Jednohubky k snídani - středa 6. září
Novinka Jednohubky k snídani - středa 6. září

Jednohubky k snídani - středa 6. září

Michal Burian

Michal Burian

13

Překlad Life is Strange: Before the Storm, Xbox One a podpora klávesnice/myši, další Conan, ochrana u Sonica, desetimilionové PlayerUnknown’s Battlegrounds, nejlepší hráči ve FIFA 18 a další zprávičky.

Reklama

Microsoft stále připravuje oficiální podporu klávesnice a myši pro Xbox One. Mike Ybarra se na PAX West nechal slyšet, že si brzy budeme moci takto vyzkoušet první hry. Prý se snaží, aby systém fungoval a byl prospěšný pro všechny hráče, aby nikoho neznevýhodňoval.

Předplatitelé PlayStation Plus mohou stahovat následující hry: inFAMOUS: Second Son (PS4), Child of Light (PS4), RIGS: Mechanised Combat League (PS4, bonusový titul – vyžaduje PS VR), That’s You (PS4, bonusový titul), Truck Racer (PS3), Handball 2016 (PS3), We Are Doomed (PS Vita a PS4) a Hatoful Boyfriend (PS4 a PS Vita).

Ubisoft reaguje na spekulace o rozlišení a frekvenci snímků za sekundu u Xbox One X verze Assassin’s Creed: Origins. Internetem se nese zpráva, že hra na výkonném Xboxu poběží v 1080p při 60fps. Vývojáři řekli, že je v současné době brzy mluvit o tom, čeho dosáhnou. Origins čeká ještě optimalizační proces. Ubisoft se ale snaží plně využít sílu všech platforem, včetně Xboxu One X.

Ubisoftu se daří. Francouzská společnost chce expandovat v Kanadě. Do roku 2027 chce Ubisoft v oblasti Québec vytvořit 1000 nových pracovních míst. Dopomůže tomu otevření nového studia ve městě Saguenay, východně od Montréalu, kde bude zaměstnáno zhruba 125 lidí zaměřených na online služby a technologie. V Kanadě Ubisoft vytvořil sérii Assassin's Creed, Far Cry Primal, Far Cry 4 a Watch Dogs 2.

Sportovní divize EA odhalila první seznam nejlepších hráčů ve hře FIFA 18. Na oficiálních stránkách jsou uvedeni hráči umístění na příčkách 100 až 81. Mezi nimi je obránce Dani Alves (hodnocení 84), útočník Marco Asensio (84), Vincent Kompany (85) nebo brankář Marc-André ter Stegen (85).

Survival onlinovka PlayerUnknown’s Battlegrounds se zapsala do historie. Tenhle Battle Royale fenomén si koupilo již 10 milionů hráčů. Hra je teprve v předběžném přístupu na Steamu, kde vyšla 23. března 2017. V dohledné době se dostane na Xbox One, za podpory Microsoftu.

To u Final Fantasy XV rozlišení známe. Na Xboxu One X tohle povedené japonské RPG poběží v nativní rozlišení 3K, což je 1800p (3072 x 1728 pixelů). Technologie ale obraz roztáhne a dopočítá, stejně jako se tomu děje u PS4 Pro.

Kontroverzní protipirátská ochrana Denuvo má své nejlepší dny dávno za sebou. Plošinovku Sonic Mania s touto ochranou se podařilo prolomit za pouhých osm dnů od vydání. Očekáváme, že v dohledné době bude Denuvo z nového Sonica odstraněno, Sega by měla vydat patch.

Japonská horečka po Nintendu Switch pokračuje. Na tamním trhu se prodalo 1,5 milionu kusů této konzole. PS4 v Japonsku stejného úspěchu dosáhla za 69 týdnů, Switch vyšel teprve letos v březnu. Zájem o nový hardware podporuje The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 a jistě je nakopne i očekávané dobrodružství Super Mario Odyssey.

Nezaujala vás survival hra Conan Exiles, ale zároveň toužíte po nějakém dobrodružství v tomhle světě? Funcom má dalšího Conana v plánu, ale až později. Prioritou je Conan Exiles. Až bude hra komplet hotova, což by mělo být zhruba za půl roku, pustí se do vývoje něčeho nového ze světa Barbara Conana.

Teaser stránka Sega X neláká na nic velkého. Podle magazínu Famitsu chystá Atlus oznámit Dx2 Shin Megami Tensei: Liberation pro smartphony, vývoj má na starost Sega.

Pomůžete překladatelům epizodické adventury Life is Strange: Before the Storm najít vhodný překlad pro vtipnou hříčku s chemickými prvky?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama