Vývojářský deník přibližuje klíčové postavy příběhu Control
Control Novinka Vývojářský deník přibližuje klíčové postavy příběhu Control

Vývojářský deník přibližuje klíčové postavy příběhu Control

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Kromě hrdinky Jesse Faden jde o bývalého ředitele Zachariaha Trenche.

Reklama

Aktualizace: Ukázalo se, že pátý vývojářský deník Control, který byl na konci minulého týdne zveřejněn na YouTube kanále PlayStationu, byl zkrácený a sestříhaný. Nyní je však k dispozici plná verze videa, která se blíže zabývá hlavní hrdinkou hry Jesse Faden i jejím předchůdcem, Zachariahem Trenchem. Kompletní vývojářský deník má zhruba 10 minut, nicméně tvůrci zdůrazňují, že nejen postavy mají charakter. Totéž se dá říct i o herním prostředí, jímž je záhadná centrála organizace Federal Bureau of Control, lokalizovaná uvnitř mrakodrapu v New Yorku.

Mimochodem, dnes slaví 15. narozeniny Max Payne 2, jeden z nejvýraznějších a nejoblíbenějších projektů Remedy. Při té příležitosti studio vydalo krátké video, v němž kreativní ředitel studia Sam Lake děkuje fanouškům za dlouholetou přízeň a připomíná některé významné prvky, díky nimž druhý Max Payne svého času zabodoval. To, jak dalekosáhlý odkaz má Max Payne i uvnitř Remedy, dokazuje mimo jiné právě Control a postava Zachariaha Trenche, jehož namlouvá Maxův dabér James McCaffrey.

Původní zpráva

V pořadí již pátý vývojářský deník, který přibližuje Control od Remedy, si odbyl premiéru na YouTube kanále PlayStationu a zaměřuje se na vedlejší postavy, které mají nějaký dopad na příběh hry. Jednou z nich je tragický a zároveň mocný Zachariah Trench, bývalý ředitel agentury Federal Bureau of Control (zkráceně FBC), v jejímž sídle se hra odehrává. Pro Trenche byl tak trochu inspirací Max Payne a možná právě proto ho namlouvá Maxův dvorní dabér James McCaffrey. Bývalý ředitel předává hlavní hrdince Jesse Faden, která se stala novou ředitelkou, důležité informace, zároveň má ale vlastní cíle a celkově jde o muže opředeného jistými záhadami.

Vývojářský deník přibližuje i samotnou Jesse. Ta se musí vypořádat s velkou zodpovědností i s celou řadou zvláštních věcí, s nimiž se lze v centrále FBC setkat. Nemluvě o konfliktu s nepřátelskou nadpřirozenou silou známou jako The Hiss. Tvůrci však popisují hrdinku v podání herečky Courtney Hope jako postavu, jež se učí rychle a zároveň je dost schopná na to, aby přijala všelijaké na pohled šílené jevy. I tak se ale musí vypořádat s nejedním nebezpečím.

Control je ve vývoji pro PC, PS4 a Xbox One a k jeho vydání dojde někdy v průběhu roku 2019.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama