E3 2016: EA, Bethesda, Mafie 3, Xbox One S a ti ostatní
Speciály Článek E3 2016: EA, Bethesda, Mafie 3, Xbox One S a ti ostatní

E3 2016: EA, Bethesda, Mafie 3, Xbox One S a ti ostatní

Michal Burian

Michal Burian

16

Singleplayer a multiplayer z Battlefieldu 1, další Star War hry na cestě, Xbox One Slim, trailer a gameplay záběry z Mafie 3, Dishonored 2, Quake, Prey a další. Záznamy konferencí.

Reklama

Dobré ráno nebo odpoledne, záleží, kdy zrovna tento souhrn čtete. První tiskové konference jsou úspěšně za námi. Abyste o nic důležitého nepřišli, rozhodli jsme se pro vás vytvořit tento souhrn, kde naleznete vše podstatné od Electronic Arts a Bethesdy, stejně tak od dalších společností, které zatím svou tiskovku neměly.

Dnes toho bylo opravdu hodně, tak se na vše pojďme společně postupně podívat.

Electronic Arts

Společnost Electronic Arts nám na své akci EA Play v Los Angeles a Londýně ukázala své připravované hity. Nejvíce zaujmul Battlefield 1. Švédské studio DICE se vytasilo s dvouminutovým sestřihem ze singleplayeru, kde bylo potvrzeno dynamické počasí, gigantické stroje (tanky, vzducholodě, obrněné vlaky nebo bitevní lodě, vše bude ovladatelné) a s nimi související animace. Už žádný spawn, při nástupu uvidíte animaci.

Poté následovala bitva 64 hráčů v multiplayeru. Pochopitelně grafika byla horší, ale to vynahradila destrukce, zvuky a mnoho dalšího. V létě se bude konat veřejná beta.

Na další Star Wars hry si počkáme, další Battlefront je naplánován na rok 2017. Ten vzniká ve spolupráci s Motive Studios, mladým studiem, které vede Jade Raymond, matka série Assassin's Creed. Podle všeho na hře spolupracuje i celek Criterion Games, zodpovědný za sérii Burnout nebo některé novější díly Need for Speed.

Na dalším Star Wars titulu pracuje Respawn, půjde o akční adventuru. Nakonec tu máme Visceral Games, jejich akční adventura s originálním příběhem od Amy Henning, scénáristky Uncharted, slibuje především zcela nové postavy. Podívat se můžete především na rané záběry, které ukazují planetu Tatooine obleženou jednotkami Impéria. Časové zasazení této hry je tedy jasné, i na této hře mimochodem spolupracuje studio Motive a datum vydání je naplánované na rok 2018.

Mass Effect: Andromeda na E3 zklamal, vidět jsme mohli jen pohled do zákulisí vývoje. Sice obohacené o záběry přímo ze hry - ukázka nových planet, vesmírných lodí, nepřátel nebo ženské verze hlavní postavy.

Titanfall 2 přinese nejen multiplayerové bitvy titánů, ale rovněž singleplayer. Podívejte se na trailery z obou částí. Kampaň tedy nebude pouze sled multiplayerových zápasů poslepovaný náznakem příběhu jako v případě prvního dílu, ale opravdu klasickým singleplayerovým zážitkem, který má blíže prozkoumat vztah mezi člověkem a strojem.

K tomu ještě sběratelské edice.

Bavila vás plošinovka Unravel? Jiné nezávislé švédské studio ve spolupráci s EA chystá něco podobného, minimálně tak roztomilého. Seznamte se s Fe. Jde o titul přinášející unikátní zážitek ve zdánlivě opuštěném lese, kde se vžijete do malého zvířátka. Jakmile ale vylezete na strom, zjistíte, že v lese jsou další druhy podivných zvířátek. Každý druh se domlouvá svým specifickým zvukem připomínající písničku. Když se tuto písničku naučíte, dostanete se hlouběji do příběhu a nakonec odhalí vztah s přírodou.

FIFA 17 zaujme příběhovým singleplayerovým módem, kde prožijete kariéru fiktivního hráče jménem Alex Hunter. Stanete se vycházející hvězdou Premier League, bude jen na vás, s jakým týmem podepíšete smlouvu a jak se bude vaše kariéra rozvíjet. Krom toho FIFA 17 slibuje zapojení manažérů a mnoho dalšího.

Vše od EA

- Battlefield 1 ukázal propracovanou kampaň i multiplayer

- Titanfall 2 vyjde 28. října s offline kampaní

- Pohled na budoucnost Star Wars her od EA, titul od Visceralu dorazí v roce 2018

- V pohledu do zákulisí Mass Effectu: Andromeda nechybí gameplay záběry

- FIFA 17 přinese revoluci v podobě kariéry fiktivního hráče

- Fe je roztomilá hříčka odehrávající se v lese s podporou EA

- Sběratelské edice Titanfallu 2 s helmou nebo bystou pilota

Bethesda

Bethesda měla na začátku menší problémy, ale vše bohatě vynahradila. Nejprve oznámila Quake Champions. Opět půjde o rychlou střílečku z pohledu první osoby v arénách, která dorazí na počítače s odemčenou frekvencí snímků za sekundu. Bohužel dojde i na herní třídy, což ideu návratu ke kořenům Quake 3 Areny dost znepříjemňuje. Vzápětí jsme se dozvěděli o Prey. Spekulace nelhaly, tohle je úplně jiné Prey. Tvůrci Dishonored ho kompletně překopali a vytvářejí akční adventuru v nebezpečném světě.

Nový Wolfenstein oznámen nebyl. Nebo byl?

Následovali dodatečné balíčky pro Fallout 4, remaster Skyrimu a Fallout Shelter pro PC (vše tady), aktualizace se svobodným průzkumem světa pro Elder Scrolls Online, první DLC pro Dooma a karetní Elder Scrolls: Legends v příběhovém traileru. A také Dishonored 2 v traileru, gameplay záběry a byla odhalena i sběratelská edice.

Vše o Bethesdě

- Prvním překvapením Bethesdy je nový Quake

- Prey znovu ožívá, na svědomí ho má Arkane v Austinu

- Krásné gameplay záběry z Dishonored 2 včetně traileru

- První DLC pro Dooma v červenci

- DLC balíčky pro Fallout 4, remaster Skyrimu a Fallout Shelter pro PC

- Svobodné prozkoumávání světa v Elder Scrolls Online

- The Elder Scrolls: Legends v E3 traileru

Mafie 3

Stream z Mafie 3 měl nakonec přes hodinu. Prezentován nám byl nový trailer společně s gameplay záběry. V obou případech jsme toho viděli skutečně hodně, včetně čistokrevných přestřelek i s dokončovacími brutálními animacemi, trochu stealthu, nějakou tu cut-scénu, město i s bažinami a především základní a zároveň unikátní mechaniky Mafie 3. Tedy získávání různých čtvrtí města a systém „underbossů”.

Xbox One Slim

Letošní E3 je ve znamení všelijakých úniků. Microsoftu předčasně unikl Xbox One S, což je Slim verze stávajícího Xbox One modelu - bude výrazně menší (o 40 procent), bude podporovat 4K videa a má harddisk o velikosti 2TB.

Ti ostatní

- Třetí sezóna Walking Dead v traileru, hrát budeme za dvě postavy

- RAID je kooperativní střílečka z druhé světové války

- Obrazem: Motorovkou na zombíky v Dead Rising 4

- Přiblíženo pokračování adventury Yesterday

- Plošinovka Skylar & Plux připomíná Ratcheta s Clankem

- Hot Lava od autorů Don't Starve nás přenese do dětské fantazie

- První screenshoty z Batmana od Telltale Games

- Star Trek VR pro čtyři hráče od Ubisoftu

- Ad Infinitum je horor z první světové války

- V nové Zeldě budeme lézt po skalách

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama