Oznámena Phantasy Star Online 2: New Genesis
Novinka Oznámena Phantasy Star Online 2: New Genesis

Oznámena Phantasy Star Online 2: New Genesis

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Titul s přepracovanými herními systémy a grafikou dorazí na Xbox Series X.

Reklama

Online akční RPG Phantasy Star Online 2 se proslavilo díky jedinečné možnosti přizpůsobení postav a také díky akčním soubojům. Sega během akce Xbox Games Showcase oznámila titul Phantasy Star Online 2: New Genesis, který má v roce 2021 vyjít v Severní Americe pro Xbox Series X, Xbox One a PC a v Japonsku pro PlayStation 4, PC a Cloud (Switch a PC).

Phantasy Star Online 2: New Genesis nebude klasickou novou hrou z univerza Phantasy Star Online 2. Ve vývoji je v globálním měřítku a jedním z hlavních cílů New Genesis je vytvořit z Phantasy Star Online 2 maximální zážitek. Ve hře zůstanou časem otestované herní prvky zachovány, ale herní design, hratelnost a grafický engine budou kompletně přepracovány prakticky ve všech směrech. Podle vývojářů se pracuje na "bezkonkurenčním přizpůsobení postav, ničím neomezovanému dobrodružství" a na vytvoření nejlepšího akčního online RPG" dostupného na Xboxu One nebo na PC. Phantasy Star Online 2: New Genesis bude v budoucnu dostupná také na Xboxu Series X.

Oznámena Phantasy Star Online 2: New Genesis

Phantasy Star Online 2: New Genesis byla ohlášena během vysílání online konference Microsoftu Xbox Games Showcase ve čtvrtek 23. července 2020. New Genesis můžeme chápat také jako opravdu masivní aktualizaci, která bude vydána namísto nové epizody. Naplánována je na období někdy po 6 epizodě.

Tato aktualizace může být pro všechny hráče, kteří jsou zrovna u 3. epizody, velkým překvapením. V Japonsku nedávno Phantasy Star Online 2 oslavila 8. výročí a pomalu se připravuje na ukončení 6. epizody.

Protože ale byly herní mechaniky a grafický engine vytvořeny již před osmi roky, mohou se moderním hráčům zdát lehce neatraktivní. To je důvod, proč se vývojářský tým rozhodl připravit místo nové epizody rozsáhlou aktualizaci. Toto masivní přepracování celé hry bude vydáno v roce 2021, kdy Phantasy Star Online oslaví 20. výročí.

Japonskou verzi traileru najdete na tomto odkazu.

Protože propagační video níže, nemusí úplně objasnit, jak jsou Phantasy Star Online 2: New Genesis s Phantasy Star Online 2 propojeny a jak se naopak liší, trochu si to shrneme. Tvůrci se na aktualizaci vrhli trochu obsáhleji a kromě přepracování příběhu, zapracovali i na herních systémech, grafickém enginu a na systému tvorby postav. New Genesis tak bude akční online RPG s otevřeným světem, s obnovenými bitevními a herními systémy tak, aby odpovídaly dnešním standardům. Vznikne tak něco jako dvojče vesmíru Phantasy Star Online 2, které ale bude existovat po jeho boku. Navíc budou obě hry stále hratelné.

I po vydání Phantasy Star Online 2: New Genesis tedy půjde hrát původní Phantasy Star Online 2. S účty, které jsou používány u Phantasy Star Online 2, budou moci hráči přeskakovat mezi Phantasy Star Online 2: New Genesis a Phantasy Star Online 2. Nicméně oba herní systémy budou velmi odlišné.

S novým grafickým enginem přibudou vylepšené modely postav. Kromě současného systému vytváření postav přibude celá řada detailů, jako je třeba změna lesku kůže vaší postavy. Postavy nyní dokonce budou moci pohybovat prsty a půjde nosit celou řadu, a hlavně více, doplňků, kterým půjde změnit umístění. A protože systém pro vytváření postav v Phantasy Star Online 2: New Genesis je kompatibilní se systémem ve Phantasy Star Online 2, mohou se hráči rozhodnout, který z nich budou používat.

Další herní systémy ale již nebudou kompatibilní. Skill Ringy, spotřební materiál pro vylepšení a růst, předměty pro boost nebo výbava. AC a SG lze použít v obou hrách stejně, ale třeba Meseta, FUN a další druhy měn výrazně ovlivňují rovnováhu ekonomiky ve hře, nelze je mezi oběma tituly sdílet.

Zbraně, jednotky a zásobníky z Phantasy Star Online 2 lze také použít v New Genesis, ale jejich funkce, schopnosti a vzhled budou měnit podle herních systémů ve Phantasy Star Online 2: New Genesis. Změní se tedy jejich statistiky a možnosti rozšíření. Některé Rare zbraně, které máte ve výbavě, budou použitelé dokud vaše postava nedosáhne určité úrovně. Také zbraně, charakteristické pro určitou třídu, která ještě není do Phantasy Star Online 2: New Genesis není přidána, nebudou použitelné do doby, než bude v New Genesis uvolněna.

Units z Phantasy Star Online 2 se pak v New Genesis stanou brněním, které ale není vidět a naopak. Podobně jako u zbraní, se změní jejich statistika, rozšíření a potenciál a vzácnými Units se ebudete moci vybavit, dokud nedosáhnete určité úrovně.

Japonskou verzi traileru najdete na tomto odkazu.

Zdroj: Sega

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama