V prosinci se možná dočkáme HD remaku Okami
Okami HD Novinka V prosinci se možná dočkáme HD remaku Okami

V prosinci se možná dočkáme HD remaku Okami

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

6

Vyjít by měl na konzole PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama

Podle britského Kotaku bychom se mohli koncem tohoto roku dočkat HD remasteru ikonické hry Okami. Jde víceméně o dvojité potvrzení, protože se titul Okami HD objevil v nabídce u dvou nezávislých maloobchodní řetězců (z různých míst Evropy). K dostání by měla být hra v krabicové verzi pro PlayStation 4 a Xbox One.

Okami HD má být HD remaster původní hry z roku 2006, vydané tehdy pouze pro PlayStation 2. V Japonsku digitálně i v krabici, ale na západ se tato hra dostala pouze digitálně. S příchodem konzole Wii vyšla i verze pro tuto konzoli od Nintenda a v říjnu roku 2012 dokonce první HD port pro PlayStation 3, ale uvidíme, jak bude nakonec vypadat jeho nové přepracování.

Pokud vám titul přeci jen unikl, tak vám jej trochu přiblížíme. Odehrává se v zemi Nippon (Japonsko) a vychází z japonského folklóru. Začátek je zasazen sto let do minulosti a vypravěč hry nám popisuje, jak bílý vlk Shiranui a šermíř Nagi bojovali a v jeskyni zapečetili osmihlavého démona Orochiho, jen proto, aby zachránili vesnici Kamiki a Nagiho milovanou paní Nami.

Předností hry je ale její velmi netradiční vizuální stránka a její ovládání. Hráči mohou při hraní vyvolat plátno a jakoby štětcem na něm malovat. Buď levou analogovou páčkou na ovladači DualShock nebo přímo ukazováním na ovladači Wii Remote nebo pomocí PlayStation Move. Tento způsob se používá v boji, při řešení hádanek i při běžném postupu hrou. Například můžete vytvořit silný vítr tím, že namalujete smyčku, rozříznete nepřátele jen tím, že přes ně vytvoříte linku nebo namalováním nových opravíte zničené mosty. Tyto techniky se postupně učíte v průběhu hraní při dokončování souhvězdí. Za ně totiž od bohů dostanete nebeské štětce.

(Trailer níže je z roku 2012, kdy vyšel HD remake pro konzoli PS3 - pozn. redakce)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama