Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 2. až 8. ledna
Speciály Článek Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 2. až 8. ledna

Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 2. až 8. ledna

Michal Burian

Michal Burian

2

Pojďte se s námi podívat na přehled toho nejzajímavějšího a nejdůležitějšího z právě končícího týdne.

Reklama

S rokem 2017 jsme se v redakci Zingu rozhodli obnovit nejen u čtenářů velmi oblíbené Jednohubky k snídani, ale rovněž vdechneme život do nového přehledu nejzajímavějších a nejdůležitějších událostí týdne. V tomto speciálním článku si připomeneme důležité novinky a podíváme se i na články, které jste si od nás mohli přečíst. Nebudu zdržovat, jdeme na to.

Mass Effect 2 zdarma a novinky o Andromedě

Tento týden patřil příznivcům sci-fi dobrodružství od BioWare. Nejprve jsme se dozvěděli datum vydání Mass Effectu Andromeda, které připadlo na 23. března letošního roku pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Jednu z nejzajímavějších událostí týdne doplnily nové gameplay záběry a také informace o tom, že se brzy dozvíme hardwarové nároky a detaily o multiplayeru. Andromeda má být dosud nejambicióznějším Mass Effectem. Tvůrci prý využívají veškerý dostupný čas, aby hru do konce března co nejvíc vyladili.

V neděli jsme vám přinesli ještě jednu zprávu o Andromedě, hra nebude mít Season Pass.

Aby toho nebylo málo, tak v sekci On the House na Originu se objevila zdarma PC verze Mass Effectu 2. K dostání bude pouze po omezenou dobu. Tak neváhejte, ať tuhle nabídku nepromeškáte.

Datum vydání bojovky Injustice 2

Všichni fanoušci dobrých bojovek se mohou těšit na polovinu května. 16. května totiž spatří světlo PlayStation 4 a Xbox One verze hry Injustice 2. Tvůrci Mortal Kombat ze studia NetherRealm podruhé zavítají do světa DC. Slibují rozvinutí konceptu více do hloubky a krom jiného postavy jako Aquaman, Atrocitus, Batman, Blue Beetle, Deadshot, The Flash, Gorilla Grodd, Harley Quinn, Supergirl, Superman a Wonder Woman.

Recenze Assassin´s Creed: The Ezio Collection

Project Cars 2 v druhé polovině roku

O pokračování závodů Project Cars toho v současné době moc nevíme. V týdnu byla spuštěna vývojová verze pro podporovatele, kteří stihli studiu Slightly Mad poslat požadované peníze. Ostatní si musejí počkat, s plnou verzí vývojáři cílí na druhou polovinu letošního roku.

Project Cars 2 má zahrnout největší seznam tratí v historii. Slightly Mad Studios lákají na 50 unikátních míst s více než 200 tratěmi. Závodit máme na nejrůznějších typech terénů, včetně štěrku, bláta a sněhu, kde nás čeká dynamická změna počasí a denní doby.

Hangar 13 po Mafii 3 připravují novou hru

Možná jste čekali, že kalifornské studio Hangar 13 to po neúspěšné Mafii 3 zabalí a vývojáři si půjdou hledat jinou práci. Ve videoherním světě to ale takhle nefunguje. Hangar 13 žijí a pracují na dalším velkém AAA projektu pro různé platformy. Projekt má využívat proprietární engine a všelijaké nástroje. S největší pravděpodobností půjde o vylepšený Illusion Engine. Ten byl vytvořen v 2K Czech pro Mafii 2, jeho upravená verze pohání Mafii 3.

Fanoušci spustili multiplayer pro Just Cause 3

Stejně jako v případě předešlého dílu, i pro Just Cause 3 museli vytvořit multiplayer fanoušci. Po dlouhém vývoji a testování byla v pátek spuštěna finální verze, pochopitelně jen na PC.

V multiplayeru Just Cause 3 v podání nanos Framework se můžete zúčastnit závodů, deathmatchů, plachtění vzduchem nebo obyčejného cestování napříč souostrovím Medici, ať už v pozemních nebo vzdušných dopravních prostředcích. Samozřejmostí je možnost i řádit jako černá ruka a rozsévat explozivní zkázu. Zakladatelé serverů mohou dokonce díky poskytnutým nástrojům vytvářet i své vlastní herní módy. To všechno ve více hráčích.

Speciál: Co daly hry současnému světu Star Wars?

V GTA V může být Liberty City, snaží se o to komunita

Liberty City, pochmurné město z Grand Theft Auto IV, které nám umožnilo prohánět se po přepracovaném New Yorku, New Jersey, Brooklynu, Queens, Manhattanu a Bronxu, se může objevit v GTA V díky komunitě. Tým Open IV oznámil, že v současné době pracuje na modifikaci, která přenese Liberty City z GTA IV do Grand Theft Auto V.

Humble Bundle nabídka s Assassin's Creed

Za výhodnou cenu téměř všechny díly Assassin's Creed. To je nejnovější nabídka v rámci Humble Bundle. V balíčku je celkem devět her, které mohou být vaše za minimálně 15 dolarů. V přepočtu za 390 korun dostanete Uplay klíč k aktivaci téměř všech her ze série Assassin's Creed - první díl, druhý díl, třetí díl s DLC, Brotherhood, Unity, Liberation HD a trojice plošinovek Chronicles.

Letošní Call of Duty se bude zřejmě odehrávat v minulosti

Fanoušci Call of Duty dali jasně najevo, že další díl z budoucnosti nechtějí. Podle dvou indicií je tým Sledgehammer Games vyslyší a letošní Call of Duty se bude odehrávat v naší minulosti. Vypadá to na druhou světovou válku, případně na válku ve Vietnamu. Ostatně na takovém titulu před několika lety ve studiu pracovali, ale museli ho uložit k ledu, aby dodělali Modern Warfare 3, po rozpadu Infinity Ward.

Recenze Maize – ztracen v kukuřičném poli

Nejprodávanější hry na Steamu za rok 2016

Společnost Valve zveřejnila žebříček obsahující rovnou stovku nejprodávanějších her na Steamu za uplynulý rok. Seznam je rozdělen do čtyř kategorií: Platina, zlato, stříbro a bronz. Bohužel jsme se nedozvěděli, kolik kusů se jednotlivých her prodalo, stejně tak nevíme jejich přesné pořadí. V seznamu nechybí české tituly - Arma 3 a DayZ od Bohemia Interactive, Factorio nebo Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator.

O pár dnů později jsme se ještě dozvěděli, že v roce 2016 bylo na Steamu vydáno nejvíce titulů v jeho historii. Pokud vás zajímají přesná čísla se všemi detaily, zamiřte sem.

U PC verze Prey se nebudou opakovat problémy Dishonored 2

Arkane Studios slibuje, že Prey bude na počítačích odladěné, nemají se opakovat problémy, kterými si procházeli hráči u Dishonored 2. Oproti Dishonored 2 využívá Prey odlišnou technologii. Dishonored 2 běželo na novém enginu Void, založeném na id Tech 5, který v minulosti také provázely různé problémy a nedostatky. Prey je postaveno na CryEnginu. Vývojáři se dušují, že tentokrát budou věnovat PC verzi více pozornosti, pro jistotu.

Resident Evil 7 bude nejtěžším dílem série

Resident Evil 7 bude nejen strašidelný, ale také nejtěžší díl série. Alespoň to tvrdí Hajime Horiuchi z Capcomu. Nechal se slyšet, že vyšší obtížnost oproti předchozím dílům je v Resident Evil 7 záměrně.

„Chtěli jsme se více soustředit na aspekt strachu. Obávali jsme se, že pokud bude hra příliš jednoduchá a střety s nepřáteli nebudou dostatečně výrazné, potom hráči neucítí takové napětí a nebudeme schopni v nich probudit úzkost. Chtěli jsme se ujistit, že i když se dostanete do situace, kdy stojíte jeden na jednoho, stále je tu šance, že živ nevyváznete.“

Novinka: Přehled novinek o japonských hrách

Nejúspěšnější hry roku 2016 na PlayStation Store

Když 7. července 2015 vyšla netradiční sportovní závodní hra Rocket League, nikdo by si nevsadil, že bude tak úspěšná. Hned na začátku byla zahrnuta do bonusů předplatného PS Plus a úspěch slaví i o rok později. Rocket League od Psyonix se stalo nejprodávanější/nejstahovanější hrou z PlayStation Store za rok 2016. Kompletní seznam naleznete v novince.

Jurský svět konkurencí pro ARK: Survival Evolved

Společnost Perfect World připravuje survival akci využívající licenci Jurského světa. Titul se jmenuje Jurassic World Survivor a měl by konkurovat zavedené hře ARK: Survival Evolved. Na detaily si musíme ještě počkat, Perfect World zatím koupili internetovou doménu a zaregistrovali si ochrannou známku.

Spider-Man od Insomniac Games bude hrát na naše city

Ve filmové databázi IMDB se objevily střípky informací o příběhovém pozadí připravovaného pavoučího muže od tvůrce Ratchet and Clank. Nový Spider-Man, který vyjde exkluzivně na PlayStation 4, má hrát na naše city. Příběh se má odehrávat v době, kdy žije hlavní hrdina spořádaným životem po boku své ženy a dcery. Naneštěstí bude muset ze skříně opět vytáhnout svůj pavoučí kostým, aby zastavil blížící se nebezpečí. To se na nás přiřítí v podobě velice dobře známého Greena Goblina. Spider-Man si nyní bude muset svou identitu bránit více než kdy dříve, aby nevystavil svou rodinu nebezpečí.

Cloudová služba od Nvidie je pěkně drahá

Společnost Nvidia představil cloudovou službu GeForce Now, která vám za poplatek propůjčí výkon počítače s grafickou kartou GTX 1080 nebo GTX 1060. Problém je v samotné ceně, za hodinu zaplatíte 60 korun, respektive 30 korun. Má tato služba vůbec smysl? Čtěte tady.

Chybí vám Battlefield Heroes? Vzniká podobný projekt

Renegade Line je nová hra od mladého studia Raw Vengeance Games, která se na první pohled podobá např. zrušenému Battlefield Heroes. Jedná se o střílečku z pohledu třetí osoby opírající se o prvky MMORPG. Dva roky pracovali na projektu z vlastních prostředků, aby mohli později požádat o pomoc skrze známý Kickstarter. Studiem určená hranice 50 000€ již byla pokořena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama