Vývojáři her mají vlastní seznamku
Novinka Vývojáři her mají vlastní seznamku

Vývojáři her mají vlastní seznamku

Michal Burian

Michal Burian

1

V České republice ji založil bývalý manažer Amazonu, vývojářům má pomoci najít investory a vydavatele.

Reklama

V dnešní době už nestačí mít pouze nápad k vytvoření hry. Potřebujete peníze, které můžete získat buď od hráčů přes crowdfunding (například na Kickstarteru) nebo se pokusit sehnat investory, respektive vydavatele. Ani jedno není jednoduché, zejména v situaci, kdy nemáte v herním průmyslu jméno. Začínajícím vývojářům i těm zkušenějším chce pomoci Sébastien Pacetti, který byl dlouhé roky na pozici manažera obchodního řetězce Amazon a pracoval také v Ubisoftu.

Pacetti v České republice založil novou firmu Yunoïa a vytvořil stejnojmennou službu. Tu popisuje jako seznamku pro vývojáře a tržiště pro jejich projekty. Přes službu Yunoïa mají vývojáři snadněji najít investory a vydavatele pro své hry, stejně tak se seznámit s dalšími tvůrci, kteří mohou přiložit ruku k dílu.

K vytvoření této služby ho přiměla situace, ke které se dostal, když pracoval pro pražské studio Warhorse v roli komerčního ředitele a snažil se najít službu, která by jim pomohla prezentovat vznikající středověké RPG Kingdom Come: Deliverance. Nic takového ale na internetu nenašel.

„Naší snahou je vytvořit ekosystém pro celý herní průmysl, kde vývojáři z malých i větších studií najdou vše, co potřebují pro to, aby mohli rychleji hry vyvinout a zobchodovat,“ prozradil Sébastien Pacetti v rozhovoru pro Hospodářské novinky.

„Zaplatit si můžete za radu expertů, s nimiž spolupracujeme. Odborný novinář vám třeba před jednáním s vydavatelem může dát názor na vaši hru. Experti přes komunikaci zase poradí, jak hru propagovat. Vývojáři přece jenom platí za stydlivé lidi a často nevědí, jakým způsobem k tomu přistoupit,“ dodává. Základní verze služby Yunoïa je zdarma. Měsíční poplatky jsou od 15 až do 100 euro za měsíc, podle toho, jaké předplatné si vývojář vybere.

Když se na Yunoïa podíváte, tak si lze přečíst o jednotlivých projektech základní informace, zhlédnout video nebo dokonce napsat recenzi, případně kontaktovat tvůrce.

Více se o službě Yunoïa dočtete na stránkách Byznys.ihned.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama