Amy Hennig mrzí zahozené šance. Od roku 2011 od ní nevyšla žádná hra
Novinka Amy Hennig mrzí zahozené šance. Od roku 2011 od ní nevyšla žádná hra

Amy Hennig mrzí zahozené šance. Od roku 2011 od ní nevyšla žádná hra

Michal Burian

Michal Burian

14

Bývalou scénáristku a šéfku vývoje Uncharted může odchod z Naughty Dog mrzet. Od roku 2011 nevyšla žádná hra, na které se podílela.

Reklama

Už to budou čtyři roky, co zkušená Amy Hennig po deseti letech opustila studio Naughty Dog a zamířila do Visceral Games, kde se podílela na nadějné akční adventuře ze světa Star Wars. Od té doby ale nevyšla žádná hra, na které by se Hennig podílela. To ji mrzí a rozhodně nechce ztrácet čas projekty, které si nikdo nezahraje.

Amy Hennig tím naráží především na Star Wars od Visceral Games. Společnost Electronic Arts nedávno uzavřela studio, rozhodla se změnit koncept titulu a přesunula vývoj jinam. To byla pro Hennig pravděpodobně poslední kapka. Letos totiž oslaví 54. narozeniny.

„Od roku 2011 nevyšla žádná hra, na které bych se podílela. To mě zabíjí. Pracovala jsem na Uncharted 4 dva a půl roku, potom jsem se věnovala hře Star Wars po dobu tří a půl let. Naštěstí Uncharted 4 žije, uvidíme, co se stane se Star Wars,“ řekla Amy Hennig v rozhovoru pro Polygon. Uncharted 4 ale nedokončila, z Naughty Dog odešla o dva roky dříve a za tu dobu se spousta věcí v projektu změnila. Proto jako poslední vydanou hru počítá Uncharted 3 z listopadu 2011.

„Za více než 28 let jsem pracovala na zhruba 15 hrách. Ne všechny z nich vyšly. Vývoj her trvá tři, čtyři, pět let a mně je 53, kolik toho ještě stihnu? Nechci ztrácet čas. Kolik nábojů mám v komoře? Chci se ujistit, že udělám ty správné kroky.“

Bohužel jsme se už nedozvěděli o plánech, které Amy má. Jak se ale zdá, přemýšlí nad svou minulostí a hlavně budoucností. Skvělé a uznávané scénáristce, která byla šéfem vývoje Uncharted až Uncharted 3, dochází pomalu čas, aby stvořila další nezapomenutelné hry. Lituje toho, že se přidala k Visceral Games a pod vedením EA pracovala na Star Wars? Pravděpodobně ano.

Zdroj: OnlySP.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama