.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama