Anakin, Dooku a planeta Geonosis se v Battlefrontu 2 objeví až v zimě
Star Wars: Battlefront 2 Novinka Anakin, Dooku a planeta Geonosis se v Battlefrontu 2 objeví až v zimě

Anakin, Dooku a planeta Geonosis se v Battlefrontu 2 objeví až v zimě

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Obi-Wan Kenobi a generál Grievous dorazí na podzim spolu s novým herním módem.

Reklama

Poslední dny a týdny se komunita Star Wars: Battlefrontu 2 nedočkavě klepala na vydání slibované roadmapy, tedy přehledu toho, co hru čeká v následujících měsících. Vůbec poprvé tak mělo dojít ke konkrétnímu nastínění plánů vývojoje na více než několik týdnů dopředu. Přehled nakonec vyšel až včera večer a leckoho nemusí úplně potěšit.

Na letošní E3 bylo k potěše fanoušků oznámeno, že ve druhé polovině roku Battlefront 2 konečně obohatí vytoužená nálož bezplatného dodatečného obsahu v podobě planety Geonosis, nového herního módu, který bude pravděpodobně na bázi Conquestu, a hlavně čtyř hrdinů, a to Obi-Wana Kenobiho, Anakina Skywalkera, generála Grievouse a hraběte Dooku. Ihned vznikla představa, že tohle všechno bude součástí jedné jediné sezóny obsahu zaměřené na Klonové války. Tak to ale nakonec nebude.

Na podzim dorazí pouze Obi-Wan, Grievous a nový herní mód. V té době se dočkáme i systému jednotek hráčů a skinů pro hrdiny a klonované vojáky. To znamená, že Anakin, Dooku a Geonosis se ve hře objeví až v zimě, opět v doprovodu skinů klonů a hrdinů. A to si mnozí ťukali na čelo, když čerstvě skončenou sezónu Hana Sola v DICE rozdělili na dva měsíce. Klonové války budou zjevně rozdělené na dvě roční období.

Něco nového na příznivce Battlefrontu 2 čeká i v předcházejících měsících. Červenec přinese nový herní mód s hrdinskými stíhačkami. Půjde o boj dvou týmů o čtyřech stíhačkách ovládaných hráči. Těšit se můžeme i na možnost podle svého uvážení vypínat a zapínat světelné meče, možnost měnit skiny před začátkem každého zápasu nebo na vylepšení módu Hero Showdown a systému souboje světelných mečů. Blokování tak nyní vašemu hrdinovi postupně vyčerpá výdrž.

V srpnu pak dorazí první skiny klonovaných vojáků a konečně dostaneme možnost kupovat si emoty a vítězné pózy za kredity získané hraním nebo za krystaly, které lze koupit za skutečné peníze. Nutno podotknout, že jde opět o čistě kosmetické věci, které je poslední měsíce možné získat povětšinou jen plněním časově omezených výzev.

Mimo zaškatulkování do konkrétního období tohoto roku pak tvůrci slibují kontinuální zlepšování matchmakingu, denních výzev a rotací map, dále opravy různých chyb nebo další vyvažování. Přehled navíc uvádí, že více obsahu a herních prvků bude oznámeno v budoucích aktualizacích roadmapy, takže se zdá, že to, co vidíme nyní, přeci jen není vše a vývojáři mohou vydat či změnit i něco dalšího. Osobně bych třeba vážně uvítal zrušenou mapu na planetě Crait pro mód Heroes vs Villains, která přesně kopíruje prostředí z finále filmu Poslední z Jediů. Mnozí také doufají v rozšíření módu Ewok Hunt, v němž bychom nebojovali proti Ewokům, ale proti jiným potvorám.

Uvidíme tedy, co DICE chystá. Skutečnost, že je tak malé množství obsahu rozprostřené přes tak velký časový úsek, však dává vzniknout dalším pochybnostem o tom, jaká budoucnost vlastně Battlefront 2 čeká. Je tak trochu paradoxem, že si mnozí od roadmapy slibovali náznak velkého zlepšení, ale nakonec jsme se dočkali plánů, které řadu hráčů spíše znepokojují. Když jsem psal nedávný článek o sezóně Hana Sola, vnímal jsem zaměření na Klonové války jako možnost resuscitace skomírajícího titulu. A teď se zdá, že při pokusu o ni bude každá součástka defibrilátoru na jiném konci galaxie. Zklamání ale začíná být čím dál častějším chlebem v životě příznivce Battlefrontů od EA.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama