Znovuzrození System Shocku až za dva roky
System Shock Novinka Znovuzrození System Shocku až za dva roky

Znovuzrození System Shocku až za dva roky

Michal Burian

Michal Burian

9

Nightdive Studios stále pracují na očekávaném remaku prvního System Shocku.

Reklama

Nedávno fanoušky System Shocku dost zamrazilo. Společnost Nightdive Studios v polovině minulého měsíce oznámila, že se dostala do problémů a je nutné pozastavit vývoj hry. Vývojáři chtěli čas na to, aby mohli přehodnotit své plány a přijít na způsob, jak pokračovat ve vývoji tohoto projektu, na něhož v rámci crowdfunding na Kickstarteru přispělo 21 625 hráčů celkovou částkou 1 350 700 amerických dolarů.

Původně měl reboot System Shocku dorazit v letošním roce na PC, PlayStation 4 a Xbox One. V Nightdive Studios si toho ale tvůrci naložili na bedra příliš. Postupně chtěli hru lepší a lepší. Tím neustále rostl koncept a obsah hry, stejně tak samotný rozpočet. Vývoj se vymkl kontrole, ve studiu Nightdive chtěli vytvořit skvělou hru, ale nakonec se obrátili zády k samotným hráčům, kteří reboot System Shocku na Kickstarteru podpořili v červnu 2016.

Naštěstí si chybu uvědomili a pozastavili vývoj, a to díky zpětné vazbě od komunity. Pokud by pokračovali dál, nereprezentovala by jejich verze původní System Shocku. Tím pádem by fanoušci, kteří projekt podpořili, dostali úplně jiný titul. To byl hlavní důvod, proč se autoři vracejí zpět k původnímu konceptu. K tomu, který prezentovali ve veřejném demu, ale za pomoci technologie Unreal Engine, zatímco zmíněná demoverze běžela na Unity.

Kdy se tedy novo-starého System Shocku dočkáme? K vydání by mělo dojít v prvním čtvrtletí roku 2020, odhaduje šéf vývoje Larry Kuperman v rozhovoru pro PC Gamer. Zároveň došlo k uklidnění podporovatelů. I když se vývoj prodlouží o dva roky, nepředstavuje to pro studio finanční potíže. Díky návratu k původnímu konceptu mají o System Shock zájem nespecifikovaní vydavatelé, pro něž složitější a drahá hra byla moc velkou výzvou.

Více informací se dozvíme v dubnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama