Tajemný titul 1666 měl být novým Assassin's Creed
Novinka Tajemný titul 1666 měl být novým Assassin's Creed

Tajemný titul 1666 měl být novým Assassin's Creed

Michal Burian

Michal Burian

148

Odehrávat se měl v Amsterdamu za účasti Rembrandta. Využije Ubisoft námět v jiné hře, když se na 1666 aktuálně prý nepracuje?

Reklama

Patrice Désilets, spolutvůrce oblíbené série Assassin's Creed, španělskému magazínu GameReactor prozradil, že připravovaný tajemný titul s názvem 1666 měl být vlastně nový Assassin's Creed.

Désilets na hře pracoval více než rok v THQ Montreal, aby se následně stěhoval pod hlavičku Ubisoftu, který tvůrčí celek společně s novou IP koupil. Nadaný vývojář však musel společnost opustit, nepohodl se s vedením.

Projekt 1666 měl dokonce dospět do fáze pre-produkce, přičemž cílem bylo zkusit něco opravdu nového. Désilets podle svých slov nechtěl pouhé poskakování s mečem, ani čistokrevnou střílečku. Vyloučena podle všeho nebyla ani změna žánru, byť ne úplná.

Nic bližšího jsme se ovšem o hře nikdy nedozvěděli a Désilets prozradil pouze tolik, že děj byl zasazen do Amsterdamu, počítalo se s účastí Rembrandta (zemřel až v roce 1669) a jistou roli měl sehrát taky jeho slavný obraz Filosof (obrázek níže).

Podle dostupných informací Ubisoft na hře 1666 nepracuje. Není ovšem vyloučeno, že se k ní jednoho dne vrátí. Třeba využije námět v nějakém novém Assassin's Creed.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama