Trine 3 selhalo, protože vývojářům došly peníze
Novinka Trine 3 selhalo, protože vývojářům došly peníze

Trine 3 selhalo, protože vývojářům došly peníze

Martin Cvrček

Martin Cvrček

10

Za neuspokojivý stav čerstvě vydaného Trine 3 od studia Frozenbyte mohou problémy s rozpočtem. S vydáním DLC ale tvůrci nepočítají.

Reklama

Trine 3 od studia Frozenbyte selhalo. To je fakt, na který se snažil poukázat nejen kolega Ondra Zeman ve své recenzi. Ze slibného pokračování úspěšné série Trine 3 se vyklubal nesmyslně krátký, omezený a navíc zabugovaný polotovar, se kterým značná část hráčů a fanoušků není vůbec spokojená.

Důvod takového selhání je prostý - tvůrcům došly peníze. Prozradil to vice prezident studia prostřednictvím prohlášení na Steamu. Rozpočet na Trine 3 byl téměř trojnásobný ve srovnání s druhým dílem, vývoj sežral více než 5,4 milionů amerických dolarů.

Tvůrci do vývoje vložili všechno, co měli, a nezbylo jim nic. Což je poblém, protože původní vize Trine 3 byla mnohem rozsáhlejší a zahrnovala mnohem delší příběh a více úrovní. Vytvoření toho, co si představovali, by ale vyžadovalo mnohem víc peněz, prý něco kolem 15 milionů dolarů. Tento fakt si vývojáři uvědomili až ve chvíli, když už bylo pozdě.

Tvůrci se také omlouvají za nedostačující délku hry a otevřený konec příběhu. Prý si ale myslí, že to, co slibovali v Early Access období, dodali a na hru jsou stále pyšní. Přitom tvrdí, že bez ohledu na všechno může hra nováčkům přeci jen vydržet 6 až 7 hodin a zkušenějším hráčům 4 až 5 hodin.

Dobrá zpráva ale je, že tvůrci hru budou dále podporovat opravami a nezkrátili ji kvůli vidině DLC, které by pak mohli hráčům prodávat. Důvodem celého fiaska byla vážně finanční tíseň.

Jakékoliv DLC v tuto chvíli není v plánu, i když dokončení příběhu je prý jiná věc, která se nemusí týkat dodatečného obsahu. Je tedy možné, že Frozenbyte dokončí příběh Trine 3 jinak.

Budoucnost série je ale nyní na vážkách, za což může zpětná vazba hráčů a malý zájem médií. O plánovaných verzích pro konzole navíc v nově zveřejněném prohlášení nepadlo ani slovo a s ohledem na finanční tíseň Frozenbyte není vyloučené, že na ně vůbec nedojde.

Nezbývá tedy než doufat, že tvůrci najdou způsob, jak z téhle situace vybruslit a jak získat peníze, bez kterých se na jakékoliv světlejší zítřky pomýšlí dost těžko. Zatím může Trine 3 sloužit jako další příklad toho, jak může selhat hra, která toho v Early Access slibovala tolik.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama