Woolfe: The Red Hood Diaries  - začátek podivné pohádky
Recenze Woolfe: The Red Hood Diaries - začátek podivné pohádky

Woolfe: The Red Hood Diaries - začátek podivné pohádky

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

6

Podaří se Woolfie obstát proti početné konkurenci?

Reklama

Je to již pár měsíců, kdy jsem poprvé psal o tom, jak odvážná Karkulka vzala sekeru a začala vlčí problémy řešit po svém. Early Access by měl hrám hlavně prospět a pomoci jim úspěšně završit jejich pouť k plně funkční verzi. U 2.5D plošinovky Woolfe - The Red Hood Diaries mi předběžným přístup již v počátečním stádiu přišel zbytečný. Jestli se nakonec vyplatil, se dočtete níže.

Cesta za babičkou

Pohádku o malé Karkulce zná snad každý. Příběh této dívky s červenou hučkou je však trošku temnější, než prezentují knížky, které vám maminka v dětství četla před spaním. Cesta do temného lesa je pro naši hrdinku spíše vysvobozením nežli nebezpečným výletem za babičkou. V tomto světě je z Karkulky totiž sirotek, o kterého se drahá bábinka starala, když její drahý otec Joseph zemřel za podivných okolností ve Woolfových továrnách.

Dívka vyrůstala v lesích u babičky, ale časem se rozhodla vrátit do města, které se v době jejího pobytu u stařenky změnilo k nepoznání. Woolfeho továrny totiž přišly s vynálezem robotických cínových vojáků, kteří slouží generálnímu řediteli B.B. Wolfemu k tyranizování celé metropole. A aby toho nebylo málo, začaly se ztrácet mladé dívky. Aby Karkulka nebyla další, musí se rychle dostat zpátky ke své drahé bábince.

Woolfe - The Red Hood Diaries se od prvního hraní prakticky, až na pár detailů, vůbec nezměnila. Autoři přidali jen pár menších odboček a souboj se zlým Woolfem. Hra se oproti původní verzi prodloužila asi jen o dvacet minut.

Procházka lesem

Na začátku vaší cesty se s Karkulkou budete potloukat po městě. Jednotlivé lokace mají celkem pěkný grafický design, který se do určité míry dá přirovnat ke stylu Tima Burtona, jehož temné pohádky a příběhy jsou světoznámé. Soundtrack je taktéž povedený. Škoda jen, že se hra odehrává v koridorech, které jsou hodně stísněné, vývojáři v tomto směru nevyužili vůbec potenciál, který jim jejich dílo nabízelo.

Když vás svět, ve kterém se Woolfe odehrává, dostatečně zaujme, budete mít možnost zjistit o něm víc informací, za pomoci obřích zelených W. Ty jsou ukryty v každé z lokací, které navštívíte. Čím víc jich najdete, tím lépe poznáte Karkulčinu minulost. Mimo to se čas od času dozvíte také něco zajímavého o vývojářích a celém jejich projektu.

Křehká dívka

Události z dětství mladou hrdinku zřejmě hodně poznamenaly. Jak jinak si vysvětlit její šedou kadeř. Krom ní, má však naše hrdinka ještě hodně ostrou dřevorubeckou sekeru, s kterou kosí své nepřátele. Z mrtvých protivníků padají modré kuličky, jenž plní vaše lahvičky, které následně použijete na aktivaci speciálních úderů. Čím víc vojáků padne pod vaším ostřím, tím bude vaše zbraň účinnější.

Kouzla, která byla slíbena, se prozatím nedostavila. Dočkáme se již snad v následující epizodě. Kde by měla být magie skutečně výrazným prvkem, který neuplatníte jen v soubojích, ale také při řešení různých logických hádanek.

I přesto, že se prozatím jedná o hru určenou na PC, je ovládání spíše konzolové. Bez problému bych ho nazval toporným. Tvůrci ani v plné verzi neimplementovali myš, takže jí použijete maximálně v menu. Stejnou roli jako myš má zřejmě i stealth, který působí stejně zbytečně. Prakticky jsem ho za tři hodiny použil asi třikrát a i tyto tři použití působila hodně vynuceně.

Hořká pachuť

Je zajímavé dojít na konec hry a zjistit, že vývojáři za ty dva měsíce v Early Access prakticky neudělali nic pořádného. Ano dočkali jsme se závěru první kapitoly, ale ten prodloužil původní herní dobu asi o dvacet minut, což je hodně slabé. Na konci léta se dočkáme druhé kapitoly, která by měla zakončit Karkulčin otevřený příběh. Snad to s ním nedopadne stejně jako s Broken Age, na jehož závěr také již přes sliby tvůrců čekáme už nějaký ten pátek.

Woolfe: The Red Hood Diaries - začátek podivné pohádky

Verdikt

V posledních měsících vyšla řada zajímavých plošinovek, kterým Woolfe i přes zajímavý nápad nemůže konkurovat, protože jako celek je prostě průměrná. Snad druhá epizoda dopadne lépe než ta první.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

příběh
atmosféra
průměrná hratelnost
prvek stealthu
krátká herní doba
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama