Obsidian měl v plánu Star Wars: Knights of the Old Republic 3, LucasArts ho zatrhlo
Obsidian Novinka Obsidian měl v plánu Star Wars: Knights of the Old Republic 3, LucasArts ho zatrhlo

Obsidian měl v plánu Star Wars: Knights of the Old Republic 3, LucasArts ho zatrhlo

Martin Cvrček

Martin Cvrček

18

Jestli vám nestačilo nedávné odhalení dvaceti zrušených Star Wars her, tak teď se podržte. V plánu byl i Knights of the Old Republic 3, který ale LucasArts Obsidianu neschválilo.

Reklama

V poslední době se o skutcích zrušeného LucasArts dozvídáme samé zajímavé věci. Vše začalo v dobách minulých zrušením Battlefrontu 3, nedávno jsme tu měli 20 zrušených titulů, a teď tu máme další neskutečně potěšující věc. Zrušení Knights of the Old Republic 3, na němž chtěli pracovat vývojáři z Obsidianu, autoři Knights of the Old Republic 2.

Nutno říct, že Kotor 3 podle všeho nebyl v plném vývoji, ale pouze v pre-production fázi, což sdělil zahraničnímu Eurogameru Chris Avellone z Obsidianu. I tak je ho ale určitě škoda. Už jenom kvůli faktu, že hlavním bodem příběhu by byl opět Revan, snažící se zastavit hrozbu Sithů čekajících na vpád do galaxie.

Hráč se nicméně měl opět dostat do role The Exile, hlavního hrdiny, nebo spíš hrdinky Knights of the Old Republic 2. Zatímco ve hře jsme si mohli vybrat pohlaví i vzhled, podle kánon Star Wars je The Exile žena jménem Meetra Surik, v jejíž roli bychom v případě Knights of the Old Republic 3 sledovali Revanovu stopu.

Počítalo se i s návratem lodi Ebon Hawk a s droidy T3-M4 a oblíbený HK-47. Právě vražedný HK-47 měl sehrát velkou roli v rámci hratelnosti, Obsidian totiž plánoval možnost, že by se droid rozloučil se svýma nohama a hráč by ho nosil na zádech, což by mu poskytlo krycí palbu.

I když to všechno určitě zní zajímavě, LucasArts vývoj neschválilo. Chris Avellone však důvody zrušení nesdělil, jednoduše proto, že ani on sám je pořádně nezná. Knights of the Old Republic 3 je každopádně škoda. Revanův příběh sice dopověděla vynikající kniha od Drewa Karpyshyna (jejíž příběh se očividně blíží vizi Obsidianu) a částečně i jisté události v The Old Republic, takže z příběhového hlediska jsme vlastně o nic nepřišli, ale i tak je to škoda.

Obsidian měl navíc v plánu další Star Wars RPG, které se pro změnu lidem z LucasArts zamlouvalo, ale už dlouho jsme o něm neslyšeli. S největší pravděpodobností všechny naděje na vznik vyhořely odkoupením práv na Star Wars hry společností Electronic Arts, která vývoj nových titulů svěřila triu BioWare, Visceral Games a DICE, kteří už pilně pracují na novém Battlefrontu. Třeba se ke Knights of the Ol Republic vrátí právě BioWare. A třeba taky ne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama