Woolfe: The Red Hood Diaries - první řádky příběhu
Preview Článek Woolfe: The Red Hood Diaries - první řádky příběhu

Woolfe: The Red Hood Diaries - první řádky příběhu

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

12

Pohádku o Červené karkulce zná z dětských let snad každý. Tuhle jste ale ještě nezažili.

Reklama

Dojmy z hraní PC verze

Vývojáři ze studia GRIN se rozhodli, že nám ukáží její skutečnou temnou podstatu, která se skrývá za krásným pozlátkem pohádky. Před tím než ale mohli začít s vývojem této hry, museli projít náročnou kampaní na Kickstarteru. V té se jim nakonec podařilo získat něco přes 72 tisíc dolarů, tedy o dvacet dva víc, než původně požadovali. V září tedy mohli začít s vývojem, jehož plody jsme měli možnost zhlédnout na začátku tohoto týdne, kdy akční adventura Woolfe: The Red Hood Diaries vstoupila do Early Access.

Trošku jiná pohádka

Když byla Karkulka malá, její otec Joseph zahynul při pracovní nehodě ve Woolfových továrnách. Po této tragické ztrátě poslala matka svou dcerku do lesů k babičce, kde vyrostla a rozhodla se rozluštit záhadu smrti jejího drahého tatínka.

Město se za její nepřítomnosti hodně změnilo. Kontrolu nad ním plně převzal generální ředitel Woolfeho továren B.B. Wolfe, který městu vládne železnou pěstí. Jeho hlavním trumfem je armáda cínových robotů, kteří šíří strach a paniku v ulicích. Krom toho se v městečku začaly ztrácet mladé dívky, což stísněnou situaci rozhodně nezlepšuje. Do této tíživé atmosféry vstupuje Karkulka, naplněná touhou najít více informací o skonu svého otce.

Hra jako taková prozatím obsahuje z příběhu jen průchod městem a následnou cestu do lesů za drahou babičkou, která se o Karkulku starala po otcově úmrtí. Na zbytek si ještě budeme muset počkat.

Cesta z města

Vaše dobrodružství začínáte ve městě, které je rozděleno na pět lokací. Ty je nutné projít, než vás hra pustí do temného lesa. Nejvýraznější úrovní jsou prozatím asi stoky, které jsou ponuré a mají hodně povedenou atmosféru. Ostatní místa, která navštívíte, jsou na tom podobně jako již zmíněné kanály. Hra nabízí hodně vydařený grafický design, na němž jde hodně vidět inspirace v dílech Tima Burtona, který je mistrem v oboru temných příběhů a pohádek. Atmosféru, krom perfektní vizuální stránky, výrazně podtrhuje výborný soundtrack, spojený se správným výběrem dabérky hlavní protagonistky příběhu.

Ostrá holka

Naše hlavní hrdinka již na první pohled, díky jejím šedým vlasům, vypadá jako skutečně tvrdá postava. Tento první dojem je ještě o něco zvýrazněn dřevorubeckou sekerou, kterou se kolem sebe ohání. Jelikož se jedná o hack-and-slash akci, jde jí kosení nepřátel hodně pěkně od ruky. Čím víc oponentů zabije, tím větší množství speciálních úderů má možnost udělat.

Rudá kráska ale nevyužívá jen sekeru. V jejím arsenálu jsou i kouzla, která jí usnadní zdolávat odolnější protivníky, jenž se jí v průběhu příběhu postaví do cesty. Její nejsilnější dovedností bude zřejmě Síla vlka, díky které získá řadu nových bojových dovedností. Magie jí však nepomůže jen při soubojích. Zásadní roli bude mít i při řešení různých hádanek a rébusů, které bude nutné překonat.

Pří hraní jsem narazil na řadu menších problémů. Největším nedostatkem je ale hodně toporné ovládání, doplněné absencí myši, která by si ve hře rozhodně našla své místo při slabých a silných útocích a následné obraně. Tento prvek snad vyřeší následující patche. Zbytek nedodělků se dalo bez větších problémů přehlédnout.

První stránka deníčku

Woolfe: The Red Hood Diaries je prozatím na začátku své cesty. Celkově mi její projetí zabralo okolo čtyř hodin. Takže zatím bych s nákupem rozhodně počkal do vydání plné verze první části tohoto pěkného příběhu.

Autoři dle mého mohli počkat ještě pár měsíců a vydat první díl jako celek. Early Access je sice pěkná věc, ale hodí se spíše k rozsáhlejším titulům. Zde u singleplayerové lineární plošinovky mi nepřijde zrovna ideální. Uvidíme, jak po vydání dopadne hra jako celek.

Early Access verze Woolfe: The Red Hood Diaries stojí 9,99€.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama