Čínský herní trh letos poroste
Novinka Čínský herní trh letos poroste

Čínský herní trh letos poroste

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1

Může za to hlavně schvalování licencí.

Reklama

Čínský videoherní průmysl letos po roční odmlce znovu poroste. Vyplývá to z analýzy skupiny Niko Partners. Zatímco loni klesl obrat o 2,5 %, letos by si měl trh připsat 5,2% meziroční růst. Celkem Niko odhaduje částku 47,76 miliard dolarů. Přibýt má i čínských hráčů, o 1,63 % na 710,3 milionu.

Úspěšný rok pro čínský herní trh přisuzují analytici několika faktorům. Nejvýraznějším je návrat úřadů k dřívějšímu tempu schvalování herních licencí. Letos už prošlo 844 titulů, což už teď překonává čísla z let 2022 a 2021. Hráči také více utrácí za starší hry a přetrvává i poměrně dobrá přístupnost nelicencovaných titulů na PC a konzolích. Pozitivní faktory vyvažuje slabá měna a makroekonomická situace.

Čínský herní trh letos poroste

Po zmírnění pandemických opatření se v pevninské Číně uskutečnilo fyzicky nebo hybridně 53 % esportových akcí, které zajímají asi 400 milionů lidí.

Niko Partners předpovídají také vzdálenější čísla pro rok 2027. Odhadují obrat 56,7 miliard dolarů, což odpovídá ročnímu růstu 4,5 %. Hráčů by v Číně mělo být při 1% ročním růstu 734,6 milionů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama