Konzole PlayStation 3 prý znovu hacknuta
Novinka Konzole PlayStation 3 prý znovu hacknuta

Konzole PlayStation 3 prý znovu hacknuta

Michal Burian

Michal Burian

20

Na internetu se objevují zprávy, že piráti nalezli způsob, jak obejít nejnovější ochranu konzole PlayStation 3.

Reklama

Z Indonésie přichází nepotěšující zprávy pro Sony i vydavatelské společnosti. Podle nich našli piráti způsob, jak obejít novou ochranu konzole PlayStation 3.

Již v minulosti se jim podařilo obejít ochranu, která zamezovala, aby piráti na konzolích spustili neoriginální kopie her. Sony na průlom zareagovala a vydala druhou verzi, jež podle nejnovějších zpráv byla nyní také prolomena, a to pomocí vylepšené speciální USB klíčenky.

Na celém hacku je zvláštní, že na rozdíl od staršího PSJailbreak, nelze spustit nové hry z pevného disku. Místo toho musí piráti hry vypálit na Blu-ray disky, aby se speciální USB klíčenka mohla postarat o to, že PS3 nepozná, že jde o neoriginální kopii hry. Starší hry, před aktualizací 3.60, jdou spustit klasicky z harddisku.

USB klíčenka, která se začala prodávat za $45 (v přepočtu cca 800 Kč), vyžaduje, aby v konzoli byl nainstalován oficiální firmware verze 3.55.

Podle zdrojů lze pomocí USB klíčenky spustit neoriginální kopie PES 2012, Driver: San Francisco, God of War Collection Volume II, FIFA 12, X-Men: Destiny a Sniper Ghost Warrior, což naznačuje, že hry musí být malinko upraveny. Mohlo by se tedy stát, že se po celém světě otevře obchod s nelegálně upravenými hrami.

Brzy by se na internetu měly objevit upravené verze Resistance 3, Disgaea 4 a Batman: Arkham City.

Z dostupných informací lze usoudit, že neoriginální hry prozatím nemají přístup k PlayStation Network. Na internetu se ovšem hromadí videa, která dokazují, že hack v offline režimu funguje bez problému. Sony se opět musí snažit, aby zlepšila svůj firmawe 3.60, jenž se poprvé objevil s vydáním Portal 2 před více jak šesti měsíci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama