V EA jsou plně odhodláni vytvářet další Star Wars hry
Novinka V EA jsou plně odhodláni vytvářet další Star Wars hry

V EA jsou plně odhodláni vytvářet další Star Wars hry

Martin Cvrček

Martin Cvrček

23
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Nové vyjádření včerejší zprávy o zrušení Star Wars hry v otevřeném světě přímo nevyvrací.

Reklama

V předešlých dnech dostali fanoušci Star Wars další důvod nadávat na EA, když se objevily spekulace, že došlo z důvodu vidiny dlouhého vývoje ke zrušení projektu Orca, Star Wars hry zasazené do otevřeného světa, na níž pracoval tým EA Vancouver. Její vývoj začal po uzavření studia Visceral Games, které pro změnu pracovalo na lineárním singleplayerovém Star Wars titulu s pracovním označením Ragtag.

Nepotvrzené informace také uváděly, že je vývoj Orcy zastavován proto, aby mohli ve Vancouveru začít pracovat na menším titulu z předaleké galaxie, který by měl šanci vyjít dříve, třeba na konci roku 2020. Celá situace se tak zdála poměrně absurdní, protože by to znamenalo, že v EA zrušili menší hru (tu od Visceralu), aby mohla vnikat rozsáhlejší hra (v podání Vancouveru), načež zrušili i tu, aby mohl zase začít vývoj menší hry, ale úplně jiné. Fanoušci i zástupci médií si tak začali klást otázku, jaká je skutečnost, a tak nakonec server Variety získal od EA menší vyjádření.

„Přes noc se začaly objevovat spekulace ohledně jednoho z našich Star Wars projektů. Náš tým ve Vancouveru pokračuje jako přirozená součást kreativního procesu, který se vyvine do budoucího Star Wars obahu a her. Jsme plně odhodláni vytvářet více Star Wars her, ze Star Wars Jedi: Fallen Order od Respawnu jsme velmi nadšení, a o našich nových projektech řekneme více, jakmile přijde správný čas.“

Nevím jak vy, ale já z tohoto vyjádření rozhodně cítím, že jsou spekulace pravdivé, tedy že ve Vancouveru došlo k nějaké změně a jejich dosavadní práce se promítne spíše do dalších Star Wars her, nikoliv do projektu Orca. Přinejmenším EA nic vyloženě nevyvrací, spíše se nás snaží uklidnit oznámením snah o vytvoření většího počtu Star Wars her. Což by mohlo koneckonců také být v souladu s nepotvrzenými informaci, konkrétně se snahou dostat na trh titul využívající značku Star Wars nejen v letošním roce, kdy dojde na Star Wars Jedi: Fallen Order, ale i v tom příštím.

Až výsledky ale samozřejmě ukážou, jak moc jsou slova EA upřímná a zda na herním poli konečně dojde k řádnému využití dost možná nejlukrativnější značky celého zábavního průmyslu. Jak ale zjevně kážou současná pravidla internetu a jisté části komunity Star Wars, nezbývá než prohlásit, ať si Disney trhne nohou. Protože Disney může za všechna příkoří a za každý problém, i za ten, jehož iniciátorem je ve skutečnosti jiná společnost, ať už jde o EA nebo třeba Warner Chappell.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama