Gameplay záběry z vesmírné bitvy ve Star Wars: Battlefrontu 2
Star Wars: Battlefront 2 Novinka Gameplay záběry z vesmírné bitvy ve Star Wars: Battlefrontu 2

Gameplay záběry z vesmírné bitvy ve Star Wars: Battlefrontu 2

Martin Cvrček

Martin Cvrček

10

Bitva o loděnice nad Fondorem je rozdělená do několika fází, přičemž se jí účastní hrdinské lodě i stíhačky rozdělené do několika variabilních tříd.

Reklama

Podle očekávání došlo na letošním Gamescomu k prezentaci vesmírných bitev Star Wars: Battlefrontu 2, konkrétně herního módu Starfighter Assault. Svůj prostor zde dostává bitva o loděnice nad planetou Fondor, která je zasazená do období původní filmové trilogie.

Podobně jako v případě E3 a bitvy o Naboo si však tvůrci nedělají příliš velkou hlavu s reáliemi Star Wars světa a chtějí toho najednou ukázat co nejvíc. Proto mezi X-Wingy, Y-Wingy a TIE Fightery létá nejen Millennium Falcon nebo Slave-1 Boby Fetta, ale i černý X-Wing Poea Damerona z nové filmové trilogie nebo Scimitar Dartha Maula z prequelů.

Tyto stroje zastupují silné hrdinské lodě, k nimž se můžete dostat po nahromadění dostatku bodů během bitvy. Řadové stíhačky jsou pak rozdělené do několik tříd. Y-Wingy a TIE Bombery například spadají do třídy bombardérů, které mají za úkol udílet co nejvíc poškození, oproti tomu TIE Interceptory a A-Wingy zastupují třídu rychlých Interceptorů. Každý typ lodě má zkrátka odlišné využití a trochu jinou výzbroj. Celkově by se tentokrát měly stíhačky mnohem víc lišit, hlavně z hlediska ovládání, uživatelského rozhraní a celkového pocitu z létání.

Bitva o Fondor je přitom rozdělena na několik fází. Ultimátním cílem povstaleckých jednotek je přerušit přívod energie do Hvězdného destruktoru, který v loděnicích dokuje, a zničit ho. Ještě před tím se ale musí postarat o obranu stanice v podobě imperiálních lehkých křižníků, zničit generátory štítů a nakonec zaútočit na jádro reaktoru.

Imperiální síly musí samozřejmě loděnice bránit. Když se ubrání dost dlouho, povstalci vyčerpají posily a Impérium zvítězí. Imperiálové mohou během bitvy útočit nejen na samotné stíhačky, ale i na povstalecké korvety ovládané umělou inteliencí. Když je imperiální piloti ignorují a nezničí, korvety mohou mít vliv na průběh jednotlivých fází bitvy. Oproti tomu povstalci mohou útočit kupříkladu na obranné střílny nebo turbolasery.

Mapa Fondoru je očividně poměrně pestrá. Létat můžete nejen ve vesmírném prostoru, ale i v tunelech samotných loděnic. Ty mohou připomínat kaňony na Hvězdě smrti, kterými jste mohli prolétávat v DLC Death Star pro Star Wars: Battlefrontu z roku 2015.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama