V kooperaci Far Cry 5 se bude příběhem posouvat jen jeden hráč
Far Cry 5 Novinka V kooperaci Far Cry 5 se bude příběhem posouvat jen jeden hráč

V kooperaci Far Cry 5 se bude příběhem posouvat jen jeden hráč

Michal Burian

Michal Burian

25

Kampaň Far Cry 5 budete moci celou projít se svým kamarádem v kooperaci, ale pouze jeden z vás se bude v příběhu posouvat dopředu.

Reklama

O Far Cry 5 jsme si mohli přečíst první detaily, podívat se na oznamovací trailer a o pár týdnů později na E3 byly k vidění gameplay záběry. Stále toho ale nevíme dostatek, navíc některým hráčům se úplně nepozdává situace, která vypukla ve fiktivní oblasti Hope Conty v americké Montaně. Kult postupně infiltroval všechny sféry dříve poklidného života místních obyvatel a v době vašeho příchodu se kult snaží násilím ovládnout celý regionem. Lidem nejde na rozum, že by něco takového vláda Spojených států amerických dovolila.

Jedním z lákadel Far Cry 5 je ale podpora kooperace v kampani. Se svým kamarádem budete moci projít celou příběhovou kampaní, což ve Far Cry 4 nešlo. Má to však jeden velký háček. Podle nejnovějších informací bude progres kampaní v kooperaci zaznamenávat jen jeden hráč. Ten druhý bude muset poté vše absolvovat sám, aby se posunul v příběhu. To zní podivně. Informace zazněla ve videu německého magazínu Gamestar a my můžeme jen spekulovat, proč se k tomuto kroku Ubisoft odhodlal.

Pokud je to pravda, tak pouze hostitel se bude posouvat příběhem, druhý hráč bude muset poté stejné mise hrát znovu sám nebo s jiným hráčem, aby se dostal dál. Proč? Osobně si myslím, že to může být zapříčiněno hratelností. V kooperaci bude součástí příběhu jen jeden hráč, zatímco kamarád ho bude krýt a podporovat. Kupříkladu ze vzduchu v letadle nebo z dálky odstřelovací puškou.

Far Cry 5 vyjde 27. února 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama