PS4 exkluzivita Days Gone nebude mít multiplayer
Days Gone Novinka PS4 exkluzivita Days Gone nebude mít multiplayer

PS4 exkluzivita Days Gone nebude mít multiplayer

Michal Burian

Michal Burian

29

V otevřeném světě s dynamickým počasím budete přežívat sami. Poradíte si se zombíky?

Reklama

Vracíme se k jednomu z překvapení tiskové konference Sony na E3. Fanoušky PlayStationu 4 v Los Angeles nadchla zombie akce Days Gone od studia Sony Bend, které pracovalo na Syphon Filter a má za sebou i handheldové hry Resistance: Retribution, Uncharted: Golden Abyss nebo Uncharted: Fight for Fortune.

Days Gone se bude odehrávat v otevřeném světě zasazeném v poušti na pacifickém severozápadě nabízející poušť, hřebeny, hory, jeskyně, útesy a řeky. Samozřejmostí jsou potom různá divoká zvířata. Nabízí se otázka, zda je budeme moci lovit, doufejme, že ano. Stejně tak by některá zvířata mohla být nakažena a útočit na nás.

Náš příběh se odehrává dva roky po vypuknutí globální pandemie, která zdecimovala svět, zabila všechny lidi a proměnila je v miliony nemyslících, divokých tvorů, připomínají zombie. Tenhle nebezpečný svět bude na své motorce projíždět chlap jménem Deacon St. John. Deacon byl dříve nájemný vrah, teď je z něho tulák, jenž odmítl žít v civilním táboře. Místo toho se vydal na nebezpečnou cestu, ve zdánlivě opuštěných místech hledá různé předměty/věci a přeživší.

Dnes už je jisté, že v tomhle všem budeme sami, respektive možná narazíme na nějaké postavy ovládané umělou inteligenci, které nám pomohou, ale na živé hráče musíme zapomenout. Days Gone nebude mít žádnou formu multiplayeru. Místo toho se můžeme těšit na dynamické počasí. Ve hře bude svítit sluníčko, pršet a dokonce i sněžit. Samozřejmostí je potom změna denní doby, v noci bez baterky raději nikam nelezte. Různé klimatické počasí má mít určitý vliv na hru.

Tvůrci také potvrdili systém craftingu. Ten bude založen na stylu MacGyvera. To znamená, že se budete rychle rozhodovat, co z nalezených věcí vyrobíte, aby vám co nejlépe posloužilo.

Na Days Gone v Sony Bend pracují déle než tři roky, tým aktuálně čítá přes 100 členů.

Závěrem se podívejte na gameplay záběry, které byly k vidění na E3. Připravte se na zombíky, bude jich opravdu hodně. Osobně jsem rád, že v Days Gone budeme mít dostatek nábojů, alespoň to tak zatím vypadá. Survival her s nedostatkem munice je na trhu dost, tak teď prosím pořádnou střílečku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama