CD Projekt dohání Ubisoft
Novinka CD Projekt dohání Ubisoft

CD Projekt dohání Ubisoft

David Bernard

David Bernard

19
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Polskému studiu se náramně daří.

Reklama

Polské studio CD Projekt se stalo druhou nejvýdělečnější herní společností v Evropě. Prvenství si i nadále drží Ubisoft. Tžní hodnota CD Projektu byla ještě před měsícem stanovena na 6,8 miliard dolarů (cca 158 miliard korun). Aktuální průzkum trhu uvádí hodnotu okolo 8 miliard dolarů (cca 186 miliard korun). Tžní hodnota Ubisoftu, společnosti, která si zatím stále drží první příčku, činí 9,6 miliard dolarů (cca 223 miliard korun).

Ke zvýšení hodnoty CD Projektu došlo jednak kvůli vydání velmi oblíbeného RPG Zaklínač 3: Divoký hon na Nintendo Switch, druhak díky úspěchu knižní adaptace seriálu, vysílaném na streamovací službě Netflix. Prodeje hry raketově vzrostly, a to o celých 500 procent. Vliv má zajisté také velmi očekávaný Cyberpunk 2077, a to i přesto, že byl odložen na 17. září 2020.

Svět Zaklínače je krutý i nádherný zároveň.
Svět Zaklínače je krutý i nádherný zároveň.

Ve třetím čtvrtletí roku 2019 poskytl CD Projekt informace o svém obratu za uplynulé období, ten činil 92,9 milionů zlotých (cca 545 milionů korun). Čistý zisk činil 14,9 milionů zlotých (cca 87 milionů korun). Meziročně se jednalo o 38% nárůst.

CD Projekt dohání Ubisoft

Za stejnou dobu vykázal Ubisoft obrat 416 milionů euro (cca 10,5 miliardy korun). Je nutné ale poukázat na fakt, že má Ubisoft oproti CD Projektu nespočet titulů v nabídce. Pokud porovnáme tržní hodnoty obou společností, rozdíl není zdaleka tak propastný. Polští vývojáři tak mohou být velice spokojeni a podzim, kdy výjde Cyberpunk 2077, by mohl zamíchat kartami. Uvidíme také, zda se Ubisoftu podaří překvapit s novým dílem oblíbené série Assassins Creed.

CD Projekt dohání Ubisoft

 

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama