Ubisoft vytvářel RPG pracující s artušovským světem
Novinka Ubisoft vytvářel RPG pracující s artušovským světem

Ubisoft vytvářel RPG pracující s artušovským světem

Ondřej Partl

Ondřej Partl

12
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Jeho vývoj údajně zrušil kreativním ředitel Serge Hascoët, protože se mu nelíbilo zasazení.

Reklama

Společnost Ubisoft stojí hned za několika úspěšnými sériemi, jako je třeba Assassin's Creed, Rayman či Prince of Persia. V roce 2018 se pak zaměstnancem této firmy stal i designér Mike Laidlaw, jenž se mimo jiné zásadně podílel na vytváření série Dragon Age.

Ten se následně měl stát vedoucím vývoje RPG s kódovým označením Avalon, což bylo velkorozpočtové dobrodružství, v němž jsme se měli ocitnout ve fantasy světě, jenž pracoval s artušovskými legendami, kde by nechyběl ani samotný král Artuš a rytíři kulatého stolu, přičemž byla připravována i možnost kooperace na podobném principu, jako to je třeba v sérii Monster Hunter od společnosti Capcom. Jenomže v roce 2019 došlo k tomu, že Laidlaw z Ubisoftu odešel a z projektu sešlo.

A nyní to vypadá, že víme důvod, jelikož podle bývalých i aktuálních zaměstnanců firmy (kteří se údajně anonymně svěřili Bloombergu) za tímto zrušením stál kreativní ředitel Serge Hascoët, jemuž je připisován kredit za úspěchy sérií jako je Far Cry či Assassin's Creed, a jenž měl mít nevídanou kontrolu nad jednotlivými projekty. Důvodem tohoto zrušení následně měl být jednoduše fakt, že se Hascoëtovi nelíbilo fantasy zasazení hry, přičemž dal nelehký úkol, že titul má být "lepší než Tolkien".

Tým, jenž byl situován v kanadském Québecu, proto zkusil svůj projekt několikrát přetransformovat, kdy se vyzkoušelo třeba i zasazení do sci-fi či řecké mytologie, avšak snaha to byla marná a nic nepomohlo.

Avalon přitom neměl být prvním podobným fantasy projektem, který byl Hascoëtem smeten ze stolu, přičemž společně s marketingem Ubisoftu dokonce údajně zakázal vývojářům posledních třech her ze série Assassin's Creed napsat větší role pro ženské protagonistky.

Proto se nelze divit, že Hascoët ze společnosti začátkem měsíce odešel kvůli několika obviněním ze sexuálního obtěžování, což je aktuálně pro Ubisoft velké téma, kdy se momentálně řeší restrukturalizace firmy a jejího prostředí, aby nedocházelo k podobným nepříjemnostem i v budoucnosti.

Hascoëtovu funkci na sebe dočasně vezme Yves Guillemot.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama