Korporace Irdeto koupila protipirátskou ochranu Denuvo
Novinka Korporace Irdeto koupila protipirátskou ochranu Denuvo

Korporace Irdeto koupila protipirátskou ochranu Denuvo

Michal Burian

Michal Burian

73

Z tiskové zprávy vyšlo najevo, že na vývoji Denuva se podílí i lidé v České republice. Denuvo bude chránit i Far Cry 5.

Reklama

1. ledna letošního roku koupila jihoafrická korporace Irdeto rakouskou společnost Denuvo, která stojí za stejnojmennou protipirátskou ochrannou. Pro firmu Irdeto nejde o neznámé vody, Irdeto podniká v bezpečnostních řešeních pro digitální platformy a aplikace. Podle tiskové zprávy technologie Irdeto chrání přes pět miliardu přístrojů a aplikací, včetně nejznámějších světových značek.

Denuvo bude stále fungovat pod svou značkou a nabízet stejné služby. V rámci akvizice nedojde k významným změnám, ani k přesunu vývoje. Na vývoj protipirátské ochrany Denuvo se budou stále podílet týmy v Rakousku, Polsku, České republice a v USA, nedojde ani k propouštění. Ano, tisková zpráva odhalila, že na Denuvu pracují i lidé u nás, což je zajímavá informace, do dnešního dne se o tom nevědělo.

Denuvo využívá mnoho vydavatelských společností a tvůrčích celků. Krom jiných jde o Electronic Arts, Ubisoft, Warner Bros a Lionsgate Entertainment. Denuvo tak chrání hry Star Wars Battlefront II, Football Manager, Injustice 2 nebo trilogii The Hunger Games.

Denuvo bude obsaženo i v březnové open-world střílečce Far Cry 5 od Ubisoftu. Zjištěno to bylo na Steamu v podmínkách EULA, kde je uvedeno Denuvo. Lze očekávat rovněž VMProtect, jenž je součástí Assassin’s Creed: Origins.

Připomeňme, že Denuvo warez scénu skutečně potrápilo. V prvním roce nedokázal Denuvo nikdo cracknout a hry byly velmi dlouhou dobu chráněny před zneužitím. V dalším roce se už ale začaly objevovat funkční cracky a nepomohly ani nové verze Denuva. Až Ubisoft byl úspěšný, když Denuvo obohatil o VMProtect. Uvidíme, zda tato ochrana vydrží, když Denuvo 4.8 (nejnovější verze) bylo nedávno prolomeno.

Zdroj: DSOGaming.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama