Přehled novinek z Japonska z 3. týdne
Jump Force Novinka Přehled novinek z Japonska z 3. týdne

Přehled novinek z Japonska z 3. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Apple iOS Android Android

Launch trailery, virtuální kempování, idoly kam se podíváš nebo podzemní dungeony.

Reklama

Když jsem uvažoval nad úvodem pro dnešní přehled, vůbec jsem netušil, jak jej začít. problém byl tom, že víc než půlku týdne nedošlo prakticky k žádnému pořádnému AAA oznámení. Zajímavé zprávy se točily kolem série The Idolmaster nebo kolem různých DLC do bjovek v podobě dalšíchhratelných postav. Nakonec se ale objevilo hejno zpráv v podobě, jako když na Egyp zaútočila hajna nenažraných kobylek. Tak si to užijte a na konci zase čeká jedna malá zajímavost.


Disgaea 6: Defiance of Destiny

Nippon Ichi Software vydali v pořadí již pátý oficiální trailer ke hře Disgaea 6: Defiance of Destiny, který je vyloženě zaměřený na příběh a postavy tohoto strategického RPG vycházejícího v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 28. ledna a pro Switch v létě letošního roku v Severní Americe a v Evropě.

Hlavním hrdinou hry je vychloubačná zombie Zed, který se po boku své sestry Bieko nachází na nejnižší příčce žebříčku postavení v Netherworldu. Když ale začne God of Destruction ohrožovat jejich způsob (ne-)života, musí Zed využít svou jedinečnou schopnost Super reinkarnace postavit se proti této blížící se hrozbě. Po cestě se spojí se pokřivenými, ale charakterově rozdílnými obyvateli Netherworldu a postaví se výzvám z venčí i zevnitř.

Pokud náhodou máte účet na japonském obchodu PlayStation Store nebo na eShopu Nintenda, můžete zkusit demo hry Disgaea 6: Defiance of Destiny, které je nyní k dispozici pro PlayStation 4 a Switch. Demo obsahuje úvodní část včetně možnosti vyzkoušet si nové herní systémy jako je Demonic Intelligence a Auto Battle. Uložená data lze přenést do plné verze hry.


Laid-Back Camp -Virtual-

Laid-Back Camp -Virtual- Lake Motosu vyjde ve verzích pro PlayStation 4, Switch, přes Steam pro PC, pro iOS a Android letos v březnu. Následovat bude v dubnu část Laid-Back Camp -Virtual- Fumoto Campsite. Podle vývojářů ze studia Gemdrops budou obě hry/části obsahovat japonský dabing a titulky v japonštině, angličtině, čínštině (tradiční i zjednodušené), korejštině a francouzštině.

Laid-Back Camp -Virtual- vám umožní ochutnat nádheru přírody z pohodlí vlastního domova, což se možná v této době opravdu hodí. Hlavními hrdiny jsou Nadeshiko a Rin, kteří se společně vydávají do kempu prožít nové dobrodružství, fotografují a také zkouší spoustu lahodného jídla. Bude to prostě skvělé!

Hra nabídne různé verze, zmíněné již výše. Buď si zahrajte za Nadeshiko, a prožijete si výlet u jezera Motosu, nebo jak Rin zakotvíte v kempu Fumoto. Výhodou je, že Laid-Back Camp -Virtual- půjde hrát také bez brýlí pro virtuální realitu.

Podívejte se výše na nový trailer níže nebo si prohlédněte novou sadu obrázků, případně můžete navštívit oficiální internetové stránky hry Laid-Back Camp -Virtual-.


Marchen Forest: Mylne and the Forest Gift

Vydavatel Clouded Leopard Entertainment a vývojáři z PrimaryOrbitu vydali startovní trailer k RPG Marchen Forest: Mylne and the Forest Gift, ve kterém půjde hlavně o průzkumu dungeonů, protože lékarnice Mylne hledá v tajemném lese různé přísady a z nich pak připravuje své lektvary. Ale okolnosti naberou brzy po úvodu hry dramatický směr a místo jednoduchých úkolů se Mylne musí pokusit vyřešit jednu záhadu. Proto se musí vydat do podzemních ruin, ukrytých hluboko pod lesem.

Příběh hry Marchen Forest: Mylne and the Forest Gift sice začíná v rozkošném tajemném lese, ale postupně se ponoříte do temnějšího a zlověstnějšího světa. Mylne bude prozkoumávat tajemný les a podzemní ruiny, v příběhu rozděleného do tří částí. Atmosféra ve hře a herní styl se v jednotlivých kapitolách bude lišit. V první části se vydáte na dobrodružství, kde budete sbírat přísady pro svého dědečka a pomáhat ostatním obyvatelům lesa.

V další části budete pátrat po své dávno ztracené matce a vydáte se do podzemních ruin skrytých pod lesem. Budete bojovat s nepřáteli a sbírat cennosti ve stylu hack'n'slash RPG. Ve třetí části odhalíte ve tmě podzemních ruin skutečnou pravdu. Do hry budou přidány různé prvky, jako jsou vaše různé schopnosti, možnost kempování a přibudou i bojové techniky.

Marchen Forest: Mylne and the Forest Gift má vyjít celosvětově pro PlayStation 4, Switch a prostřednictvím Steamu pro PC 28. ledna. Hra bude fyzicky v prodeji pouze v Japonsku a Asii.


Jump Force

Letos na jaře dostane bojovka Jump Force další rozšíření. Konkrétně jde o stažitelným obsah v podobě Giorna Giovanna z JoJo's Bizarre Adventure, který půjde zakoupit samostatně nebo jako součást Characters Passu 2. Giorno je pátou a poslední postavou Characters Passu 2, který obsahuje také aktuálně dostupné Shota Todoroki, Meruem a Hiei a připravovanou Yoruichi (na kterou se docela těším).

Přehled novinek z Japonska z 3. týdne

Jump Force je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One a PC přes Steam. Deluxe Edition, která navíc obsahuje Character Pass 1 je dostupná pro Switch. Naši recenzi si můžete přečíst zde a hru zakoupit v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk.


Granblue Fantasy: Versus

Cygames společně s vývojáři z Arc System Works připravili na 26. ledna další postavu do hry Granblue Fantasy: Versus. Jde o součást balíku Season 2 v podobě postavy Anre. Navíc budou prostřednictvím bezplatné aktualizace na konci února do RPG režimu přidány příběhové Main Questy 46 až 50.

Granblue Fantasy: Versus je nyní k dispozici pro PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu pro PC.


Kowloon Highschool Chronicle

Vydavatel Arc System Works oznámil vydání hry Kowloon Highschool Chronicle od Toybox Games pro Switch prostřednictvím eShopu Nintendo na západě. Vydání je naplánováno na 4. února. V Japonsku je tento titul v prodeji jako Kowloon Youma Gakuen Ki: Origin of Adventure a jde o remake adventurního RPG Kowloon Youma Gakuen Ki z roku 2004.

Úvodní film

Kowloon Highschool Chronicle nabízí přepracovanou grafiku, ale stále klasický průzkum dungeonů z pohledu první osoby, kombinovaný s jedinečným systémem dialogů. Vžijte se do role mladého muže, který se dostává jako výměnný student na Akademii Kamiyoshi v Tokiu. I když vypadá jako normální student, je ve skutečnosti lovcem pokladů. Jeho úkolem je objevit tajemnou ruinu ukrytou hluboko pod školou a v doprovodu svých nových přátel ze školy se vydává objevovat tajemství starověké super civilizace. V cestě mu ale stojí časté pasti, příšery zvané Kehito, které číhají v ruinách, a také problémy způsobující "studentská rada". Budete budovat vztah s přáteli, řešit puzzle, vyhýbat se pastím, porážet nepřátele a objevujte velká tajemství a poklady zapečetěné pod školou.

Gameplay z anglické verze hry


The King of Fighters XV

SNK pokračují v představování postav ze hry The King of Fighters XV a proto vydali nový trailer a screenshoty s hratelnou postavou jménem Meitenkun (dabing Seira Ryu).

Bojovka The King of Fighters XV má vyjít v letošním roce pro dosud neohlášené platformy, ale více informací má být oznámeno příští týden.


SNK vs. Capcom: The Match of the Millennium

Korejský výbor pro hodnocení a správu her v týdnu nově ohodnotil Switch verzi bojovky SNK vs. Capcom: The Match of the Millennium. Jde o hru pro Neo Geo Pocket Color, vydanou již v prosinci roku 1999 a obsahuje celkem 26 hratelných postav z titulů od SNK a Capcomu a jde pravděpodobně o další titul ze série Neo Geo Pocket Color Selection pro Switch od SNK. Podobně jako prosincový Fatal Fury, viz trailer níže.


Fallen Legion Revenants

Pro PlayStation 4, prostřednictvím obchodu PlayStation Store, a pro Switch, prostřednictvím eShopu Nintenda, vyšlo demo hry Fallen Legion Revenants od vydavatele NIS America a vývojářů z YummyYummyTummy.

V RPG Fallen Legion Revenants rozhodují veškeré vaše volby o osudech mnoha ostatních. V tomto akčním titulu můžete v reálném čase manipulovat s vlastním hradem a v podhradí vést své hrdiny do boje. Demo nabízí možnost vyzkoušet si své herní dovednosti v první kapitole a můžete také pro PlayStaion získat exkluzivní téma. V plné hře pak půjde dále pokračovat přenesením uložených pozic.

Fallen Legion Revenants má v Evropě vyjít pro PlayStation 4 a Switch 19. února. A jen na okraj, kdo z vís již demo vyzkoušel? Zajímá mne váš názor.


Princess Connect! Re: Dive

Studiem Cygames vyvinuté RPG Princess Connect! Re: Dive je nyní k dispozici prostřednictvím App Store pro iOS a přes Google Play pro Android na západě. Hra přitom hra poprvé vyšla v Japonsku již v únoru roku 2018 a poté následovaly další lokalizace: v srpnu 2018 na Tchaj-wanu, Hongkongu a Macau, v březnu 2019 v Jižní Koreji, v dubnu 2020 v Číně a v září 2020 v Thajsku.

Tato hra navíc dostala také vlastní anime, jehož první série se vysílala od dubna do června roku 2020. V současné době je ve fázi produkce druhá sezóna.


Re:ZERO - Starting Life in Another World: The Prophecy of the Throne

Asi měsíc potom, co začal Subaru žít v jiném světě, přináší velvyslanec královské kandidátce Emilii zprávu, že je odložen královský výběr. Důvodem je jeptiška jménem Melty Pristis, která se zjevně vzpírá proroctví a nechce být tajemným šestým kandidátem, usilujícím o trůn. Když Meltin příchod zpochybní legitimitu každého z ostatních kandidátů a ze stínů začíná vystupovat tajemný Kult čarodějnic, ukáže se, jestli dokáže Subaru chránit všechny ty, na kterých záleží.

Vydavatelská společnost Spike Chunsoft a vývojáři z Chime Corporation nám v týdnu představili úvodní film této taktické adventury Re:ZERO - Starting Life in Another World: The Prophecy of the Throne, na kterou při vývoji dohlížel autor série Tappei Nagatsuki a za postavami stojí Shinichirou Otsuka.

Re: ZERO - Starting Life in Another World: The Prophecy of the Throne má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 28. ledna, 29. ledna v Severní Americe a 5. února v Evropě.


The Idolmaster: Producer Greeting Kit

Prostřednictvím App Store pro iOS a pro Android přes Google Play je v Japonsku k dispozici free aplikace The Idolmaster: Producer Greeting Kit, která vám umožňuje vytvářet originální vizitky. Na výběr je více než 300 ilustrací idolů a různých materiálů a více než 35 rámečků.

Hráči mohou do aplikace importovat a do celkového designu začlenit své vlastní obrázky a také z ní exportovat hotový produkt a používat jej mimo aplikaci. Postupně budou přidány další ilustrace idolů a rámečky a vizitky lze také vyměňovat s jinými producenty přímo tváří v tvář nebo pak online.


The Idolmaster: Starlit Season

Bandai Namco odhalilo během druhého live streamu Starlit Report novou píseň Session! pro hru The Idolmaster: Starlit Season a také trochu víc o herních detailech.

Session! je novou skladbou v sérii. Slova napsala Erica Masaki a hudbu Yuuki Honda. Zpívají ji herní idoly Haruka Amami, Iori Minase, Makoto Kikichu, Hibiki Ganaha, Nana Abe, Anzu Futaba, Mirai Kasuga, Amana Osaki a Tenka Osaki.

Stage: The Three Stage Rules nabízí tři různé možnosti předvedení se. Při Live (koncert) budete oživovat místo konání a pokoušet se dosáhnout cíle "hakoyure", který představuje vzrušení davu. Audition (konkurz) vychází z požadavků "judges" a účastníte se programů a událostí, ve kterých potkáte další skupinky idolů. Poslední je Fes, což je klasické soupeření a zvítězíte v něm pouze získáním fanoušků.

Schopnosti a dovednosti idolů v The Idolmaster: Starlit Season budete plněním denních aktivity. SP (Skill Points) lze získat prohloubením vlastních interakcí s idoly. Unity Points zase můžete získávat prostřednictvím aktivit s více členy skupiny.

Session! - Project Luminous Music Video

Stage Rules Gameplay

Starlit Report 2 Archive

od 19:58 do 22:20 – Session!

od 36:35 do 39:49 – Stage Rules Gameplay: Live, Audition a Fes

The Idolmaster: Starlit Season má vyjít pro PlayStation 4 a přes Steam pro PC v letošním roce 2021 v Japonsku a v Asii.


The Idolmaster: Poplinks

The Idolmaster: Poplinks je první logická hra ze série The Idolmaster, která v sobě kombinuje tréning skupin idolů a konání koncertů. V Japonsku je tato free-to-play hra k dispozici přes App Store pro iOS a pro Android přes Google Play v Japonsku. Počítejte ale s nákupy v aplikaci.

Ve hře The Idolmaster: Poplinks se bude konat megakoncert Poplinks Festival, ve kterém se idoly pokusí překročit hranice svých agentur a vytvořit skupiny tří idolů. Producent, který chce být na vrcholu popularity díky tomuto koncertu, musí sestavit nejoriginálnější jednotku idolů.


BlazBlue Alternative: Dark War

RPG BlazBlue Alternative: Dark War, které v sobě kombinuje ještě vizuální novelu a soubojový systém v podobě řetězení komb, vyjde v Japonsku pro iOS a Android jako free-to-play titul (s dalšími nákupy v aplikaci) 16. února. Jeho vydavatel Arc System Works a vývojáři z Linked Brain spustili předběžnou registrace na oficiálních stránkách hry.

BlazBlue Alternative: Dark War bylo poprvé oznámeno již v srpnu roku 2017 a mělo být vydáno již v roce 2018. Po několika odkladech je toto RPG, vyvinuté jako skutečné pokračování série BlazBlue, připraveno. Nabídne epizody z období Dark War, které tuto sérii zahájilo. Na scénář, který slibuje díky více než dvěma milionům japonských znaků "velký a kvalitní příběh", dohlížel producent série Toshimichi Mori.

Přehled novinek z Japonska z 3. týdne

Corpse Party Blood covered: …Repeated fear.

Corpse Party Blood covered: …Repeated fear. vyjde v Japonsku díky společnosti Mages. pro PlayStation 4 a Switch digitálně již 28. února. Jak již bylo dříve oznámeno, jedná se o plně nadabovanou finální verzi hororové hry, do které byly přidány nové Extra kapitoly. Zároveň se můžete těšit na nové postavy Miku Shirayume a Ryouka Iwami, které nadabovali Satomi Akesaka a Mika Okamoto.

Mages. zároveň koncem týdne uvolnili první 4 minuty dlouhé gameplay video z PlayStation 4 verze hry. Jde o část Chapter 1: Prologue:

Corpse Party Blood covered: …Repeated fear. vyšla poprvé v Japonsku pro 3DS v červenci roku 2015, poté v říjnu roku 2016 v Severní Americe a v Evropě. Jedná se o vylepšený port PSP a iOS hry Corpse Party: Blood Covered. Oba tituly pak byly na západě vydány pod názvem Corpse Party.


ALTDEUS: Beyond Chronos

MyDearest vydá vizuální román ALTDEUS: Beyond Chronos, vytvořený speciálně pro virtuální realitu. Prostřednictvím služby Steam pro PC vyjde celosvětově pro 19. února a pro PlayStation VR 15. dubna. V Japonsku bude verze PlayStation VR dostupná fyzicky i digitálně. Kromě standardní edice bude k dispozici také limitovaná edice v množství 2 500 kopií.

"Přenesení zážitku ze hry ALTDEUS na Steam a PlayStation VR znamená, že bude moci tento úžasný svět, jehož vytvářením jsme strávili mnoho času, vidět více hráčů," uvedl v tiskové zprávě ředitel společnosti MyDearest Haruki Kashiwakura. "Potom, co hráči Oculus Quest udělili hře ALTDEUS díky velkému množství skvělých recenzí titul nejlépe hodnocené hry na Oculus Store, jsme si jisti, že si fanoušci VR sami užijí ponoření do budoucnosti."

ALTDEUS: Beyond Chronos byl poprvé vydán pro Oculus Quest a Rift v prosinci 2020 s anglickým a japonským dabingem a titulky v angličtině, japonštině, čínštině, němčině a francouštině.

Oficiální stránky hry ALTDEUS: Beyond Chronos můžete navštívit zde.


Neoverse

Vydavatel NeoBricks a vývojáři ze studia Tino Gamez vydali prostřednictvím eShopu Nintenda strategickou, akční, roguelite, deck-builder hru Neoverse ve verzi pro konzoli Switch. Verze pro PlayStation 4 bude následovat v únoru.

Neoverse je time warping multiverse hra, spojující různé napínavé adventury, plné vzrušujících výzev. Neoverse kombinuje roguelite koncept, strategii a stavění karetních balíčků s testováním vašich dovedností. Poprvé vyšla přes Steam pro PC v únoru loňského roku a v prosinci následovala verze pro Xbox One.


Jack Jeanne

Společnost Broccoli vydala novou sérii trailerů k šónen opeře Jack Jeanne, kombinované s klasickou simulací. Upoutávky jsou zaměřené na jednotlivé třídy postav: Quartz, Onyx, Rhodonite a Amber.

Class Introduction Trailer: Quartz

Class Introduction Trailer: Onyx

Class Introduction Trailer: Rhodonite

Class Introduction Trailer: Amber

Jack Jeanne má v Japonsku vyjít pro Switch 18. března.


Dragon Ball Xenoverse 2

Společnost Bandai Namco uveřejnila první informace a screenshoty z aktuálně ohlášené 12. bezplatné aktualizace hry Dragon Ball Xenoverse 2, která má být dostupná někdy letos na jaře a přidá do hry jednu hratelnou postavu. Zároveň Bandai Namco oznámilo, že se množství celosvětově vyexpedovaných kusů a prodeje digitálních verzí hry dostaly přes magickou hranici sedm milionů kusů.

Protože novinek bude s chystaným 12. updatem opravdu hodně, tak jen ve zkratce. Do hry Dragon Ball Xenoverse 2 se jako hratelná postava připojí nejsilnější válečník západní galaxie Pikkon. Ve hře bude používat své jedinečné pohyby Ki Wave, které se ve své podstatě odkazují na Martial Artist charge útoky. Zároveň poslední číslo časopisu V-Jump potvrdilo jako hratelnou postavu také Toppo. Celkem tedy s 12. updatem dostaneme balíček pěti postav, mezi kterými jsou Topo (God of Destruction), Pikkon, Janemba, Gogeta (Super Saiyan 1) a Vegeta (SSGSS). Jde o Legendary Pack 1.

Dále se ve hře objeví nové kostýmy pro Bardocka a Gine z Dragon Ball Super: Broly. Konkrétně jde o sadu Gine Wig and Tail a také budete moci v Photo Mode vytvářet epických scény v původních kulisách anebo postavy fotografovat ve svých oblíbených situacích. Kromě toho se v aktualizaci objeví další nové kostýmy, o kterých ještě nic nevíme. K dispozici bude také v podobě CC maskotu Janemba. Ve hře bude používat akce z filmu Dragon Ball Z: Fusion Reborn.

Dragon Ball Xenoverse 2 je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch, přes Steam pro PC a pro Stadia.


Uma Musume: Pretty Derby

Společnost Cygames vydala 2 a 1/2 minutový trailer s kompletním představením tréningové simulace Uma Musume: Pretty Derby, ve které trénujete dívky jako dostihové koně (ano, nepřepsal jsem se).

V traileru se můžete seznámit s charaktery Special Week (dabing Azumi Waki) a Grass Wonder (dabing Rena Maeda), které vás seznámí s tím jak hrát a s klíčovými vlastnosti hry včetně levelování postavy, závodění, vítězných koncertů a dalších. Poprvé se ve videu také objeví úplně nové postavy.

Uma Musume: Pretty Derby má v Japonsku vyjít pro iOS a Android 24. února.


Grisaia: Phantom Trigger

Všech pět dílů série Grisaia: Phantom Trigger bude v Japonsku pro Switch vydáno 28. dubna. Kolekci již ve svých nabídkách má několik prodejců jako Amazon, Rakuten Books a Yodobashi a obsahuje všech pět titulů, které jsou aktuálně k dispozici samostatně prostřednictvím mezinárodního eShopu Nintenda:

Grisaia: Phantom Trigger 01

Grisaia: Phantom Trigger 02

Grisaia: Phantom Trigger 03

Grisaia: Phantom Trigger 04

Grisaia: Phantom Trigger 05

Stejně jako samostatně prodejné díly, bude i kolekce obsahovat japonský dabing a tutlky v angličtině, japonštině a tradiční čínštině.

Paradoxně vyšla 21. ledna pro Switch prostřednictvím eShopu Nintenda Grisaia: Phantom Trigger 5.5, kterou ale kolekce nebude obsahovat.


Summer Pockets: Reflection Blue

Společnost Prototype chce letos v létě vydat v Japonsku Switch verzi vizuálního románu Summer Pockets: Reflection Blue od studia Key. Nejnovější vydání Weekly Famitsu uvádí cenu 8 000 jenů, což je asi 1 600 Kč.

Summer Pockets: Reflection Blue již ale vyšla v červnu loňského roku pro PC a jedná se o vylepšenou verzi Summer Pockets, která je v Japonsku již k dispozici pro Switch. Prototype bude majitelům této verze nabízet upgrade na Summer Pockets: Reflection Blue za nějakých 3 000 jenů.

V nově přidaném obsahu v Reflection Blue najdete nové části pro Umi Katou, Miki Nomuru a Shizuku Mizuori, novou hrdinku Shiki Kamiyama, více scén z každodenního života, aktualizovaný systém pro minihru stolního tenisu a mnohem více.


Paradigma Paradox

Idea Factory vydá v Japonsku pro Switch 27. května vizuální otome román Paradigm Paradox. V prodeji bude také limitovaná edice s bonusovým bookletem a s drama CD Seishun ★ Play Games.

Paradigma Paradox je zasazen do roku 25XX, kdy již může lidstvo žít pouze v izolovaných koloniích a hrdinkou je studentka akademie, znuděná každodenním životem, kdy den co den poslouchá informace o "Hrdinech" a "Škůdcích", o nepříteli lidstva nebo o dobře vypadajících chlapcích z akademie.

Jednou v noci ale hlavní hrdinka vyklouzla z ložnice a padla na jednoho ze Škůdců, napadajícího kolonie lidí, ale naštěstí se objevily čtyři dívky, které na porážku Škůdce použily zázračné schopnostmi. Po této události se hlavní hrdinka rozhodla pracovat jako nehrožený bojovník a vede rušný život jako student a také jako bojovník za spravedlnost.

Přehled novinek z Japonska z 3. týdne

Bakumatsu Renka Shinsengumi: Jinchuu Houkoku no Shi

Vydavatel D3 Publisher a vývojáři z VRIDGE ohlásili vizuální román Bakumatsu Renka Shinsengumi: Jinchuu Houkoku no Shi. Pro Switch a PC (přes Steam) vyjde v letošním roce s japonským dabingem a podporou angličtiny, japonštiny a tradiční čínštiny. V Japonsku bude verze Switch dostupná také fyzicky.

Bakumatsu Renka Shinsengumi byl poprvé v Japonsku vydán pro PlayStation 2 v prosinci roku 2004 a v listopadu roku 2008 pro DS. Bakumatsu Renka Shinsengumi: Jinchuu Houkoku no Shi je vylepšený port s podporou HD rozlišení, novým vzhledem a vylepšením některých herních systémů. Jedná se o romantický vizuální román, ve kterém sledujeme osobní růst hlavní hrdinky a její napojení na ostatní členy Shinsengumi. Příběh je propojen s historickými událostmi a nepokoji, ke kterým ve skutečnosti došlo v reálném životě. Jako první ženská členka Shinsengumi prohloubí hrdinka své vazby se členy Shinsengumi (Isami Kondou a Toshizou Hijikata) a nakonec se do jednoho z nich zamiluje.

Hlavní hrdinkou je Suzuka Sakuraba (jméno lze ale vyměnit). Jde o jedinou dcerou představeného malého doja v Aizu. Její otec vždy snil o tom, že si díky umění boje s mečem udělá jméno, jenže jednoho dne náhle odchází a opouští své dojo i rodinu. Suzuka proto nemá jinou možnost než zavřít dojo, propustit několik studentů, a sloužit Teruhime, švagrové daimja Katamori Matsudaira z Aiza.

Suzuka pracuje u daimya jako náhrada za svoji znovu vdanou matku, ale nakonec si uvědomí, že se sen jejího otce, být velmi dobrým v zacházení s mečem, se stal jejím vlastním. Teruhime se nakonec více otevírá problémům dívky a seznámí ji se skupinou šermířů, o kterých slyšela od Katamoriho, který v minulosti sloužil jako vojenský komisař v Kjótu.

Tato skupina šermířů je známá jako Mibu Roushi a patřila kdysi k jednotkám Aizu. Proto Teruhime požádala svého švagra Katamoriho, aby se u nich přimluvil. A tak, přestože je Suzuka žena, zamíří do císařského hlavního města, kde sídlí Mibu Roushi a pokusí se stát známou šermířkou.

Jen pro zajímavost Mibu Roushi je skupina, která se později stala známá pod jménem Shinsengumi.


Rakugaki Kingdom

Společnost Taito vydá v Japonsku 28. ledna prostřednictvím App Store pro iOS a pro Android přes Google Play hru Rakugaki Kingdom. Předběžná registrace je nyní k dispozici na oficiálních stránkách hry.

Rakugaki Kingdom využívá herní systém Rakugaki, při kterém trénujete postavy nakreslené ve hře a zároveň si můžete užít příběh hry. Svého ručně nakresleného partnera Rakugaki můžete rozvíjet víceméně podle svých představ a trénovat pomocí takzvaných Tresters, kteří mají různé schopnosti a dovednosti. V bitvě pak můžete soupeřit proti ostatním hráčům z celého japonska pomocí soubojů, při kterých rozdáváte svým postavám různé příkazy.


Umineko When They Cry Saku: Nekobako to Musou no Koukyoukyoku

Příběhy o sérieových vraždách nemusí být vždy úplně k zahození. A co když jsou zasazeny do fantasy světa a vyprávěny prostřednictvím vizuálního románu? To zjistíme díky vydavatelské společnosti Entergram a vývojářů ze studia 07th Expansion a jejich hře Umineko When They Cry Saku: Nekobako to Musou no Koukyoukyoku, ke které byl teď vydán launch trailer.

Umineko When Cry Saku: Nekobako to Musou no Koukyoukyoku obsahuje všech osm epizod z Umineko When They Cry: Rondo of the Witch and Reasoning a dále z Umineko When They Cry: Nocturne Of Truth And Illusions, stejně jako další scénáře v podobě Umineko When They Cry Tsubasa, Umineko When They Cry Hane a Umineko When They Cry Saku.

Špatné je, že Umineko When They Cry Saku: Nekobako to Musou no Koukyoukyoku má vyjít pro PlayStation 4 a Switch 28. ledna pouze v Japonsku.


Kotoba no Puzzle: Moji Pittan Encore

Společnost Bandai Namco vydala debutový trailer na nově ohlášenou verzi puzzle hry Kotoba no Puzzle: Moji Pittan Encore pro PlayStation 4, PC, iOS a Android, které mají v Japonsku vyjít 8. dubna.

Jak již bylo začátkem týdne oznámeno v časopisu Weekly Famitsu, budou verze pro PlayStation 4, PC, iOS a Android obsahovat nové lokality a stage, včetně "super advanced" úrovní, které používají trendová slova z éry Reiwa (která začala v květnu 2019) a extrémně obtížných úrovní. Do dříve vydané Switch verze bude tento nový obsah přidán prostřednictvím bezplatné aktualizace.


Recenze Famitsu Vol. 1677

  • Buddy Mission: BOND (Switch) – 9/8/8/9 [34/40]
  • Disgaea 6: Defiance of Destiny (PS4, Switch) – 9/8/8/8 [33/40]
  • Takes around 30 hours to clear, over 200 hours including additional activities.
  • Fell Seal: Arbiter’s Mark (PS4, Switch) – 8/8/8/7 [31/40]
  • Re:ZERO – Starting Life in Another World: The Prophecy of the Throne (PS4, Switch) – 8/8/8/8 [32/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 11. do 17. ledna 2021.

Software

  1. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 107 064 ks(1 617 601 ks)
  2. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 36 009 ks(6 553 618 ks)
  3. Ring Fit Adventure (Switch) – 35 397 ks(2 237 398 ks)
  4. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 26 636 ks(3 601 699 ks)
  5. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 17 099 ks(4 109 327 ks)
  6. Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics (Switch) – 15 295 ks(601 384 ks)
  7. Minecraft (Switch) – 14 430 ks(1 774 814 ks)
  8. Splatoon 2 (Switch) – 11 640 ks(3 743 798 ks)
  9. Super Mario Party (Switch) – 10 069 ks(1 797 617 ks)
  10. Pokemon Sword/Shield (Switch) – 9 882 ks(3 929 246 ks)

Hardware

  1. Switch – 142 748 ks(14 789 817 ks)
  2. Switch Lite – 27 943 ks(3 200 965 ks)
  3. PlayStation 5 – 6 496 ks(230 645 ks)
  4. PlayStation 4 – 3 405 ks(7 743 443 ks)
  5. PlayStation 5 Digital Edition – 832 ks(53 629 ks)
  6. New 2DS LL (včetně 2DS) – 546 ks(1 152 567 ks)
  7. Xbox Series X – 143 ks(25 180 ks)
  8. Xbox Series S – 17 ks(6 647 ks)
  9. PlayStation 4 Pro – 17 ks(1 575 565 ks)

Limitované edice tyčinek Kit-Kat

Další zajímavostí, typickou pro Japonsko, jsou limitované edice tyčinek Kit-Kat. Ty se prodávají pouze v Japonsku a časem se staly velice oblíbeným suvenýrem mezi zahraničními turisty. Na výběr existuje obrovské množství různých druhů, takže jestli budete mít někdy spoustu volného čsu, můžete je zkusit všechny sesbírat.

Zdroj: Cygames, Bandai Namco, Square Enix, Mages., NIS America, Famitsu, Nippon Ichi Software, SNK, Spike Chunsoft, MyDearest, Arc System Works, YouTube, Clouded Leopard Entertainment, Taito

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama