Barva pleti vaší postavy v South Park: The Fractured But Whole ovlivní obtížnost hry
Novinka Barva pleti vaší postavy v South Park: The Fractured But Whole ovlivní obtížnost hry

Barva pleti vaší postavy v South Park: The Fractured But Whole ovlivní obtížnost hry

Martin Cvrček

Martin Cvrček

19

K dispozici jsou také dvě nová videa, která přibližují frakce, k nimž se můžete během hraní přidat.

Reklama

Seriál South Park si nikdy s ničím nedělal velké servítky, a tak by nás nemělo příliš překvapovat, že chystané RPG South Park: The Fractured But Whole na tom nebude jinak. To dokazuje velmi svérázný prvek spojený s tvorbou postavy, na nějž se zaměřil britský Eurogamer.

Barva pleti vaší postavy se totiž váže na obtížnost hry. Jednoduše řečeno platí, že čím světlejší barvu kůže vaší postavě zvolíte, tím jednodušší obtížnost vám The Fractured But Whole určí. Postavy tmavé pleti to naopak budou mít o něco těžší.

Cartman tuto záležitost komentuje slovy: „Žádný strach, tohle neovlivňuje boj. Jenom všechny ostatní aspekty celého tvého života.“ Vývojáři z Ubisoftu následně upřesnili, že obtížnost ovlivňuje, kolik peněz budete ve hře získávat a jak s vámi budou mluvit ostatní postavy.

V každém případě jde o zajímavé a unikátní vyjádření problematiky rasismu. Určitě se najde někdo, komu něco takového nebude po chuti, ale černý humor (bez dvojsmyslů) je zkrátka jedním z poznávacích znaků celého South Parku a tahle featura dokládá, že se ani vývojáři herní adaptace ničeho nezaleknou a nenechávají se omezit třeba politickou korektností.

Ubisoft navíc zveřejnil dvě nová videa, která přibližují frakce, k nimž se budete moci při hraní přidat. Stejně jako v případě předešlého dílu s názvem South Park: The Stick of Truth, i zde máte na výběr dvě skupiny. Jednu vede Cartman alias The Coon, nazývá se Coon and Friends a najdete v ní třeba Kyla nebo Jimmyho. Protipólem je frakce Freedom Pals pod vedením Kennyho alias Mysteriona, k níž se přidal Stan nebo Timmy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama