Day of Infamy vyjde 23. března
Day of Infamy Novinka Day of Infamy vyjde 23. března

Day of Infamy vyjde 23. března

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5

Duchovní nástupce Day of Defeat od tvůrců Insurgency je jedním z mála příkladů rozumného využití Early Access na Steamu.

Reklama

Autoři populární střílečky Insurgency ze studia New World Interactive nepracují pouze na pokračování s podtitulem Sandstorm, ale i na Day of Infamy. Tahle autentická a dost nelítostná střílečka z druhé světové války je jednak samostatnou expanzí Insurgency, jednak duchovním nástupcem Day of Defeat od Valve. Hra se objevila na Steamu v sekci Early Access na konci července minulého roku a nyní víme, kdy dojde k vydání finální verze.

Day of Infamy vyjde 23. března a je třeba podotknout, že jde o jeden z mála příkladů řádného a střízlivého využití Early Access. Během těch zhruba sedmi měsíců od zveřejnění první verze Day of Infamy krásně nabobtnal a byl rozšířen třeba o několik map (včetně předělávek populárních lokalit z Day of Defeat) nebo o různé herní mechaniky. Vývojáři navíc během vývoje čile komunikovali se svými fanoušky a celkově byli a nadále jsou dost aktivní a sdílní. Kéž by takhle probíhal vývoj většího množství titulů, které měsíce či roky trčí v Early Access.

Po vydání finální verze dojde k vynulování všech hodností, kterých mohli hráči dosáhnout v Early Access verzi, a k uvedení kosmetických předmětů. Ty symbolizují různé jednotky a zahrnují nášivky, pokrývky hlavy, uniformy, kamufláže nebo hlasy. Můžete je získat postupem po hodnostech a podle všeho i koupí za reálné peníze.

Tvůrci koneckonců musí nějak vydělávat na následnou podporu hry po vydání, a protože jsme zatím neslyšeli o žádných plánech na klasické DLC balíčky, případné mikrotransakce se jeví jako docela logická volba. Detaily o tom, jestli jsou mikrotransakce skutečností nebo jestli jde jen o hodně nešťastné vyjádření v oznámení data vydání, však nejsou k dispozici. Hodnosti a kosmetické předměty by každopádně měly mít čistě kosmetický vliv a nemají dopad třeba na přístupnost jednotlivých herních tříd.

Všichni, kteří si Day of Infamy pořídili v Early Access období, také obdrží exkluzivní předměty tří frakcí (1st Ranger Battalion, Gordon Highlanders a 1. Infanterie-Division), které budou po vydání finální verze nedostupné.

Zatím si můžete přečíst naše dvojí dojmy z Early Access verze. Sice nezahrnují podrobnosti o nedávno přidaném obsahu, ale jádro hry se naštěstí během těch několika měsíců nijak výrazně nezměnilo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama