South Park: The Stick of Truth – jak vzniká kult
Speciály Obsidian Článek South Park: The Stick of Truth – jak vzniká kult

South Park: The Stick of Truth – jak vzniká kult

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

9

Ačkoliv k opravdovému představení novinky studia Obsidian došlo teprve nedávno, tak už si bez problému stihla podmanit polovinu herních novinářů.

Reklama

Jen těžko lze zůstat objektivní, když se na televizní obrazovky a displeje monitorů žene něco, co může mezi fanoušky South Parku způsobit stejný poprask jako třetí Diablo v táboře vyznavačů clickfestu. Dvojnásob, když to podle prvních informací vypadá zatraceně povedeně. Trochu zamrzí, že připravená demoverze nebyla hratelná, ale i tak se autoři nejen zahraniční sajty IGN shodují, že tahle gamesa má nemalý potenciál.

Jak už bylo naznačeno dříve, vy se neujmete žádné z již existujících postav, nýbrž si vytvoříte svoji vlastní a poprvé v celé historii seriálu se tak budete moci potulovat po celém městečku. Sami autoři – ano, Trey Parker a Matt Stone – přiznali, že když Stick of Truth zkoušeli poprvé, byli tak trochu ztraceni, protože je nikdy nenapadlo udělat si mapu městečka jako celku. Až na tuto drobnůstku je ale vše jak to známe a milujeme z vysílání.

Tedy „mizerná“ 2D animace a hlavně tuna úžasných scén a dialogů, o které se kompletně stará dnes již legendární duo. Hra samotná začíná vaším příjezdem do South Parku a hned zkraje vám polechtá bránici, když vám vaši rodiče po chvíli sledování nového domu suše oznámí, že jdou nahoru „zápasit“. Když se pak po pár vteřinách v okně objeví polonahý otec a se slovy „Jdi si najít nějaké kamarády!“ vás vystrčí do světa je jasné, že o zábavu nebude nouze!

Váš první úkol je přitom vcelku prostý, seznámit se s ústřední čtveřicí. To se vám podaří díky Buttersovi, jenž vás odvede k čaroději, neboli Ericu Cartmanovi. Právě na jeho dvorku se totiž rozkládá velké království, v němž nechybí zbrojnice pod vedením Clyda či stáje, které víceméně sestávají z papírové krabice a Ericovy kočky. Když se vás pak Cartman zeptá „Boží základna, co?“ je vymalováno, byli jste přijati do gildy.

Následně tak dostanete možnost zvolit si profesi – válečník, mág, klerik a zloděj – a následně i jméno. Ať ovšem zadáte cokoliv, Cartman vás odzbrojí hláškou „Zadal jsi, Kretén, je to správně?“ a donutí podrobit se. A pak už vás čeká opravdové hraní. Prvním questem, jenž dostanete je sice přinést Ericovi Kung Pao ze City Wok, jenže než stihnete vyrazit na cestu, království napadnou nepřátelé a po lítém tahovém boji kombinujícím QTE se správně načasovaným zmáčknutím určitých kláves se jim podaří prchnout i s „Klackem pravdy“, který musíte získat zpět.

Za každý úspěšně zvládnutý souboj přitom kromě zkušeností získáváte i nejrůznější předměty jako třeba Sýrové křupky, které obnovují zdraví či Tacos, jež vás dokáže oživit. Jako v každém správném RPG i zde jsou samozřejmostí souboje s bossy, které byly demonstrované na hřbitově, kde se vašimi protivníky stala upíří děcka. Jejich postupné likvidování zbraněmi jako Vibromeč, nebo Zas**** ninja hvězdice ovšem nikam nevede, neboť je jejich velitel neustále oživuje.

Když navíc nezabírá ani Cartmanův speciální útok sestávající ze stažení kalhot a zapálení vlastního prdu je jasné, že je třeba sáhnout po něčem ostřejším. Tím se v tomto případě stal populární Pan Otrok, jenž na mocného nepřítele jednoduše naskočil svým řitním otvorem napřed a udělal s ním stejně krátký proces jako svého času s Paris Hilton, nebo Tarbušákem. Prostě k popukání!

South Park: The Stick of Truth dává od první chvíle zbrusu nový význam slovnímu spojení „videoherní adaptace“ a zažehá v nás malou jiskřičku naděje, že se konečně dočkáme kvalitního počinu. Ostatně, pánům Parkerovi a Stonovi bychom to ze srdce přáli, protože skutečně dělají vše proto, aby na trh pustili něco smysluplného. Příští kalendářní rok nemůže přijít dostatečně rychle!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama