Nové záběry přibližují Doom VFR
Novinka Nové záběry přibližují Doom VFR

Nové záběry přibližují Doom VFR

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Podle slov tvůrců hratelnost využívá přednosti virtuální reality, přičemž jde stále o hodně rychlý titul.

Reklama

Na letošní E3 došlo k oznámení titulu Doom VFR, který má za cíl nabídnout zážitek z hraní Dooma i v rámci virtuální reality. Od té doby jsme o projektu neslyšeli, to se ale nyní mění díky novému videu, v němž vývojáři z id Software a Bethesdy hru přibližují a také ukazují řadu nových záběrů z hraní.

Doom VFR není pouhým pokusem převést Doom z roku 2016 do prostředí virtuální reality. Z loňského restartu si sice titul bere dost prvků, ale v zásadě jde o samostatný počin s vlastním příběhem. V něm se ujmete role vědce, posledního přeživšího útoku na základnu UAC, jehož mysl je po smrti převedena do umělého těla.

Vaším cílem je samozřejmě zlikvidovat všechny démony, což můžete udělat za pomoci různých zbraní nebo specifických schopností. Napříč úrovní se můžete rychle přesouvat, k dispozici je také prvek známý jako telefrag. Jednoduše se teleportujete na stejné místo, které zrovna okupuje nějaký démon, a tak ho můžete rázem rozcupovat na kusy.

Tvůrci tvrdí, že hratelnost je navržena tak, aby využívala přednosti virtuální reality. Celá hra má být stále dost rychlá a svižná, jen zkrátka ve srovnání s tradičním Doomem musíte využívat jiný způsob pohybu.

Doom VFR je ve vývoji pro HTC Vive a PlayStation VR a vyjde někdy ke konci letošního roku. Na Steamu vás bude stát 29,99 euro. A jestli si myslíte, že to je nějaká drahá sranda, tak sesterský projekt Fallout 4 VR vás vyjde rovnou na 59,99 euro. Ten je však ve vývoji jen pro HTC Vive. V přípravě je také Skyrim VR, který je pro změnu určený jen pro PlayStation VR. Říkejme tomu třeba královské VR dělení podle Bethesdy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama