Nintendo od Embraceru koupilo studio Shiver Entertainment
Hogwarts Legacy Novinka Nintendo od Embraceru koupilo studio Shiver Entertainment

Nintendo od Embraceru koupilo studio Shiver Entertainment

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy Nintendo Switch Switch

Postaralo se o Switch porty Hogwarts Legacy či Mortal Kombat 1.

Reklama

Nintendo rozhodně není jednou ze společností, která by byla často na nákupech. A když už se tak děje, většinou jde o týmy, s nimiž dlouhodobě spolupracuje, jako například autoři série Luigi's Mansion z Next Level Games, které Nintendo koupilo v roce 2021. Japonská firma však nyní oznámila akvizici, jež je pro ni trochu netradiční.

Konkrétně jde o Shiver Entertainment, studio založené v roce 2012, které se podílelo na vývoji několika titulů, v poslední době však stojí především za porty Hogwarts Legacy a Mortal Kombat 1 pro Nintendo Switch. Cíl Shiver zůstane stejný také po akvizici, má se tak do budoucna podílet nejenom na nových hrách a portech pro Switch, ale také další platformy.

Shiver mimochodem už několik let není nezávislým studiem. V prosinci 2021 si ho pořídil Embracer, respektive jeho odnož Saber, která se před pár měsíci odloučila. Shiver Entertainment i po odprodání Saberu zůstalo pod Embracerem, nyní se ho však švédský gigant také zbavuje. Nintendo kupuje 100 % akcií a získá nad studiem plnou kontrolu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama