Resident Evil 4 remake zaznamenal na Steamu nejlepší start v historii série
Resident Evil Novinka Resident Evil 4 remake zaznamenal na Steamu nejlepší start v historii série

Resident Evil 4 remake zaznamenal na Steamu nejlepší start v historii série

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Prvotní data jsou obdivuhodná.

Reklama

Dnes vydaný remake čtvrtého Resident Evilu se bezesporu řadil mezi nejočekávanější tituly první poloviny letošního roku. Při pohledu na recenze vývojáři z Capcomu rozhodně nezklamali a opět přinesli výbornou předělávku svého staršího díla.

Ačkoli je hra venku pouze několik hodin, tak už nyní překonává rekordy svých předchůdců. Když se podíváme na data ze Steamu, tak je patrné, že Resident Evil 4 remake pouze na této platformě hrálo v jeden čas přes 140 tisíc hráčů. Žádný jiný dříve vydaný díl série se tak vysokým číslem pyšnit nemůže.

Této statistice dosud vévodil Resident Evil Village (106 tisíc hráčů), který následoval Resident Evil 2 Remake (74 tisíc hráčů) a Resident Evil 3 Remake (60 tisíc hráčů). Rostoucí popularitu série dobře ilustruje právě rozdíl mezi čerstvě vydaným remakem čtvrtého dílu a ve své době velice ceněnou předělávkou druhého dílu z roku 2019.

Uvidíme, jak se hře bude dařit na dalších platformách a v dlouhodobějším horizontu. Prvotní čísla ale pro novinku od Capcomu vyznívají více než pozitivně. V přípravě jsou navíc již nyní obsahové aktualizace i minimálně jedno příběhové rozšíření. Bližší informace o hře najdete v naší recenzi. Co na Resident Evil 4 remake říkáte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama