Finanční výsledky Capcomu v první části letošního fiskálního roku
Monster Hunter World: Iceborne Novinka Finanční výsledky Capcomu v první části letošního fiskálního roku

Finanční výsledky Capcomu v první části letošního fiskálního roku

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Monster Hunter: World se prodává skvěle, Resident Evil 3 Remake pouze dobře.

Reklama

Japonská videoherní společnost Capcom je jedna z několika mála firem, které se pravidelně dělí o své finanční výsledky.

Výjimkou pak není ani první čtvrtina fiskálního roku 2020, během níž se Capcomu povedlo překonat svůj dosavadní rekord za první čtvrtletí jak v prodejích, tak i zisku.

Od prvního dubna až do 30. června se tak společnosti podařilo v čistých tržbách dosáhnout 23,722 miliard jenů (zhruba 5 miliard korun českých), což je oproti 17,938 miliardám z minulého roku ze stejného období nárůst o 32,2 %. Provozní příjmy se posléze zastavily na 10,711 miliardách jenů (2,259 miliard korun českých), což je nárůst o 39,1 %.

Tou nejzajímavější informací pro naše čtenáře pak pravděpodobně jsou prodeje jednotlivých titulů, kdy Capcom za toto období prodalo celkově 9,2 miliónů kusů, z čehož 7,350 miliónů bylo digitálních.

Tou největší zprávou pravděpodobně je, že Monster Hunter: World dosáhl více než 16 miliónů prodaných kusů, přičemž samotný datadisk Iceborne zvládl pokořit laťku 5,8 miliónů, což dohromady zapříčinilo, že se série Monster Hunter i nadále sluní na druhém místě nejprodávanějších herních sérií společnosti, kdy se jí již podařilo prodat celkově 64 miliónů jednotek.

Titul té nejúspěšnější série pak i nadále jasně připadá Resident Evilu, kdy se všech jejich dílů prodalo více jak 103 miliónů. Do tohoto numera pak přispěl i remake Resident Evil 3, jehož prodeje se zastavili prozatím na 2,7 miliónech. Resident Evil 2 z minulého roku má pak na svém kontě již krásných 6,6 miliónů.

Mezi další úspěšné série pak patří Street Fighter s 45 milióny, Mega Man se 36 milióny, Devil May Cry s 22 milióny a Dead Rising se 14 milióny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama