Prolomena i nejnovější verze Denuva
Novinka Prolomena i nejnovější verze Denuva

Prolomena i nejnovější verze Denuva

Michal Burian

Michal Burian

70

Minimálně její prvotní verze. Má protipirátská ochrana své nejlepší dny za sebou?

Reklama

Jak se zdá, piráti budou mít opět žně. Prvotní verze nejnovějšího Denuva byla prolomena. Stalo se tak po měsíci a několika dnech od vydání temné adventury 2Dark. Právě tu chránila takzvaná X86 verze Denuva, která má být snadněji prolomitelná. Přesto jde o úspěch, vývojáři 2Dark mohou být spokojeni. Denuvo u tohoto titulu vydrželo dlouho.

Otázkou zůstává, za jak dlouho se podaří cracknout hry Nier: Automata, Dead Rising 4 a Mass Effect: Andromeda. Ty mají X64 verzi Denuva, která má být o něco bytelnější než X86 verze. To je zároveň odpověď na otázku z perexu. Denuvo má sice své nejlepší dny za sebou, už nedokáže chránit hry dlouhé měsíce (ne všechny), přesto jde při boji s piráty o úspěch.

Vydavatelské společnosti a vývojáři po craknutí hry Denuvo ze svých titulů odstraňují skrz nový patch. Stalo se tak u Dooma od id Software, The Climb od Cryteku, Homefront: The Revolution od Dampbuster Studios a Inside od Playdead. Nejspíš to samé čeká i 2Dark.

Co myslíte, budou firmy stále platit za použití Denuva ve svých hrách, když už není tato ochrana tak bytelná, nebo změní svou politiku a budou vydávat hry bez protipirátských ochran? Takhle to mimochodem plánují udělat tvůrci Hellblade.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama