Far Cry Primal nás vezme do slovenských Karpat
Far Cry Primal Novinka Far Cry Primal nás vezme do slovenských Karpat

Far Cry Primal nás vezme do slovenských Karpat

Michal Burian

Michal Burian

38

Zajímavé zjištění přímo od Ubisoftu, který si pro Far Cry Primal vybral Karpaty.

Reklama

Se sérií Far Cry jsme se od roku 2004 podívali do různých fiktivních míst, které byly inspirovány skutečností. Měli jsme tu tajemné souostroví v Mikronésii, smyšlenou válku ve vyprahlé Africe, teror v Pacifiku a naposledy zemi Kyrat v Himálaji. Začátkem příštího roku Ubisoft přijde s něčím skutečně novým a značně jiným. Nevydáme se do fiktivní války v přítomnosti, blízké budoucnosti ani nedávné minulosti. Přesuneme se na samotný začátek, do doby kamenné. Do časů, kdy Zemi vládnou ohromní mamuti a smrtící šavlozubí tygři. Do časů, kdy je svět extrémně nebezpečným místem a kdy je každá minuta vašeho života dobrodružstvím. Vítejte do časů, kdy je člověk posledním článkem v potravním řetězci.

To bude fiktivní země zvaná Oros, kde lidé mluví zvláštním jazykem, který vývojáři dali dohromady s lingvisty. Rozumět jim tedy nebudeme, od toho ale budou ve hře anglické i české titulky.

„Když jsme začali pracovat na dabingu, zněl hodně moderně. Připomínal jazyk pocházející z východní Evropy, nebo tak něco. Byl velmi upovídaný. Pracovali jsme na tom a rozhodli jsme se vrátit do historie. S tím nám pomohli lingvisté. Díky nim je jazyk Wenja ve hře méně upovídaný, což je skvělé pro samotnou hru,“ dodává kreativní ředitel Jean-Cristophe Guyot na oficiálním blogu.

Zajímavé na tom celém je, že Ubisoft se u Oros inspiroval prostředím, které je nám dost blízké. Vybral si totiž Karpaty, místo, kde nalezneme sousední Slovensko. K tomu došli poté, co se zaměřili na takzvanou migrační dálnici tehdejší doby. Migrační dálnice vedla z Afriky podél řeky Dunaje až do Evropy. „Chtěli jsme prostředí, kde jsou ledovce. A tak jsme si vybrali Karpaty na Slovensku,“ překvapil Guyot.

Příběh Far Cry Primal tak má základ v historii, během vytvoření evropské populace, ale zároveň bere v potaz i události, které se staly v průběhu tisíce let a shromažďuje je do jednoho okamžiku v pravěku. V této souvislosti kreativní ředitele popisuje cestu migrantů. První vlna zůstala v horách, kde měla problémy s rozmnožováním. Uchýlili se tak ke kanibalismu. Jde o koncept archaických homo sapiens. Další vlna se už dostala dál a je chytřejší.

Jako další přišla na řadu zvířata. O nich víme, že budou hrát důležitou roli ve Far Cry Primal. Jsou dokonce klíčovou součástí celého titulu. Celou řadu divokých zvířat si budete moci ochočit. Poté vám budou pomáhat, lovit nepřátelé. Zároveň ale budou i zdrojem cenných materiálů pro výrobu a vylepšování vybavení, stejně tak vás mohou uzdravit. Kupříkladu skupinka divokých psů, která byla naposledy k vidění ve Far Cry 4, vám zajistí prostředky, zatímco budete cestovat. Vlci se více hodí na lov kořisti. Jaguáři dokážou být skvělým pomocníkem při tichém zabíjení. A na šavlozubých tygrech budete moci jezdit. Potom jsou ve hře mamuti. Ty si sice nebudete moci ochočit, ale budete je moci využít pro jízdu a demolici, stejně jako ve čtvrtém Far Cry slony.

Největší pozor si ale budete muset dávat na jezevce. To je hodně nebezpečné zvíře, které si nebudete moci ochočit.

Pokud vám vadilo obsazování základen ve Far Cry 4, tak stejný koncept bude použit i ve Far Cry Primal. Tábory budete muset obsazovat způsobem, že porazíte jejich obyvatele. Opět bude záležet pouze na vás, jakým způsobem toho dosáhnete. Buď můžete hodit všechno za hlavu a jednoduše do tábora napochodovat, což znamená, že způsobíte poplach. Nebo můžete využít stealth a snažit se potichu všechny zlikvidovat. Každý kmen ve Far Cry Primal navíc bude mít svou kulturu a náboženství. Nejen, že budou hlídkovat, ale rovněž rybařit a celkově se starat o další lidi svého kmene.

Za upozornění na článek Ubisoftu děkujeme čtenáři s přezdívkou jendakroupa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama