Přehled novinek z Japonska 26. týdne
Filmy/Seriály Novinka Přehled novinek z Japonska 26. týdne

Přehled novinek z Japonska 26. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Konec školního roku přinesl relativně malé množství novinek.

Reklama

Dnešní přehled bude možná pro některé zklamáním, protože nepřináší vyloženě hodně zajímavých novinek. Nicméně rozhodně si nemyslím, že bude zklamáním. Minimálně potřeší fanouška série Mana a také doporučuji podívat se na žebříček prodávaných titulů, který po mnoha měsících razantně změnil svůj charakter a více než půlka titutlů jsou vyloženě novinky. Nejprve ale opět několik krátkých zpráv.

  • 28. července vychází kompilace Final Fantasy Pixel Remaster, která obsahuje hry Final Fantasy, Final Fantasy II a Final Fantasy III. Vyjde přes Steam pro PC a pro iOS a Android. Předobjednávky jsou aktuálně se slevou 20%. Final Fantasy IV, Final Fantasy V a Final Fantasy VI vyjdou někdy později.
  • Společnost Mebius odložila v Japonsku vydání hry Susanoh: Japanese Mythology RPG od Hachikumasoft z původně plánovaného 22. července na 29. července. K dispozici bude pouze pro Switch a vydavatel odůvodnil odklad "okolnostmi ve výrobním procesu".
  • Další odloženou hrou je vizuální román B-Project: Ryuusei Fantasia, kteou společnost Mages. odložila z původně plánovaného 9. září na 30. září. V Japonsku bude k dispozici pro Switch, iOS a Android. Podle Mages. bylo vydání odloženo z důvodu "dalších vylepšení kvality".

JP Games

Studio JP Games můžete znát minimálně díky tomu, že jej vede režisér her Final Fantasy Type-0 a Final Fantasy XV Hajime Tabata. Pro nás je teď důležitější, že pracují na dvou nových projekty, navíc na každém spolupracují s další významnou společností.

Přehled novinek z Japonska 26. týdne

Tabata v nejnovějším vydání časopisu Weekly Famitsu ještě dodává, že: "Oba tituly jsou opravdu velké."

První projekt dokončil předprodukční fázi a jedná se o high-speed RPG, popisované jako experimentální hra a evoluce Final Fantasy Type-0. Tabata chce zkrátit dobu potřebnou k dohrání tohoto RPG v singleplayeru a zhustit mnohonásobný zážitek z hraní v multiplayeru.

Vývoj druhé hry teprve začal. Jde o globální AAA RPG, ve kterém budete hodně cestovat a které je popisováno jako evoluce hry Final Fantasy XV. Cílem je vytvořit rozsáhlý titul, který nabízí úplně volný a neomezený průzkum.


Monark

Vydavatel FuRyu vydal úvodní film k RPG Monark od studia Lancarse, ve kterém představují ústřední skladbu jménem Nihil. Píseň nazpívala KAF a složil ji, otextoval a aranžmá vytvořil Iori Kanzaki.

Making Of

Monark má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch 14. října a počátkem roku 2022 v Severní Americe a v Evropě společně s PC verzí, vydanou přes Steam.


Dynasty Warriors 9 Empires

Vydavatel Koei Tecmo vydali první oficiální trailer ke hře Dynasty Warriors 9 Empires od vývojářů z Omega Force a také ohlásili dostupné edice hry pro Japonsko a bonus za nákup v předprodeji.

Dynasty Warriors 9 Empires tedy budou v Japonsku k dispozici ve standardní edici za 7 480 jenů (asi 1 500 Kč), ale verze pro Xbox Series, Xbox One a Steam budou k dispozici pouze digitálně.

Další edicí bude 20th Anniversary BOX za 16 280 jenů (asi 3 250 Kč) obsahující kopii hry, kniha k 20. výročí série se všemi 94 postavami, sadu karet se všemi 94 postavami (včetně stojanu) a dvoudiskový originální soundtrack na CD (k dispozici bude ale pouze pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch.)

Bonus za nákup v předprodeji je Zhao Yun Set, který lze v režimu Editor použít pro mužské postavy a vybavit je brněním Zhao Yuna.

Nejnovější vydání časopisu Weekly Famitsu ale přineslo i další nové informace o hře Dynasty Warriors 9 Empires. Níže je máte postupně všechny.

Ve hře Dynasty Warriors 9 Empires se objeví všech 94 důstojníků, kteří byli v Dynasty Warriors 9. Nebude ale přítomno asi 700 generických důstojníků a pro další přidávání nových důstojníků prozatím plány nejsou.

Na rozdíl od Dynasty Warriors 9 nebude Dynasty Warriors 9 Empires obsahovat prvky otevřeného světa. Místo toho dostanou náhled na pevninskou Čínu, ve kterém mohou ve strategické fázi určit základnu útoku a bitvy se budou odehrávat ve velkých hradech a jejich okolí.

Jakmile bude dokončeno obléhání hradu, otevřou se brány. Hráči pak vstoupí do režimu, kdy budou bojovat se zbývajícími důstojníky a generálem.

Ve hře neexistují žádné strategické prvky jako je třeba možnost určit odkud budete útočit. Tato hra využívá systém "kámen x nůžky x papír", kde je každý důstojník přidělen pěchotě, kavalérii nebo lukostřelcům. Hráči proto musí při postupu rovnou dávat pokyny a přitom uvažovat, kteří důstojníci se ve finále postaví proti nepříteli.

Rozsáhlé strategické Stratagems z předchozích her byly ještě více rozšířeny. Vrací se také lokální "domácí" záležitosti. Hra totiž obsahuje osm otevřených lokalit, ve kterých můžete prozkoumávat pevninskou Čínu, můžete povýšit své důstojníky a prohloubit s nimi vztahy.

Producent Akihiro Suzuki ještě dodal několik drobností.

"I když jsme neplánovali vytvořit otevřený svět, našlo se mnoho fanoušků, kteří si to přáli, a tak jsme z toho udělali jeden z dílčích prvků... Pokud jde o editor, počkejte si prosím na další informace." Dynasty Warriors 9 Empires bude používat systém vytváření postav ze hry Nioh 2 a postavy budete moci upravovat, jak se vám zlíbí.

Dynasty Warriors 9 Empires vychází celosvětově pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC v letošním roce.


NieR Re[in]carnation

Square Enix vydá na západě hru NieR Re[in]carnation od studia Applibot pro iOS přes App Store a pro Android přes Google Play 28. července. K dispozici je již teď předběžná registrace, kterou do teď provedlo více než 300 000 lidí.

Bitvy se ve hře NieR Re[in]carnation odehrávají vydáváním konkrétních příkazů vašim postavám. Ale obsahuje také automatický režim, díky kterému vaše postavy útočí na nepřátele samy. Tento způsob hraní je pro mne celkem podivný, ale díky tomu si ji mohou užít i lidé, kteří nejsou ve hraní videoher úplně zdatní.


Granblue Fantasy: Versus

Vydavatel Granblue Fantasy: Versus rozšíří 13. července nový stahovatelný obsah. Jedná se o hratelnou postavu jménem Seox, který se do hry dostane společně s bezplatnou aktualizací, obsahující ještě dvě nové stage Celestial View a Abyss. Cygames oznámí další postavu ke stažení v srpnu.

Společnost Cygames a vývojář i z Arc System Works dále oznámily, že celkové celosvětové vyskladněné množství fyzických a prodeje digitálních kopií přesáhly 500 000 kusů.

Granblue Fantasy: Versus vyšla v Japonsku a Asii pro PlayStation 4 6. února, 3. března v Severní Americe a 27. března v Evropě. PC verze je distribuována přes Steam od 13. března celosvětově.


Fuuraiki 4

Druhé a třetí gameplay video z cestovatelské hry Fuuraiki 4 od studia Fog, ve které objevujete krásy Japonska, vypustila společnost Nippon Ichi Software 28. června a 1. července. Tentokrát se zaměříme na další různá místa prefektury Gifu, konkrétně na cestu ze stanice Gifu na hrad Naegi a cetu ze stanice Gufu k přehradě Takujuma.

Fuuraiki 4 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 8. července.


Echoes of Mana

Vydavatel Square Enix a WFS oznámili během live steamu k 30. výročí série Mana all-stars akční RPG ze série Mana nazvané Echoes of Mana. Vyjde pro iOS a Android jako free-to-play titul, ale opět s mikrotransakcemi, v příštím roce s podporou angličtiny, japonštiny, francouzštiny, němčiny, tradiční čínštiny a korejštiny.

V Echoes of Mana sice potkáte postavy z předchozích her série Mana, ale na začátku si hráči budou moci vybrat mezi dvěma protagonisty: Kilt (muž) a Kilte (žena).

Tato hra je zasazena do vesmíru, kde je již ztraceno. Hlavní hrdina/-ka, se pod vedením bohyně vydává na dobrodružství, které jej zavede do různých světů vzpomínek. Tady budete hledat legendární meč, abyste dokázali znovu postavit starý svět.

Na závěr několik drobností. Všechny ilustrace jsou nově vytvořeny. Kromě světů z předchozích her Mana se objeví i nová místa a hratelné budou všechny postavy z předchozích her Mana a objeví se také postavy, které byly dříve němé, tentokrát ale budou nadabovány.

Japonskou verzi najdete zde.

Gameplay

V čase od 1:11:52 do 1:17:30.

Oficiální internetové stránky jsou v angličtině nebo japonštině.


Legend of Mana

Square Enix během live streamu k 30. výročí série Mana (záznam výše) oznámil vydání aktualizace pro nově vydaný remaster hry Legend of Man. Půjde o implementaci stylu písma z původní PlayStation verze, ale dočkáme se ho až někdy koncem roku.

Legend of Mana vyšla pro PlayStation 4, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC 24. června.


Mana - nový titul

Producent Masaru Oyamada pak během live streamu k 30. výročí série Mana potvrdil probíhající vývoj nové hry série pro aktuální generaci konzolí.

"Chtěli jsme to oznámit vypuštěním parádního traileru, ale jsme teprve na začátku 30. výročí série," řekl Oyamada. "Ale skutečně jej teď vyvíjíme [nový titul], ale prosím počkejte prosím chvíli, dokud nedojde k řádnému oznámení. I když jsme se [s tvůrcem série Mana Koichim Ishiidou] na to teď trochu podívali, jsme právě v tom stavu [vývoje], takže se těšte a prosím vydržte. Ještě toho musíme hodně udělat... Vyvíjíme pro konzoli, takže doufám, že se na ni budete těšit."

Přehled novinek z Japonska 26. týdne

Legend of Mana: The Teardrop Crystal

Poslední zajímavou zprávou ohledně série Mana, kterou Square Enix ohlásil během live streamu k 30. výročí této série, je televizní anime Legend of Mana: The Teardrop Crystal. Produkovat jej ale bude společnost Warner Bros. Japan a za animací stojí studio Graphinica ve spolupráci s Yokohama Animation Lab. Datum začátku vysílání ale oznámeno nebylo.

Přehled novinek z Japonska 26. týdne

Ve zprávě od producenta série Mana Masaru Oyamady se říká že když mu byl poprvé představen remaster hry Legend of Mana, moc se diskuzí neúčastnil. "Zpočátku jsem se setkání účastnil bez přidaní nějakých hlubokých myšlenek, ale když pan Yawata z Warner Bros. Japan promluvil vášnivě o anime projektu Legend of Mana (a s tak velkou láskou), uvědomil jsem si, že hru musím dokončit co nejdříve. Říká se, že tedy skutečně začal projekt HD remasteru."

Oficiální stránky anime najdete zde.


AI: Nirvana

Společnost Spike Chunsoft spustila tajemnou internetovou stránku "Nine Eyes TV". Na ní musíte vyřešit sérii hádanek a pak zadat heslo.

Odkaz stránky vás podle doprovodného textu Spike Chunsoftu zavede na místo, který je naplněný něčím, co vypadá jako plovoucí oči. Kliknutím na jedno z nich zjistíte, že odhalí televizní obrazovku se záhadnou nápovědou/kódem/stopou. Kód skrytý v každé takové nápovědě, vás dovede k heslu. Důležitější ale je, kdo vytvořil tuto hádanku. A pak, jestli ji vůbec dokážete vyřešit.

Své poznatky šlo sdílet s dalšími lidmi, kteří kód prolomili na Twitteru pomocí hashtagu #NineEyesTV.

Přehled novinek z Japonska 26. týdne

Abychom vás ale dál nenapínali, zdrojový kód stránky obsahuje odkaz "https://www.spike-chunsoft.co.jp/ai-nirvana/en", což dost jasně naznačovalo, že se jedná o pokračování hry AI: Somnium Files nazvané AI: Nirvana.

Spike Chunsoft nakonec oficiálně oznámil pokračování detektivní adventury oficiálně. Hra AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative vyjde pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC fyzicky i digitálně někdy začátkem roku 2022. V Evropě vydá krabicovku společnost Numskull Games.

Příběh hry vlastně startuje již šest let před oficiálním začátkem hry, kdy byla za záhadných okolností objevena pouze pravá polovina mrtvoly. Levá polovina nebyla doposud nalezena. O šest let později se ale objevuje zcela čerstvá bez známek rozkladu, jako by byla oběť donedávna naživu. Nově jmenovaná zvláštní agentka Mizuki a její AI partner Aiba dostanou za úkol vyřešit bizarní sériovou Half Body vraždu.

Níže se můžete podívat na hlavní vizuál hry, který dostal na starosti návrhář postav série Yusuke Kozaki. Dále na ukázku stadndardních krabicovek hry AI: The Somnium Files - nirvanA Initiative a na sběratelskou edici, která obsahuje kopii hry, exkluzivní PVC figurku Good Smile Pop Up Parade krásné AI Aiby (170mm), artbook SECRET OF THE WORLD: THE DEFIniTIVE ART BOOK s koncepty a ilustracemi Yusukeho Kozakiho a oficiální soundtrack HARMOniOUS DISCORD od skladatele Keisuke Ita.

A ještě níže se ještě můžete podívat na oficiální oznámení nebo navštívit oficiální stránky hry.

Japonský trailer najdete zde.


Doki Doki Literature Club Plus!

Vydavatel Serenity Forge a vývojáři ze studia Team Salvato vydali startovní trailer ke hře Doki Doki Literature Club Plus!, která je nyní k dispozici digitálně pro PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím Steamu a Serenity Forge pro PC. Fyzické edice jsou k dispozici pro předobjednání pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch.

Vítejte v děsivém světě poezie a romantiky. Ve hře Doki Doki Literature Club Plus! budete psát básně a snažit se vyvarovat případným chybám, abyste dosáhli dokonalého konce. Nově budete mít šanci zjistit, proč je Doki Doki Literature Club jednou z nejoblíbenějších psychologických hororových her tohoto desetiletí.

Hlavní postava hry se sice ke Klubu připojí ne moc ochotně, ale to ji nebrání najít romantiku. S každou básní, kterou napíšete, a každou volbou, kterou uděláte, okouzlíte objekt své lásky a také začnete rozvíjet hrůzy této školní romantiky. Originální zážitek ze hry Doki Doki Literature Club je nyní zpět ve verzi Plus! s novými funkcemi a novým obsahem.

Jde o šest nových vedlejších příběhů o přátelství a literatuře, více než 100 obrázků, které můžete odemknout, včetně nových herních tapet a dosud nevydaných konceptů a náčrtů. Dále jde o 26 hudebních skladeb, včetně 13 zcela nových skladeb od Nikki Kaelar a speciálních hostů (Jason Hayes a Azuria Sky). Celá hra pak prošla vizuálním upgradem ve full HD.

Pozor, podle vyjádření autorů není tato hra vhodná pro děti nebo pro ty, kteří se snadno rozruší.


Metallic Child

Akční roguelike hra Metallic Child od studia Studio HG vyjde digitálně pro Switch a prostřednictvím Steamu pro PC 16. září. Podle jejího vydavatele společnosti Crest, vyjde letos následně i pro PlayStation 5 a PlayStation 4. Bude podporovat anglické, japonské, korejské a čínské (tradiční a zjednodušené) jazykové možnosti.

V Japonsku jsou nyní k dispozici předobjednávky fyzické edice, ale jen pro Switch, obsahující navíc prémiové hudební CD.

Anime trailer od Studia TRIGGER bude mít premiéru 7. července, níže se můžete podívat na jeden starší.


Blaster Master Zero III

Společnost Inti Creates vydala nový gameplay trailer k hře Blaster Master Zero III.

Japonskou verzi najdete zde.

Blaster Master Zero III má vyjít 29. července pro Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím Steamu a obchodu Epic Games pro PC.


Keiken Zero na Classmate

Společnost Entergram vydá 28. října romantický vizuální román Keiken Zero na Classmate vyvinutý studiem Prekano. K dispozici bude pro PlayStation 4 a Switch a za 7 670 jenů (asi za 1 500 Kč) bude v prodeji pro PS4 i limitka, ve které bude navíc tapisérie s ilustrací od ReTake a originální soundtrack High Speed ​​Lovers.

Na rozdíl od předchozích titulů od Prekana, je Keiken Zero na Classmate původní originální hra a ne port nějakého již existujícího titulu.

Přehled novinek z Japonska 26. týdne

Hrdinkou hry je vaše spolužačka Risa Hoshino. Jde o bystrou studentku, která vychází se všemi. Vedle ní sedí v lavici Kazuma Masaki a ten se do ní samozřejmě zamiluje. Není schopný se ovládnout a rozhodne se z citů k ní vyznat. Ale když k ní vzhlédne, je Risa pryč. Ukáže se, že je Risa Hoshina nesmírně plachá a když se ji snaží pronásledovat, nedokáže tohle bývalé eso atletického týmu dohnat.

S pomocí nejlepší přítelkyně Riny a spolužačky Mikumo Miyazono se ji Kazuma snaží jakkoli dohnat a říct ji co k ní cítí.

Oficiální stránky hry najdete zde.


Sakaagari Hurricane Portable

Entergram ještě 28. října vydá romantický vizuální román Sakaagari Hurricane Portable od studia Giga. Vyjde pro pro PlayStation 4 a Switch a k dispozici bude za 9 870 jenů (asi 1 900 Kč) také limitovaná edice, která obsahuje tapisérii velikosti B2 s Rin Kirou a Yukari Morinagou na pláži, ilustrované album, soundtrack Sound of Hurricane a PR kartu Lycee Overture.

Sakaagari Hurricane poprvé vyšla v Japonsku pro PC v listopadu roku 2008 a Sakaagari Hurricane Portable následoval pro PSP v červenci roku 2011 a pro PS Vitu v říjnu roku 2016.

Přehled novinek z Japonska 26. týdne

Takumi přestupuje na novou střední školu, kde chodí jeho stará kamarádka z dětství Yukari. Školu navštíví ještě před oficiálním nástupem a potká tam jednu dívku. Následujícího dne, když už oficiálně do školy nastoupí, je v jeho třídě právě ta dívka. Je hned jmenován prezidentem třídy a je mu nařízeno postarat se o schránku s návrhy pro zlepšení třídy. Jednoho dne je do krabice vložen kousek papíru, na který se nevydrží nepodívat. Od toho dne se jeho nudný školní život začne postupně měnit.

Oficiální stránky hry najdete zde.


SINce Memories: Off the Starry Sky

Společnost Máges. odložila vydání romantického vizuálního románu SINce Memories: Off the Starry Sky z původně plánovaného 26. srpna na 16. září. V Japonsku bude k dispozici pro PlayStation 4 a Switch.

Mages. uvádí jako důvod odkladu vydání čas, potřebný pro "další vylepšení kvality".

Pro nás je ale důležité i to, že Mages. vypustili úvodní film hry, ve kterém můžete slyšet ústřední píseň Hikari to Kage no Laplace zpívanou Asakou.


Cotton Guardian Force Saturn Tribute

Společnost City Connection vydala debutový trailer ke hře Cotton Guardian Force Saturn Tribute.

Kolekce shoot'em up her obsahuje Cotton 2 z roku 1997 a Cotton Boomerang a Guardian Force z roku 1998. Všechny tři tituly vychází z verze pro Segu Saturn, ale jsou rozšířeny o další různé funkce kvality života.

Cotton Guardian Force Saturn Tribute má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 30. září.


Yo-kai Watch

Level-5 má na 9. července na 19:00 JST naplánovaný live stream k 8. výročí série Yo-kai Watch. Sledovat jej budete moci na kanálu YouTube.

Live stream nabídne ohlédnutí za doposud vydanými díly série, bude obsahovat tematické diskuse, novinky a hlavním tahákem má být "nové oznámení o hře". Mezi přednášejícími jsou Haruka Tomatsu a Etsuko Kozakura.

Jen připomínáme, že první Yo-kai Watch vyšla v Japonsku poprvé pro 3DS 11. července 2013 (naše recenze zde).

Zároveň můžete navštívit oficiální stránky série Yo-kai Watch spuštěné k tomuto 8. výročí.


The Idolmaster: Starlit Season

8. července ve 20:00 JST bude společnost Bandai Namco pořádat třetí oficiální live stream "Starlit Report" hry The Idolmaster: Starlit Season. Sledovat jej můžete na YouTube a Niconico.

Přehled novinek z Japonska 26. týdne

Kromě nových informací o hře se můžete těšit na moderátory:

  • Akiko Hasegawa (dabérka Miki Hoshii)
  • Haruka Yoshimura (dabérka Mika Jougasaki)
  • Arisa Kori (dabérka Kaori Sakuramori)
  • Hiyori Kono (dabérka Kaho Komiya)
  • Aimi Tanaka (dabérka Kohaku Okuzora)
  • Youzou Sakagami (generální producent série Idolmaster)
  • Hayato Kutaragi (producent hry The Idolmaster: Starlit Season)

The Idolmaster: Starlit Season má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a přes Steam pro PC 14. října.


Gust

Vývojář populární série Atelier, společnost Gust, uveřejnil na svém oficiálním Twitteru účtu obrázek modré oblohy a slubuje něco oznámit 6. července.

Prozatím vůbec netušíme o co může jít. Může to být nový díl série Atelier, aktualizace březnového oznámení hry Blue Reflection: Second Light nebo něco úplně jiného. Uvidíme.


Recenze z Famitsu Vol. 1700

  • eBaseball Pro Baseball Spirits 2021: Grand Slam (Switch) – 8/9/7/9 [33/40]
  • Fuuraiki 4 (PS4, Switch) – ? (zdroj neuvedl výsledné hodnocení- pozn. autora)
  • Scarlet Nexus (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One) – 8/9/9/8 [34/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 21. do 27. června 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Mario Golf: Super Rush (Switch) – 80 430 ks (novinka)
  2. Samurai Warriors 5 (PlayStation 4) – 55 675 ks (novinka)
  3. Samurai Warriors 5 (Switch) – 38 691 ks (novinka)
  4. Game Builder Garage (Switch) – 23 280 ks (126 008 ks)
  5. Scarlet Nexus (PlayStation 4) – 20 160 ks (novinka)
  6. Ring Fit Adventure (Switch) – 13 756 ks (2 654 669 ks)
  7. Minecraft (Switch) – 11 888 ks (2 019 432 ks)
  8. The Legend of Nayuta: Boundless Trails (PlayStation 4) – 11 230 ks (novinka)
  9. Scarlet Nexus (PlayStation 4) – 11 008 ks (novinka)
  10. The Caligula Effect 2 (Switch) – 10 243 ks (novinka)

Hardware

  1. Switch – 58 864 ks (16 424 721 ks)
  2. Switch Lite – 14 087 ks (3 917 110 ks)
  3. PlayStation 5 – 20 031 ks (718 451 ks)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 3 407 ks (140 132 ks)
  5. Xbox Series X – 2 672 ks (41 998 ks)
  6. PlayStation 4 – 2 548 ks (7 795 350 ks)
  7. Xbox Series S – 1 441 ks (14 626 ks)
  8. New 2DS LL (včertně) – 519 ks (1 166 619 ks)

Nejkrásnější chrámy - 多賀大社/Taga Taisha

Tato svatyně je věnována prvním ženatým božstvům Japonska. Legenda tvrdí, že vytvořili první ostrov a porodili hodně dalších bohů a bohyň, které představují přírodní živly. V chrámu tak můžete počítat s jeho velkou božskou silou, vhodnou pro vytváření vztahů, pro zajištění plodnosti a dlouhověkosti. Taga Taisha je údajně místem, kde vznikl první ostrov. Možná víte, že v Uwadžimě je jeho pobočce, známý spíše jako symbol plodnosti.

Chrám Taga Taisha najdete asi 10 minut chůze od stanice Taga-taisha mae na železnici Ohmi.

Oficiální stránky chrámu najdete na tomto odkazu (pouze japonsky) a adresa je 604 Taga, Taga-cho, Inukami-gun, Shiga.

Dnes přidám ještě jedno zajímavé video, pojící se s chrámem Taga Taisha. Je na něm zachycen obřad Setsubun, což lze volně přeložit jako japonský exorcismus, kdy se fazolemi zahání ďáblové, což symbolizuje vyhánění smůly. Taga Taisha je stará svatyně, jejíž historie sahá do dob před 1 400 lety a Setsubun je zde známý svými s skákajícími ďábly, ohňostroji a obrovským množstvím fáborků.

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089, Nippon Ichi Software, Cygames, Square Enix, Games Talk, Koei Tecmo, FuRyu, Crest, Entergram, Serenity Forge, Bandai Namco, Inti Creates, Level-5, City Connection, Gust,

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama