Nové detaily o Falloutu 4
Fallout 4 Novinka Nové detaily o Falloutu 4

Nové detaily o Falloutu 4

Martin Cvrček

Martin Cvrček

16

Díky QuakeConu jsme se dozvěděli například o počtu společníků, o možnosti navazování vztahů nebo o změnách v oblasti perků.

Reklama

Díky nové prezentaci Falloutu 4, kterou si mohli o víkendu užít návštěvníci QuakeConu, jsme se dozvěděli něco málo o společnících, kteří nás budou doprovázet hrou.

Důležité je, že společníků bude dohromady přibližně 12. Samozřejmě mezi nimi bude robot Mr. Handy a pes Dogmeat, dále se k vám bude moci přidat Preston Garvey, šéf frakce The Commonwealth of Minutemen, kterého jsme mohli vidět v gameplay videích na E3, nebo žena jménem Piper. Ta podle slov PC Gameru provozuje místní noviny z ruin Fenway Parku v Bostonu, nyní nazývaného Diamond City.

Zajímavé je, že se všemi společníky (v jednu chvíli vás bude smět doprovázet jen jeden) bude možné navazovat vztahy. Todd Howard dokonce na prezentaci mluvil o romanci, a to bez ohledu na pohlaví. Detaily o možnostech romance bohužel neznáme (snad ale budou robot a pes ušetřeni), naopak ale víme, že pokud se hráč bude chtít na společníky úplně vykašlat a cestovat sám, nikdo mu v tom přirozeně nebude bránit a dokonce bude mít k dispozici i speciální perk pro cestování o samotě.

Minimálně v případě robota Mr. Handyho by ale nejspíš byla škoda, abychom ho někde nechali, protože pak bychom přišli o možnost poslouchat, jakými jmény nás uznačuje. A že jich bude.

Bethesda prý nahrála více než tisíc běžných jmen, která ve hře uslyšíme, pravděpodobně z více zdrojů, ne jen od Handyho. Ten vás ale bude moci označovat i různými přezdívkami, například McFly, Boobies nebo jistou přezdívkou, která zní buď jako Mr. Fuckface, nebo jako Fart Face. V tomto směru se různé zdroje, které o novinkách plynoucích z QuakeCon dema informují, trochu rozchází, ale je možné, že Mr. Handy vás prostě bude častovat oběma přezdívkami.

Něco málo jsme se dozvěděli i o hratelnosti. Podle všeho má dojít k překopání systému perků, které nyní budou více vázané na systém S.P.E.C.I.A.L. V základu si budeme moci vybírat 70 perků, každý z nich má ale více stupňů, potažmo úrovní, díky čemuž dostane hráč opravdu dost možností ke specifickému vývoji své postavy. Možná také dojde k překopání systému opravování předmětů, ale o tom zatím Bethesda nechce mluvit.

Z QuakeCon dema zjevně vyplynuly i další detaily, ale o nich nemá cenu příliš hovořit, když se nedají podepřít skutečnými gameplay záběry. S nimi se ale zatím nedá počítat. Bethesda je pravděpodobně oficiálně nevydá a nemůžeme počítat ani s kinorip nahrávkami od samotných hráčů. V sále byly kamery a mobily zakázané a návštěvníci ten zákaz zjevně dodrželi.

Což je poměrně pozoruhodné, když si člověk vezme, že třeba z Comic-Conu s železnou pravidelností uniká téměř vše, bez ohledu na nejdůraznější zákazy. Ale kdybych dostal takovou hezkou masku, asi bych taky poslouchal všechno, co mi organizátor řekne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama