Série Trine se rozroste o tunu nových úrovní díky editoru
Trine Novinka Série Trine se rozroste o tunu nových úrovní díky editoru

Série Trine se rozroste o tunu nových úrovní díky editoru

Jan Kalný

Jan Kalný

11

Jak už bývá zvykem, dobré hry se pořád doplňují a vylepšují. Trine patří mezi tuto hrstku vyvolených a možná po pár letech znovu ožije.

Reklama

A je to tu zase. Před třemi měsíci jsme vás informovali o betě Trine Enchanted Edition. Ta si sklidila poměrně velký úspěch u mnoha hráčů. Tvůrci z Frozenbyte, kteří stojí za oběma díly, se rozhodli, že posunou obě hry velkým krokem kupředu. Právě teď si můžete na Steamu u prvního i druhého dílu zapnout speciální betu, díky které získáte přístup k editoru. Ano, editoru.

K němu se lze dostat poměrně snadno. Stačí vlézt do nastavení na Steamu a v záložce Betaverze napsat FrozenbyteEditorT1 pro první díl a FrozenbyteEditorT2 pro díl druhý. Následně ve složce se hrou najdete soubor editor_initialize.exe, kterým editor nainstalujete. Po jeho nainstalování a spuštění můžete tvořit do alelůja.

Upozorňujeme však, že editor je poměrně složitý a náročný, takže pokud nejste nějaký extra talent a chcete tvořit vskutku kvalitní levely, budete muset investovat spoustu času. V opačném případě se ale můžete zcela určitě těšit na poměrně velký počet komunitních map (doufejme i s podporou Steam Workshopu) v následujících dnech, týdnech, měsících a možná i let.

,,Důvod, proč jsme editor nezveřejnili pro veřejnost dříve, je jednoduchý. Je docela obtížné se v něm vyznat a něco vytvořit, když nevíte, co děláte. Je k němu jen strohá dokumentace a málo popisků," začali vysvětlovat autoři Trine a Trine 2.

Naštěstí Frozenbyte připravili speciální stránku na www.frozenbyte.com/wiki, kde naleznete základní informace, abyste se v editoru vyznali a mohli vyzkoušet svou kreativitu. I přesto se připravte, že vám učení v editoru zabere spoustu času.

Doporučujeme, abyste si ověřili minimální a doporučené hardwarové nároky pro editor.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama