Catherine: Full Body v traileru a Megadimension Neptunia VII na Switchi
Catherine: Full Body Novinka Catherine: Full Body v traileru a Megadimension Neptunia VII na Switchi

Catherine: Full Body v traileru a Megadimension Neptunia VII na Switchi

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC

Podivné výročí Caligula Effectu, Re:ZERO a Harvest Moon v traileru a novinky kolem série EDF.

Reklama

Catherine: Full Body

Dnes začneme novým trailerem ke Switch verzi Catherine: Full Body, který Atlus nazval Puzzling Hearts.

Catherine: Full Body vyjde na Switchi 7. července, ale demo můžete vyzkoušet již nyní. Nebo se rovnou vrhněte na naši srovnávací recenzi PS4 verze hry, případně ji můžete koupit v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk.


Megadimension Neptunia VII

Switch verze hry Megadimension Neptunia VII bude prostřednictvím eshopu Nintendo vydána na západě 28. července. Veškerý doplňkový obsah ke stažení, dostupný pro PlayStation 4 a PC verze, ale netradičně nebude součástí hry a bude jej možné zakoupit pouze samostatně (s výjimkou DLC Million Arthur, který v současné době není přístupný ani pro jednu verzi hry).

Megadimension Neptunia VII poprvé vyšla v Japonsku pro PlayStation 4 v dubnu roku 2015 a v únoru 2016 se dostala i na západ. Verze pro PC následovala v červenci 2016 a japonská Switch verze pak byla vypuštěna 19. března tohoto roku.

Příběh hry je zasazen do roku 2015, kdy se Gamindustri ocitlo v hodně špatném období, známém jako CPU Shift Period. Během této doby sociálních nepokojů bylo Gamindustri přesycené názory, pohrdajícími bohyněmi. Neptune se spolu s ostatními začaly obávat, že si občané brzy zvolí nové vůdce, kteří je nahradí a ukončí jejich vládu.

Jenže v tuto dobu zároveň záhadně zmizí Planeptune, Neptune i Nepgear. Jejich cílem je divergentní svět, který má zaniknout a který nese označení Zero Dimension. Právě zde se bohyně setkají s poslední bohyní tohoto světa Uzume Tennouboshi, která vede zoufalou osamělou bitvu proti zlu známému jako Temný CPU. Neptune a Nepgear se proto rozhodnou spolupracovat s Uzume a zachránit Zero Dimension před totálním zničením.

Megadimension Neptunia VII nabízí několik bitevních systémů. Pomocí Parts Break můžete zvýšit sílu útoků, rozcupovat nepřátele na kousky, degradovat jejich statistiky a zrušit speciální útoky a v Giant Battles si můžete nastavit limity, díky kterým se boje stanou skutečnou strategickou výzvou. Režim NEXT vám opět dovolí transformovat své bohyně na NEXT úroveň, který odemkne speciální dovednosti a zvláštní kostýmy.

Hra celkově nabízí tři světy, tři příběhy a zároveň tedy i tři různé příběhové linie.


The Caligula Effect

Společnost FuRyu uveřejnila k oslavě 4. výročí hry The Caligula Effect obrázek, na kterém můžeme vidět velmi tajemnou postavu. Následný text příspěvku na Twitter dodává že: "Byla vydána pamětní ilustrace od Oguchiho. Celý produkční tým teď tvrdě pracuje aby všem mohl ukázal, co je za těmito "dveřmi"."

Na oficiálním blogu série pak producent Takuya Yamanaka uveřejnil další, nic neříkající zprávu: "Konečně je tu ilustrace, kterou jsme připravili pro čtvrté výročí série. Nebudu o tom moc mluvit. V tomto období se pomalu blížíme k 5. výročí hry a náš produkční tým usilovně pracuje, aby vám ukázal nové náznaky, takže nám prosím věnujte pozornost."

FuRyu zároveň připravují vydat Ostinato OD, druhou samostatnou kolekci obsahující tři písně přidané do The Caligula Effect: Overdose, které nazpívaly tři postavy ze hry: Lucid (dabing Chiharu Sawashiro), Stork (dabing Shugo Nakamura) ) a Onboro (dabing Himika Akaneya), viz níže.

Zároveň se připravuje divadelní hra, která v lednu 2021 dorazí do divadel a jako svou předlohu si vzala právě remake The Caligula Effect: Overdose.

RPG The Caligula Effect poprvé vyšla v Japonsku pro PS Vitu 23. června 2016. Nyní je titul k dispozici pro PS Vitu a remake The Caligula Effect: Overdose pro PlayStation 4, Switch (naše recenze zde) a přes Steam pro PC.

Catherine: Full Body v traileru a Megadimension Neptunia VII na Switchi

Re:ZERO – Starting Life in Another World: The Prophecy of the Throne

Spike Chunsoft konečně během New Game+ Expa debutoval prvním trailerm k taktické adventuře Re:ZERO – Starting Life in Another World: The Prophecy of the Throne, ve kterém odhalil šestého kandidáta na trůn: novou postavu jménem Melty.

Re:ZERO – Starting Life in Another World: The Prophecy of the Throne vyjde celosvětově pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC letos koncem roku.


Harvest Moon: One World

Na New Game+ Expu se objevil také Natsune s prvním teaser trailerm na Harvest Moon: One World, která vyjde koncem roku pro PlayStation 4 a Switch.

One World vám nabídne možnost farmařit, prozkoumávat celý svět plný nových a známých tváří, originálních vesnic a dobrodružných výzev, které vám pomohou při řízení vaší rozvíjející se farmy.

Dokážete si představit svět bez rajčat, jahod nebo dokonce bez zelí? V posledním díle série Harvest Moon je právě toto situace, ve které se hráči ocitnou. Jen velmi stará kniha dokáže ještě upozornit na to, co kdysi bylo standardem. Díky tomuto záhadnému objevu se hráči ocitnou na dobrodružné cestě, díky které se dostanete z rodného města a prozkoumáte úplně celý svět. Čekají na vás místa jako jsou nádherné pláže Halo Halo nebo zasněžené hory Salmiakki.


Earth Defense Force 6

Vydavatel D3 Publisher a vývojáři ze Sandlotu oznámili tvorbu hry Earth Defense Force 6. V Japonsku vyjde příští rok, ale netušíme, pro jaké platformy bude titul určen. Informace ale přišla přes PlayStation Blog Japan, takže aspoň jedna skupina platforem je známa.

V roce 2017 se lidstvo společně s Earth Defense Force 6 postavilo tváří v tvář invazi neznámé formy života mimozemšťanů s pod heslem "Lidskostí proti svému osudu" se tento díl stal nejprodávanějším díle série. Prodeje se v Japonsku vyšplhaly přes 500 000 kopií. O čtyři roky později, tedy v roce 2021, nabere boj nové obrátky a nabídne dosud největší důvod boje EDF proti obří invazi.

Nicméně z příběhu z EDF5 víme, že po skončení války v roce 2022 bylo na Zemi vyhlazeno 90 procent celkové populace a že se společenský systém, nemluvě o civilizaci všeobecně, dostal na pokraj kolapsu. V roce 2024 se lidem podařilo vyhrát dvouletou válku, Primery odešly a na Zem se vrátilo ticho. Populace v počtu 10% původního množství lidí je na pokraji kolapsu a všichni ti co přežili, tvrdě pracovali na obnově života. Jenže o tři roky později, v roce 2027, čelí lidstvo čelilo dalšímu hlavnímu problému. Velmi mnoho mimozemšťanů (kolonistů), které Primery do bitvy nasadili, zůstalo na Zemi. Tito kolonisté vytvořili skupiny a aby přežili, obsadili města. Lidé a mimozemšťané se spolu proto často střetávali a obě strany měly i ztráty na životech.

Ale byl tu i vážnější problém, útočníci se totiž na Zemi schovali a v hlubinách země vytvářeli hnízda. Lidstvo tak stále pokračuje v boji proti hrozbám, kterých se ne a ne zbavit.


Earth Defense Force: World Brothers

D3 Publisher ale připravuje ještě jednu hru ze světa EDF. Je jím Earth Defense Force: World Brothers, která vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch ještě v roce 2020.

Již na první pohled je jasné, co se změnilo. Země již není kulatá, ale hranatá a je z ní krychle. Titul se odehrává ve světě voxelů, kde je vše tvořeno čtverci. V tomto světě je i Země přirozeně čtvercová. Ale tato krychle je takřka zničena a čelí totální katastrofě. A tak jsou opět pozemské obranné síly Earth Defence Force vysílány, aby obnovily mír.

Ve hře se objeví všechny pozemní síly od Earth Defense Force (Monster Attack) až po Earth Defense Force 5. Zároveň narazíte na staré známé vojáky Pale Wing nebo Fencer a Air Raider z Earth Defense Force 4. Každý člen EDF je zde nazván "Bratrem" a spřátelit se můžete až se stovkou různých vojáků.

Těšit se můžete i na legendární nepřítele, obří zbraně a příšery z předchozích EDF her, včetně Invaderů, Foreignerů, Primerů, Ravagerů a Aggressorů.


Earth Defense Force 5

A teď konečně něco, co souvisí s EDF a také přímo s námi. PQube vydá 18. září v Severní Americe a v Evropě fyzickou verzi Earth Defense Force 5 pro PlayStation 4. V současné době je totiž k dispozici pouze digitálně (pro PlayStation 4 a přes Steam pro PC). Krabicovka je dostupná pouze v Japonsku.

Zdroj: Nintendo Everything, FuRyu,Atlus, Spike Chunsoft, Natsune, D3 Publisher, PQube

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama