Aktualizováno: Remake Resident Evil Zero a Code: Veronica potvrzuje také VGC a IGN
Resident Evil Zero Novinka Aktualizováno: Remake Resident Evil Zero a Code: Veronica potvrzuje také VGC a IGN

Aktualizováno: Remake Resident Evil Zero a Code: Veronica potvrzuje také VGC a IGN

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

RE9 mělo být odloženo, předělávka jedničky ani pětky vůbec nevzniká.

Reklama

Aktualizace (28. 5. 14:00):

Po potvrzení ze strany VGC přichází magazín IGN. Také jeho zdroje tvrdí, že má Capcom ve vývoji remaky Resident Evil Zero a Code: Veronica. Zdá se tedy, že informace můžeme brát jako téměř jisté.

Aktualizace (23:30):

Dusk Golem na Twitteru odpověděl na dotaz ohledně vývojářů obou remaků. Podle jeho informací se mají o vývoj předělávky Zero starat studia K2 a M-Two, která mají na kontě remake trojky, ale také rozšíření Separate Ways pro RE4 Remake. Předělávku Code: Veronica pak měla dostat na starost první divize Capcomu, přičemž je údajně v týmu velká část lidí, jež pracovala na remaku RE2 a RE4.

Insider mimochodem také prozradil, že remake Code: Veronica dostal zelenou na konci roku 2022. Ve vývoji by tak měl být přibližně rok a půl.

Aktualizace (21:00):

Existenci remaků Resident Evil Zero a Code: Veronica zřejmě potvrdil také známý novinář Andy Robinson, šéfredaktor magazínu VGC, který má velice dobré zdroje. Na Twitteru sdílel příspěvek Dusk Golema a napsal, volně přeloženo: "Poslouchejte toho chlapa." Sám Dusk Golem ostatně ve vlákně uvádí, že není zdaleka jediným, kdo o projektech ví.

Původní článek (15:45):

Spekulací ohledně série Resident Evil jsme tu v poslední době měli hned několik. Většina se týkala devátého dílu, u kterého se zdálo, že byl odložen, potom zase, že už bude brzy oznámen. Dalším předmětem byl ale také (druhý) remake prvního dílu, o kterém informovalo několik, nutno ale říct, že neprověřených, insiderů. Celou situaci každopádně nyní na Twitteru vyjasnil známý leaker Dusk Golem.

Nejprve promluvil na konto Resident Evilu 9. Byl to právě Dusk Golem, který před pár měsíci naznačil, že byla hra interně odložena, což následně popřel na začátku května, když o pokračování, jež má být ve vývoji už 6 let, více informoval. Nyní však opět otočil (a za předchozí vyjádření se omluvil) a říká, že letos v létě zřejmě RE9 oznámeno nebude. Hra prý skutečně byla odložena a místo začátku roku 2025, jak nedávno tvrdil, údajně dorazí na trh ke konci příštího roku, či dokonce až v roce 2026.

Co se týče remaků, Dusk Golem vyvrátil hned dva projekty. Tím prvním je již zmíněná předělávka jedničky, spekulace o ní označil slušně řečeno za blbosti. Podle jeho informací tato hra vůbec není ve vývoji. Poněkud překvapivě ale vyloučil také remake pátého dílu, který by se po předělávce čtyřky silně nabízel a potitulková scéna na něj prakticky odkazovala. Ani tento projekt každopádně nemá být ve vývoji.

Na druhou stranu mají být ve vývoji dva jiné remaky. Tím prvním je díl s podtitulem Code: Veronica, po jehož předělávce volají fanoušky už roky. Jde o hru, která sice oficiálně není hlavním dílem a nenese číslovku, ale de facto funguje jako plnohodnotný čtvrtý díl. Slouží jako určité zakončení ságy Umbrelly a hlavní roli v ní hraje sourozenecké duo Claire a Chrise Redfieldových. Hra původně vyšla v roce 2000 na konzoli Dreamcast, později se však dočkala několika portů, a to prostřednictvím rozšířené verze Code: Veronica X.

Druhým remakem pak má být Resident Evil Zero. Prequel prvního dílu, který se odehrává o den dřív než původní hra a sledujeme v něm osudy Bravo Teamu jednotky S.T.A.R.S. V hlavní roli je zde mladá medička Rebecca Chambers a trestanec Billy Coen. Hra vyšla na podzim 2002, jen pár měsíců po vydání remaku jedničky. Jde o poslední "klasický" díl se statickou kamerou a tankovým ovládáním.

Zero patří mezi ty hůř přijaté díly této série, jednou z výtek byl například chybějící item box, což hratelnost silně znepříjemnilo, či příběhová nekonzistence s prvním dílem. Na rozdíl od RE1 či RE2 si zde navíc postavy nevolíte, ale hrajete za obě, přičemž mezi nimi přepínáte. Bude tedy zajímavé sledovat, jak si Capcom s předělávkou poradí.

Dusk Golem k oběma remakům neuvádí ani přibližná data vydání, takže není jasné, jestli by potenciálně mohly dorazit dřív než RE9. Říká ale, že o projektech slyšel už před více než rokem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama