​Ve vývoji je další Ys titul, odehrávat se bude po osmém díle
Novinka ​Ve vývoji je další Ys titul, odehrávat se bude po osmém díle

​Ve vývoji je další Ys titul, odehrávat se bude po osmém díle

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2

Můžeme v nejbližší době očekávat oznámení Ys IX?

Reklama

Je to teprve rok, co se Ys VIII: Lacrimosa of Dana )naši recenzi si můžete přečíst zde) dostala na konzoli Nintendo Switch a studio Nihon Falcom se již připravuje na další díl této série. Francouzský internetový magazín ActuGaming nedávno uveřejnil rozhovor s prezidentem Nihon Falcomu Toshihirou Kondou a kromě řady různých otázek, týkajících se historie společnosti a jejich hrách, skončili společný rozhovor i otázkou, týkající se vývoje série Ys.

Jde asi o nejočekávanější informaci, kterou jsme z rozhovoru mohli zjistit, a tak můžeme s radostí oznámit, že ji Kondo přímo potvrdil: "Pokud jde o sérii Ys, pracujeme již na nové hře. Nebude to remake, ale zbrusu nový titul. Bude v něm opět Adol a odehrávat se bude hned po událostech z Ys VIII. Doufám, že se na něj těšíte."

Tato informace je ale pro mnoho lidí trochu překvapující. Mnoho dlouholetých fanoušků série totiž spíše očekávalo, že po Ys VIII bude následovat remake Ys V. Bohužel vám nemůžeme poskytnout žádné další informace o chystaném titulu, neznáme ani přibližný termín vydání nebo pro jaké platformy se chystá. Přitom k oznámení Ys VIII: Lacrimosa of Dana, který byl vydán v roce 2016, došlo na tiskové konferenci Sony před koncem roku 2014 na Tokio Game Show. A vzhledem k plánované Tokio Game Show 2018, kde bude mít 10. září společnost Sony podobnou tiskovou konferenci, možná se dočkáme oficiálního oznámení Ys IX.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama