Skull and Bones a Beyond Good & Evil 2 jsou AAAA hry
Novinka Skull and Bones a Beyond Good & Evil 2 jsou AAAA hry

Skull and Bones a Beyond Good & Evil 2 jsou AAAA hry

Martin Pritula

Martin Pritula

22

Znamená to vyšší kvalitu her nebo jen marketingové označení vedoucí k vyšší ceně za kopii?

Reklama

AAA bylo dlouhé roky označením vysoko rozpočtových titulů. Následně přišel před dvěma lety Microsoft s tím, že jeho nově založené studio The Initiative pracuje na takzvané AAAA hře (tu jsme doposud neviděli, ale některé zdroje úvádějí, že jde o oživení značky Perfect Dark) a podobně velký projekt má mít ve vývoji i The Coalition, kteří stojí například za kriticky uznávanou akcí Gears 5.

Označení AAAA nyní začal používat i Ubisoft, jehož zaměstnanci pracující na titulech Skull and Bones a Beyond Good & Evil 2 přiřadili k těmto hrám označení AAAA.

K tomu se následně přidala i další dvě studia Ubisoftu. Těmi jsou Ubisoft Berlin a Ubisoft Bordeaux.

Prozatím není jisté, zda toto označení skutečně něco znamená, či zda se jedná o marketingové označení určené k ospravedlnění možného zvýšení cen jejich her.

Jak jsme se ale mohli již mnohokrát přesvědčit, vysoký rozpočet a velký tým vývojářů sice hře poskytují dobré předpoklady, ne vždy to však dopadne pro dobře – na hrozbu nekonečných přesčasů nakonec částečně vtipně poukázal i Twitterový uživatel Daniel Ahmad.

AAAA není jen označení vysokého rozpočtu, dlouhého vývojového cyklu a vysokých produkčních hodnot.

Zároveň to poukazuje na jekot vývojářů, kteří zjistí, že musí pracovat 100 hodin týdně k tomu, aby takovou hru vůbec mohli dokončit.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama