For Honor se dočká podpory dedikovaných serverů
For Honor Novinka For Honor se dočká podpory dedikovaných serverů

For Honor se dočká podpory dedikovaných serverů

Martin Cvrček

Martin Cvrček

32

Tvůrci si zjevně konečně uvědomili, že už nežijí v minulém desetiletí, a tak plánují moderní řešení serverů.

Reklama

Nacházíme v roce 2017, a tak by člověk čekal, že kdekoliv, kde to je jenom trochu možné, tvůrci multiplayerových her využijí dedikované servery, které zpravidla představují nejspolehlivější, nejlepší a léty prověřené řešení serverů. Společnost Ubisoft je ale často jiného názoru. Jeden z titulů, které na ten názor nejvíc doplácí, je do určité míry pozapomenutá akce For Honor.

For Honor už od vydání trpí značnými problémy s připojením a stabilitou, za což může využívání archaického peer-to-peer řešení. Zatímco v případě dedikovaných serverů dá obvykle matchmaking dohromady dost hráčů, které následně pošle na vyhrazený server, nebo se na něj všichni připojí přes vyhledávač serverů, v případě peer-to-peer je hostitelem jeden z hráčů a ostatní se připojují na něj. Toto řešení je podstatně horší, ale také podstatně levnější, což je obvykle důvod, proč ho některé projekty stále využívají.

S tím by měl být ale ve For Honor časem konec, protože vývojáři připravují podporu dedikovaných serverů. V Ubisoftu chtějí zlepšit stabilitu hry a využívat dlouhodobě spolehlivější architekturu, která bude lépe podporovat cokoliv, co do For Honor přijde v budoucnu. S dedikovanými servery se kupříkladu nestane, že se hra pozastaví, protože se hostitel zrovna odpojil a je třeba vybrat někoho jiného. Stejně tak nemusíte řešit NAT a jeho nastavení, s čímž měla při vydání řada hráčů značné potíže.

Zatím není jasné, kdy přesně podpora dedikovaných serverů do For Honor dorazí. Tvůrci nicméně tvrdí, že zatímco na dedikovaných serverech pracují, zlepší zároveň aktuální peer-to-peer řešení, které bude časem nahrazeno dedikovanými servery, a celkovou funkčnost matchmakingu.

Ubisoft chystá i dvě nové sezóny, které odstartují v srpnu a v listopadu. S nimi dorazí do hry nové mapy, postavy, výbava, Duel Tournament, hodnocené 4v4 zápasy, zcela nový 4v4 PVP mód nebo lepší tutoriál. Počítá se i se zlepšením vyváženosti hry a s opravami různých chyb.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama