Ochrana Denuvo se má postarat o konec pirátských her
Novinka Ochrana Denuvo se má postarat o konec pirátských her

Ochrana Denuvo se má postarat o konec pirátských her

Michal Burian

Michal Burian

218

Piráty už unavuje bojovat s ochranou Denuvo, která se s každým novým titulem vylepšuje. Dokonce se nepodařilo ochranu prolomit u FIFA 16 nebo Just Cause 3.

Reklama

Rakouská společnost Denuvo Software Solutions GmbH vytvořila protipirátskou ochranu her, kterou s každým novým titulem zdokonaluje. Čínské skupině 3DM se sice podařilo prvotní verzi s měnícími se procesy prolomit, ale s každou další verzí je to horší a horší.

Velké problémy měly renomované skupiny crackerů už i FIFA 15, Dragon Age: Inquisition a Lords of the Fallen. S příchodem letošního roku se ale objevila nová verze Denuvo, která nebyla dosud prolomena u her FIFA 16 a Just Cause 3. První jmenovaný titul vyšel už v září, zatímco Just Cause 3 teprve v prosinci.

Podle nedávného vyjádření to dokonce začínají crackeři vzdávat a nahlas mluví o porážce, která by před několika lety byla špatným vtipem i na apríla. Žně nelegálních kopií her se tak mají chýlit ke svému konci, což dokládá skutečnost, že se skupiny crackerů musejí s každou novou hrou více a více snažit, aby ochranu prolomily. Dříve bylo úplně normální, že funkční crack se objevil v den vydání nebo, že crackutá hra byla ke stažení před vydáním oficiální verze.

„V poslední době nám mnoho lidí posílá dotazy, kdy bude crack pro Just Cause 3. Bohužel, poslední fáze prolomení ochrany Denuvo je příliš obtížná. Náš cracker Jun to skoro vzdal, museli jsme ho povzbudit, aby i nadále na prolomení ochrany pracoval,“ přiznává problémy šéfka čínské skupiny 3DM.

„Stále věříme, že ochrana může být prolomena. Ale podle současných trendů ve vývoji šifrovacích technologií se obávám, že za dva roky už nebudeme moci hrát hry zadarmo (kromě free-to-play, poz. redakce),“ překvapila.

O postupné prohře crackerů má svědčit skutečnost, že některé firmy se již nebojí vydávat své tituly na počítače, včetně Microsoftu.

Skutečně to vypadá, že po dlouhých letech začínají společnosti nad skupinami crackerů vyhrávat. Za úspěch lze považovat hry, které nejsou prolomeny v prvním týdnu. Měsíc a více se už dá považovat za zázrak.

Úspěch ochrany Denuvo stojí nemalé peníze. To se promítá do prodejní ceny šifrovací technologie, což je důvod, proč ne každý vývojář po této možnosti sáhne. Jak to tak ale vypadá, investice se začíná vyplácet.

Co myslíte, skutečně to crackeři vzdají?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama