Před E3 2016: Na co se těšíme a co očekáváme od herního svátku
Speciály Článek Před E3 2016: Na co se těšíme a co očekáváme od herního svátku

Před E3 2016: Na co se těšíme a co očekáváme od herního svátku

Redakce

Redakce

19

Příští týden vypukne největší herní svátek. Redakce Zingu vám přibližuje svá očekávání a touhy.

Reklama

Michal "Miky" Burian

V minulém roce jsem měl pocit, že se vydavatelské společnosti konečně chytily za uši a začínají nám prezentovat skutečnou kvalitu svých her, nikoliv hezky zpracované trailery, které s finálním produktem nemají moc společného. Někde to ale ještě drhlo. Doufám tak, že letos bude vše v pořádku a vydavatelé a vývojáři půjdou cestou fair play.

Kolegové pode mnou se zaměřili spíše na multiplatformní hry. Já jsem nejvíce času za poslední rok proseděl u konzolí PlayStation 4 a Xbox One a nemám problém v tom pokračovat. Na E3 tak vyhlížím nové informace a ukázky z připravovaných her pro tyto dvě konzole ze stáje Sony a Microsoftu. Zvědav jsem na Horizon: Zero Dawn od tvůrců Killzone, neustálé odkládané The Last Guardian, modlím se, aby Gran Turismo Sport nebylo takovým průserem, jak se zatím prezentovalo, a tiše doufám v návrat God of War a něco zbrusu nového. U Microsoftu budu sledovat další detaily o Gears of War 4 (snad se s tím tvůrci popasují), novou Forzu (prý to nemá být Horizon 3, ale nějaký úplně nový díl, doufám v arkádovější pojetí, od toho vážnějšího tu máme Forzu Motorsport) a také strategii Halo Wars 2.

Z těch multiplatformních vypadá hodně dobře Battlefield 1 a byl bych skutečně rád, kdyby se více rozpovídali kluci a holky z Criterion Games tvořící adrenalinové závody všeho druhu. Potom samozřejmě doufám, že Watch Dogs 2 dopadne dobře a nebude to taková zívačka jako jednička. Přece jen, letos Ubisoft nemá Assassin's Creed, tak potřebuje nějaký pořádný titul. Tím může být i Ghost Recon: Wildlands.

Martin "Cvrnda" Cvrček

I když by mě ještě nedávno nenapadlo, že to prohlásím, letos je mým favoritem EA. V první řadě se těším na první pořádnou ukázku Mass Effectu: Andromeda a moc rád se pokochám i pohledem na Titanfall 2 a Battlefield 1, v jehož případě jsem rád, že dojde na prezentaci multiplayeru, který v případě Battlefieldu považuju za stěžejní záležitost. Také bych se nezlobil za alespoň drobnou ukázku Star Wars hry od Visceralu. Pokud jde o pohled na ostatní konference a portfolia herních společností, samozřejmě jsem zvědavý na Dishonored 2, další ukázku Mount & Blade 2: Bannerlord, samostatný gwint od CD Projektu a také doufám v přesvědčivou prezentaci Mafie 3, díky níž bych měl konečně pocit, že jdou tvůrci vážně správným směrem.

Spíš než ukázka již oznámených her mě ale láká vidina dosud neodhalených projektů. Nebylo by skvělé, kdyby se na konferenci Bethesdy objevil nový Wolfenstein, na konferenci Ubisoftu nový Rayman a kdyby Square Enix oznámili Sleeping Dogs 2? Věřím, že bylo. O další šanci na odhalení třetího dílu Red Dead od Rockstaru se snad ani nemá cenu zvlášť zmiňovat. V neposlední řadě jsem dost zvědavý na změny PC Gaming Show. Loňský pokus byl slušný, ale byl moc dlouhý, takže doufám, že příslib kratšího formátu, který si ale zachovává podobu talk show, nebude jen volání do větru. I v rámci téhle akce bych samozřejmě uvítal nějaké překvapení. Třeba nové Metro, které by si už konečně zasloužilo vynést na světlo na konci železničního tunelu, ať už na PC Gaming Show nebo jinde na E3.

Jan "Honzas4400" Kalný

Na letošní E3, stejně jako každý jiný rok, čekám už od konce té minulé. Od té doby jsme se dočkali hromady náznaků a nějakých těch (ne)oficiálních odhalení. Věřím, že letošní E3 má na to se stát jednou z těch památnějších. Koneckonců, máme tu například Battlefield 1, nový Mass Effect, možná novou verzi konzolí, nový Deus Ex a také se máme dočkat velkých věcí od 2K.

Já osobně se tedy nejvíc těším na Dishonored 2, které bylo sice odhalené už loni, ale až letos se máme dočkat pořádné prezentace. Rozhodně bych nepohrdl ani novými záběry například z kompetitivní multiplayerovky For Honor, o které nebylo tolik slyšet. Samozřejmě jsem také zvědav na úplné novinky, nezlobil bych se třeba za hru na motivy Suicide Squad (případně dalšího Batmana), o které jsme v minulých dnech krátce informovali. No a od věci také není nějaký ten pěkný CGI trailer na jakoukoliv hru. Na ty se vždycky kouká pěkně.

Ondřej "ThainDegu" Zeman

Letošní E3 je pro mě zajímavá hlavně ve směru nových informací o dosud málo prezentovaných titulech. Rozhodně se těším na prezentaci Focus Home Interactive, na které nám budou ukázány nové záběry z Space Hulk: Deathwing, Vampyr či Styx: Shards of Darkness. Pozorně budu sledovat, krom Focus Home, také Square Enix a jeho Deus Ex: Mankind Divided. Snad se konečně dočkám JC Dentona. Ostatní velká studia mě nechávají prozatím chladným.

V oblasti nezávislé scény si rozhodně nenechám ujít nálož novinek od TaleWorlds Entertainment, které v současnosti pracuje na Mount & Blade 2: Bannerlord. Druhý plnohodnotný díl série Mount & Blade by měl přinést řadu zásadních inovací. Doufám, že nám bude většina z nich odprezentovaná na letošní E3.

Filip "Filca" Němec

Zcela upřímně? Jakožto zarputilý konzolista se nejvíce těším na každoroční hašteření mezi Sony a Microsoftem, které mě prostě baví. Nicméně i jakožto fanoušek Sony konzolí a především jejich exkluzivních titulů si přeji, aby to MS konečně vyšlo a předvedl, že i jejich krabička je herní konzolí. Paradoxně si nejvíce od MS přeji asi pořádnou prezentaci Holo Lens a také předvedení Halo Wars 2, kterému fandím a samozřejmě bych se rád podíval i na novou Forzu. Utírat sliny budu u každoročně noční prezentace Sony, která je mi svými exkluzivitami dlouhodobě blíže a zcela logicky se nemůžu dočkat dalších novinek o Horizon: Zero Dawn a snad už konečně něco pořádného o The Last Guardian. Samozřejmě se modlím, aby i v Sony vyrukovali s nějakým novým překvapením (už jsme dlouho neslyšeli o God of War) a rád bych se podíval, o čem bude připravované příběhové DLC Uncharted 4. A samozřejmě PS VR!

Zatímco PC Gaming Show jde trošku mimo mě, hodně se těším na konference EA a Square Enix. Titanfall byla hra, která mě donutila koupit Xbox One a hodně se těším na její pokračování (to už ale plánuji spíše na PS4). No a zmiňovat se o těšení se na nový Deus Ex snad ani nemá cenu, ne však z čirého nacionalismu. Mankind Divided působí jako dobře odpracovaný titul s přesahem obvyklých herních hranic a české prostředí je jen příjemnou třešničkou, která nakonec může být pěkně shnilá. Ostatně, viděli jsme všichni Čapkovu kašnu.

Marek Tvrdý

Blížící se výstava E3 je každoročním mučením, kdy čekáme na informace, které se mohly zveřejnit klidně o měsíc či dva dříve. Letos to sice už krapet prosakuje, ale i tak o těch pro mě nejzajímavějších titulech jsem se toho moc nedozvěděl.

Asi není překvapením, že Mass Effect Andromeda mi doslova nedává spát. Takže v neděli večer budu vydupávat důlek u svého PC a čekat na tiskovku EA. Pondělní dávka novinek Microsoftu snad představí i náhradu za PS3 Slim, jakožto univerzálního zařízení se skvělým upscalingem DVD na mou velkou televizi. Halo Wars 2 a nová Forza Horizon (prý bude mít jiné jméno) jsou taktéž velmi zajímavé. Video na Watch Dogs 2 mě nezaujalo a tak Ubisoft nemá letos moc čím překvapit. A jelikož Nintendo jde mimo mě, tak úterý je plně v režii Sony. Odložené Horizon: Zero Dawn vypadá skvěle. Gran Turismo Sport zatím spíše zklamalo, takže se těším hlavně na PlayStation VR.

Martin Schovanec, Xzone.cz

Na E3 se vždy dívám dvěma pohledy: pohledem prodejce a člověka, co ho ten byznys živí a pohledem Schovance jako hráče.

Herní roční cyklus nezačíná v lednu a nekončí po vánocích, jak by si člověk myslel, ale počítá se od - do E3. Na E3 se oznámí plno titulů, které vyjdou pak na vánoce anebo na jaře dalšího roku, než skončí fiskály všem vydavatelům. Už není moc zvykem, jako dříve, oznámit hru a táhnout ji 3-4 roky, ale většinou vše musí vyjít do další E3. Takže moje byznysové já je v očekávání, co ještě bude oznámeno na podzimní/vánoční sezonu 2016, jak dopadne konzole PlayStation 4.5 a nějaké další ukázky her pro virtuální realitu.

Jako hráč se těším na nové informace o sérii Mass Effect, která je pro mě jedna z mála, kde každý díl hraji hned po vydání a hlavně dohraji až do konce (kvůli času to u většiny jiných her vzdám někdy v polovině :-)). Také jsem zvědav na novinky kolem Civilization VI a už teď se bojím, že až k tomu zase sednu stylem "ještě jeden tah a jdu spát", že půjde na pár týdnů stranou jak spánek, tak firma a dítě :).

A co od největšího herního svátku očekáváte vy? Řekněte nám to v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama